patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Daržovių sriuba su lašiša ir krevetėmis

darzoviu sriuba su lasisa ir krevetemis Mums reikės:
500 g lašišos ar upėtakio filė
300 g išlukštentų krevečių
1,5 -1,7 l daržovių ar žuvies sultinio
200 g kons. kukurūzų
250 ml grietinėlės 13 proc.
3 bulvių
2 svogūnų
1 didelės morkos
2 saliero stiebų
1 valg. š. miltų
1 valg. š. aliejaus
1 valg. š. sviesto
1 valg. š. susmulkintų krapų, petražolių
druskos

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Daržovių sriuba su lašiša ir krevetėmis
Morka, salierų stiebai supjaustomi nedideliais kubeliais. Smulkiai supjaustomi svogūnai. Bulvės, lašišos filė supjaustoma kubeliais.darzoviu sriuba su lasisa ir krevetemis 2

Puode įkaitinamas aliejus kartu su sviestu. Suberiami svogūnai, morkos, salierai ir ant vidutinės ugnies pakepinama 5-7 min., pamaišant.darzoviu sriuba su lasisa ir krevetemis 1

Pamažu suberiami miltai ir nuolat maišant pakepinama dar 1 min. Supilamas sultinys ir užvirinama. Sudedamos bulvės ir ant vidutinės ugnies verdama apie 10-15 min., kol daržovės suminkštėja. Jei reikia įberiama druskos. Sudedami lašišos gabaliukai, krevetės, konservuoti kukurūzai ir ant nestiprios ugnies paverdama 4-5 min. Supilama grietinėlė ir pakaitinama, kol užverda. Suberiami krapai, petražolės, uždengiama ir paliekama 5 min. pastovėti.

Patiekiant, daržovių sriubą su lašiša ir krevetėmis, galima pagardinti laimo ar citrinos sultimis.
Daržovių sriuba su lašiša ir krevetėmis paruošta. Skanaus.

Komentarai

2013-01-28
Edvinas
Labai geras receptas Šypsena Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

ziediniu kopustu sriuba
Žiedinių kopūstų sriuba
Žiedinių kopūstų daržovių sriuba. Tinka ir pietums ir šventiniam stalui.
zaliuju zirneliu sriuba su kokosu pienu
Žaliųjų žirnelių sriuba su kokosų pienu
Žaliųjų žirnelių sriuba su kokosų pienu. Aštraus skonio sriuba.
raugintu kopustu sriuba
Raugintų kopūstų sriuba
Tradicinė raugintų kopūstų sriuba virta mėsos sultinyje. Prie kopūstų sriubos patiekiamos virtos bulvės su lupenomis.
trinta bulviu ir surio sriuba
Trinta bulvių ir sūrio sriuba
Trinta bulvių ir sūrio sriuba su kepintais batono skrebučiais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Žiediniai kopūstai bus itin skanūs, jei juos troškinsite piene.
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.
  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.
  • Kuo stambiau supjaustysite daržoves, tuo daugiau vitaminų jose išliks.
  • Kad daržovės būtų skanesnės, verdant įberkite žiupsnelį cukraus.
  • Verdant mėsą nepjaustykite jos į mažus gabaliukus, nes išvirę maži gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.
  • Jei kepdami žuvį į keptuvę įdėsite kelis griežinėlius citrinos, jie sugers žuvies kvapą.
  • Norint iš citrinos išspausti daugiau sulčių, kelioms minutėms pamerkite į karštą vandenį.

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.