patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Pomidorų - pupelių sriuba

pomidoru pupeliu sriuba Mums reikės:
5 pomidorų
2 indelių konservuotų raudonųjų pupelių
1 svogūno
1 - 2 morkos
2 - 3 skiltelių česnako
3 valg. š. pomidorų pastos
druskos, pipirų
petražolių

Gaminame. Pomidorų - pupelių sriuba
Svogūnas, morkos, česnakas supjaustomi didesniais gabaliukais ir apkepinami kelias minutes nedideliame kiekyje aliejaus. Pomidorai kelioms sekundėms panardinami į verdantį vandenį, perliejami šaltu vandeniu, nulupami ir supjaustomi kubeliais. Pomidorai, vienas indelis konservuotų pupelių ir pomidorų pasta sudedami į pakepintas daržoves ir viskas kartu patroškinama apie 10 min.

Nuimama nuo ugnies ir sutrinama blenderiu iki vientisos masės. Įpilama 500 - 600 ml karšto vandens (priklauso nuo pageidaujamo sriubos tirštumo), supilamos likusios konservuotos pupelės, įberiama druskos, pipirų ir užvirinama. Pomidorų - pupelių sriubą galima pagardinti įlašinus kelis lašus Tabasko padažo arba įmetus kelis gabaliukus čili pipiro. Pomidorų - pupelių sriuba pabarstoma petražolėmis ir patiekiama. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

tirsta darzoviu sriuba
Tiršta daržovių sriuba
Tiršta daržovių sriuba su baltosiomis bei šparaginėmis pupelėmis, džiovintais pomidorais, bulvėmis, svogūnais, prieskoniais bei žalumynais.
barsciai su grybais
Barščiai su džiovintais grybais
Tradiciniai lietuviški barščiai paskaninti džiovintais grybais. Nepakartojamo skonio derinys.
trinta bulviu sriuba
Trinta bulvių sriuba
Trinta bulvių, morkų, svogūnų, fermentinio sūrio, pieno bei žalumynų sriuba. Skanus ir sveikas patiekalas.
zaliuju zirneliu sriuba su kokosu pienu
Žaliųjų žirnelių sriuba su kokosų pienu
Žaliųjų žirnelių sriuba su kokosų pienu. Aštraus skonio sriuba.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Mėsa bus sultinga, jei kepant ją kelis kartus palaistysite išsiskiriančiu skysčiu.
  • Žiedinių kopūstų nelaikykite šviesoje – jie labai greitai pilkėja ir genda.
  • Jeigu varškė labai rūgšti, užpilkite ją šviežiu pienu, išmaišykite ir palikite valandai. Vėliau perkoškite, kad nuvarvėtų pienas ir varškė taps švelni ir skani.
  • Persikų odelę lengvai nulupsite - jei juos trumpam panardinsite į verdantį vandenį, o paskui į šaltą.
  • Kad petražolės ilgiau išsaugotų kvapą, plaukite jas ne šaltu, bet šiltu vandeniu.
  • Jeigu obuoliai apvyto - panardinkite juos kelioms valandoms į šaltą vandenį.
  • Jei sunku nulupti rūkytos dešros plėvelę, tai pusei minutės panardinkite dešrą į karštą vandenį, tada odelė atšoks ir bus lengviau ją nulupti.
  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.

Naujausi komentarai

Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena
Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.