patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Daržovių sriubos

Žaliųjų žirnelių sriuba su kokosų pienu

zaliuju zirneliu sriuba su kokosu pienu
Mums reikės:
800 g šviežių arba šaldytų žaliųjų žirnelių
250 ml kokosų pieno
750 ml daržovių sultinio
1 svogūno
1 poro
1 nedidelio čili pipiro
2 valg. š. alyvuogių aliejaus arba sviesto
1 valg. š. sutarkuoto šviežio imbiero
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Daržovių sriuba su lašiša ir krevetėmis (1)

darzoviu sriuba su lasisa ir krevetemis
Mums reikės:
500 g lašišos ar upėtakio filė
300 g išlukštentų krevečių
1,5 -1,7 l daržovių ar žuvies sultinio
200 g kons. kukurūzų
250 ml grietinėlės 13 proc.
3 bulvių
2 svogūnų
1 didelės morkos
2 saliero stiebų
1 valg. š. miltų
1 valg. š. aliejaus
1 valg. š. sviesto
1 valg. š. susmulkintų krapų, petražolių
druskos
Receptas, gaminimas

Tiršta daržovių sriuba

tirsta darzoviu sriuba
Mums reikės:
800 g konservuotų baltųjų pupelių
200 g šviežių arba šaldytų šparaginių pupelių
50 g džiovintų pomidorų
5 bulvių
3 svogūnų
2-3 skiltelių česnako
1,5-1,7 l daržovių sultinio
5 valg. š. alyvuogių aliejaus
šlakelio balzaminio acto
pundelio petražolių
druskos, pipirų
Receptas, gaminimas

Moliūgų sriuba

moliugu sriuba
Mums reikės:
1 kg moliūgo
1 svogūno
60 ml šviežiai spautų apelsinų sulčių
50 g sviesto
2 skiltelių česnako
1 valg. š. šviežio sutarkuoto imbiero
druskos, šviežiai maltų pipirų
saujos išlukštentų moliūgų sėklų
Receptas, gaminimas

Trinta bulvių ir sūrio sriuba

trinta bulviu ir surio sriuba
Mums reikės:
5-6 bulvių
1 svogūno
3 lydytų sūrelių
4 riekelių batono
sviesto
druskos
baltųjų pipirų
krapų arba petražolių
Receptas, gaminimas

Pomidorų - pupelių sriuba

pomidoru pupeliu sriuba
Mums reikės:
5 pomidorų
2 indelių konservuotų raudonųjų pupelių
1 svogūno
1 - 2 morkos
2 - 3 skiltelių česnako
3 valg. š. pomidorų pastos
druskos, pipirų
petražolių
Receptas, gaminimas

Trinta bulvių sriuba (1)

trinta bulviu sriuba
Mums reikės:
500 g bulvių
2-3 morkų
2 svogūnų
80 g fermentinio sūrio
500 ml pieno
druskos
krapų, petražolių
Receptas, gaminimas

Trinta morkų sriuba

trinta morku sriuba
Mums reikės:
700 g morkų
90 g pankolių šaknų
500 ml vištienos sultinio
200 ml grietinėlės
30 ml alyvuogių aliejaus
1 svogūno
3-4 skiltelių česnako
druskos
žalumynų
Receptas, gaminimas

Daržovių sriuba su faršu

darzoviu sriuba su farsu
Mums reikės:
300 g faršo (kiaulienos, kalakutienos)
300 g cukinijų
300 g kopūstų
300 g pomidorų
200 g salierų stiebų
150 g morkų
150 g poro
aliejaus
druskos, pipirų
žalumynų
Receptas, gaminimas

Agurkinė sriuba su perlinėmis kruopomis (13)

agurkine sriuba su perlinemis kruopomis
Mums reikės:
2,5 l mėsos sultinio
2-3 raugintų agurkų
150 g perlinių kruopų
1 morkos
1 nedidelio svogūno
2-3 bulvių
1 valg. šaukšto aliejaus
krapų
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

raugintu kopustu sriuba
Raugintų kopūstų sriuba
Tradicinė raugintų kopūstų sriuba virta mėsos sultinyje. Prie kopūstų sriubos patiekiamos virtos bulvės su lupenomis.
agurkine sriuba su perlinemis kruopomis
Agurkinė sriuba su perlinėmis kruopomis
Agurkinė sriuba su perlinėmis kruopomis, bulvėmis, morkomis, svogūnu. Virta mėsos sultinyje. Skani ir labai soti sriuba
pomidoru pupeliu sriuba
Pomidorų - pupelių sriuba
Pertrinta pomidorų ir konservuotų raudonųjų pupelių sriuba su morkomis bei česnakais.
tirsta darzoviu sriuba
Tiršta daržovių sriuba
Tiršta daržovių sriuba su baltosiomis bei šparaginėmis pupelėmis, džiovintais pomidorais, bulvėmis, svogūnais, prieskoniais bei žalumynais.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Veršienos kepsniai greitai sudžiūva, todėl prieš kepant patartina juos aptepti aliejumi.
  • Vanduo į visus troškinamus patiekalus pilamas ne šaltas, o tiktai verdantis.
  • Verdant bulves su lupenomis, į vandenį įlašinkite truputį acto, tada bulvės nesutrukinės.
  • Nevirinkite pieno ilgiau kaip tris minutes, nes jis praranda vitaminus.
  • Kad verdamos spurgos ar pyragėliai sugertų mažiau riebalų, įpilkite į tešlą šaukštą spirito.
  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.
  • Jei norite, kad salotos būtų skanesnės, salotinę patrinkite perpjauta česnako skiltele.
  • Norėdami pagerinti barščių ar kitų patiekalų su burokėliais skonį, pirmiausia juos patroškinkite, o svogūnus bei kitas prieskonines daržoves pakepinkite riebaluose.

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.