patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Moliūgų sriuba

moliugu sriuba Mums reikės:
1 kg moliūgo
1 svogūno
60 ml šviežiai spautų apelsinų sulčių
50 g sviesto
2 skiltelių česnako
1 valg. š. šviežio sutarkuoto imbiero
druskos, šviežiai maltų pipirų
saujos išlukštentų moliūgų sėklų

Gaminame. Moliūgų sriuba
Moliūgo minkštimas supjaustomas nedideliais kubeliais. Svogūnas, česnakas smulkiai supjaustomi.  Puode ištirpinamas sviestas, suberiamas svogūnas ir pakepinama 2 min. Suberiamas česnakas, imbieras ir pakepinama dar 1 min. Sudedamas moliūgas ir viskas pakepinama apie 6-8 min. Įpilama 1 l vandens ir ant silpnos ugnies paverdama 15-20 min. Viskas sutrinama blenderiu iki vientisos masės. Supilamos apelsinų sultys, pagardinama druska, pipirais ir gerai išmaišoma. Moliūgų sriuba pabarstoma išlukštentomis moliūgų sėklomis, pagardinama pagal skonį grietine ir patiekiama. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

trinta morku sriuba
Trinta morkų sriuba
Trinta morkų, pankolių šaknų, vištienos sultinio, svogūnų, grietinėlės sriuba su žalumynais.
agurkine sriuba su perlinemis kruopomis
Agurkinė sriuba su perlinėmis kruopomis
Agurkinė sriuba su perlinėmis kruopomis, bulvėmis, morkomis, svogūnu. Virta mėsos sultinyje. Skani ir labai soti sriuba
barsciai su grybais
Barščiai su džiovintais grybais
Tradiciniai lietuviški barščiai paskaninti džiovintais grybais. Nepakartojamo skonio derinys.
tirsta darzoviu sriuba
Tiršta daržovių sriuba
Tiršta daržovių sriuba su baltosiomis bei šparaginėmis pupelėmis, džiovintais pomidorais, bulvėmis, svogūnais, prieskoniais bei žalumynais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Orkaitėje kepama mėsa bus minkšta, jei prieš dedant ją kepti apšlakstysite romu arba konjaku.
  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.
  • Vanduo į visus troškinamus patiekalus pilamas ne šaltas, o tiktai verdantis.
  • Kuo stambiau supjaustysite daržoves, tuo daugiau vitaminų jose išliks.
  • Kad agurkai ilgiau išsilaikytų švieži, daugiau nei iki pusės panardinkite į vandenį žemyn nuskinta virkštele.
  • Kotletai bus skanesni ir sultingesni, jei juos formuodami į vidų įdėsite sviesto gabaliuką
  • Jautienos vyniotinis bus gardesnis, jei prieš dedant įdarą mėsą pabarstysite garstyčiomis.
  • Nuluptų burokėlių ir nuskustų morkų nelaikykite atvirame inde, nes suyra vitaminas C.

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena