patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Raugintų kopūstų sriuba

raugintu kopustu sriuba Mums reikės:
0,5 l raugintų kopūstų
2 l mėsos sultinio
1 morkos
1 svogūno
1 valg. šaukšto sviesto
2 lauro lapų
5 žirnelių juodųjų pipirų
druskos
žalumynų (petražolių, krapų)

Gaminame. Raugintų kopūstų sriuba.
Į sultinį sudedame raugintus kopūstus, lauro lapus, juodųjų pipirų žirnelius ir verdame apie pusvalandį. Svogūną smulkiai supjaustome, morką sutarkuojame ir pakepiname svieste. Dedame į sultinį, jei reikia įberiame druskos ir paverdame apie 20 min., kol daržovės bus minkštos. Tiekiant į stalą, raugintų kopūstų sriuba pabarstoma susmulkintais žalumynais. Prie raugintų kopūstų sriubos patiekiamos virtos bulvės su lupenomis. Gero apetito.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

barsciai su grybais
Barščiai su džiovintais grybais
Tradiciniai lietuviški barščiai paskaninti džiovintais grybais. Nepakartojamo skonio derinys.
pomidoru pupeliu sriuba
Pomidorų - pupelių sriuba
Pertrinta pomidorų ir konservuotų raudonųjų pupelių sriuba su morkomis bei česnakais.
agurkine sriuba su perlinemis kruopomis
Agurkinė sriuba su perlinėmis kruopomis
Agurkinė sriuba su perlinėmis kruopomis, bulvėmis, morkomis, svogūnu. Virta mėsos sultinyje. Skani ir labai soti sriuba
trinta bulviu ir surio sriuba
Trinta bulvių ir sūrio sriuba
Trinta bulvių ir sūrio sriuba su kepintais batono skrebučiais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Prieskonius – romą, vanilę, tarkuotas apelsino ar citrinos žieveles – į tešlą dėkite tik tuomet, kai į ją sudėti visi kiti produktai.
  • Orkaitėje kepama mėsa bus minkšta, jei prieš dedant ją kepti apšlakstysite romu arba konjaku.
  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.
  • Kepta žuvis bus ypač skani, jei prieš kepimą ją pamirkysite piene, po to apvoliosite miltuose ir tada dėsite į įkaitintą aliejų.
  • Veršienos kepsniai greitai sudžiūva, todėl prieš kepant patartina juos aptepti aliejumi.
  • Verdant mėsą nepjaustykite jos į mažus gabaliukus, nes išvirę maži gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.
  • Jautiena greičiau iškeps, jei kepsnį pašlakstysite degtine.
  • Mišrainėms, didžkukuliams, apkepams, plokštainiams labiausiai tinka su lupenomis virtos bulvės.

Naujausi komentarai

Jurida
Aciu labai jums uz recepta, maniskis sake prosta Atas Šypsena Juokas
Algiukas
Apvolioju dziuveseliuose, paskui formuoju. Nededu nei miltu nei krakmolo. Skonis naturalus. Receptas geras.
Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena