patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Daržovių sriuba su faršu

darzoviu sriuba su farsu Mums reikės:
300 g faršo (kiaulienos, kalakutienos)
300 g cukinijų
300 g kopūstų
300 g pomidorų
200 g salierų stiebų
150 g morkų
150 g poro
aliejaus
druskos, pipirų
žalumynų

Gaminame. Daržovių sriuba su faršu.
Į faršą įberiame druskos, pipirų ir gerai išmaišome. Porą supjaustome pusžiedžiais, cukiniją, salierų stiebus – gabaliukais. Kopūstą, morkas supjaustome šiaudeliais. Nuo pomidorų nulupame odelę  ir supjaustome kubeliais (tai padaryti bus lengviau, jei kelioms sekundėms pomidorus panardinsime į karštą vandenį ir perliesime šaltu vandeniu). Aliejuje apkepiname porus, sudedame morkas, cukinijas ir pakepiname apie 5 min. Toliau sudedame kopūstus, salierus, pomidorus ir viską patraoškiname 5-7 min. Įpilame 2 l vandens, įberiame druskos, pipirų, užviriname. Dedame mažus faršo gabaliukus ir viską verdame apie 10-15 min. Daržovių sriuba su faršu pabarstoma smulkintais žalumynais ir patiekiama. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

tirsta darzoviu sriuba
Tiršta daržovių sriuba
Tiršta daržovių sriuba su baltosiomis bei šparaginėmis pupelėmis, džiovintais pomidorais, bulvėmis, svogūnais, prieskoniais bei žalumynais.
ziediniu kopustu sriuba
Žiedinių kopūstų sriuba
Žiedinių kopūstų daržovių sriuba. Tinka ir pietums ir šventiniam stalui.
agurkine sriuba su perlinemis kruopomis
Agurkinė sriuba su perlinėmis kruopomis
Agurkinė sriuba su perlinėmis kruopomis, bulvėmis, morkomis, svogūnu. Virta mėsos sultinyje. Skani ir labai soti sriuba
barsciai su grybais
Barščiai su džiovintais grybais
Tradiciniai lietuviški barščiai paskaninti džiovintais grybais. Nepakartojamo skonio derinys.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jeigu varškė labai rūgšti, užpilkite ją šviežiu pienu, išmaišykite ir palikite valandai. Vėliau perkoškite, kad nuvarvėtų pienas ir varškė taps švelni ir skani.
  • Jei agurkai kartūs, nulupkite odelę, kelioms minutėms pamerkite į truputį pasaldintą pieną ir nuplaukite šaltu vandeniu.
  • Kad sultinys būtų skaidrus, jį virkite ant mažos ugnies.
  • Agurkų nelaikykite kartu su obuoliais, nes dėl išsiskiriančių iš obuolių medžiagų, agurkai greičiau vysta.
  • Kepamos morkos gražiai paruduos, jei į riebalus įbersite truputį cukraus.
  • Apdžiuvęs sūris vėl pasidarys minkštas, jei jį kuriam laikui įmerksite į šviežią arba rūgusį pieną.
  • Nuvalytą, nuplautą ir susmulkintą salierą, cikoriją, obuolį, kriaušę ir pievagrybius tuoj pat pašlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
  • Kad košė būtų skanesnė ir biresnė, prieš suberiant kruopas į verdantį vandenį įdėkite sviesto.

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena