patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Daržovių sriubos

Žaliųjų žirnelių sriuba su kokosų pienu

zaliuju zirneliu sriuba su kokosu pienu
Mums reikės:
800 g šviežių arba šaldytų žaliųjų žirnelių
250 ml kokosų pieno
750 ml daržovių sultinio
1 svogūno
1 poro
1 nedidelio čili pipiro
2 valg. š. alyvuogių aliejaus arba sviesto
1 valg. š. sutarkuoto šviežio imbiero
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas
Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas

Daržovių sriuba su lašiša ir krevetėmis (1)

darzoviu sriuba su lasisa ir krevetemis
Mums reikės:
500 g lašišos ar upėtakio filė
300 g išlukštentų krevečių
1,5 -1,7 l daržovių ar žuvies sultinio
200 g kons. kukurūzų
250 ml grietinėlės 13 proc.
3 bulvių
2 svogūnų
1 didelės morkos
2 saliero stiebų
1 valg. š. miltų
1 valg. š. aliejaus
1 valg. š. sviesto
1 valg. š. susmulkintų krapų, petražolių
druskos
Receptas, gaminimas

Tiršta daržovių sriuba

tirsta darzoviu sriuba
Mums reikės:
800 g konservuotų baltųjų pupelių
200 g šviežių arba šaldytų šparaginių pupelių
50 g džiovintų pomidorų
5 bulvių
3 svogūnų
2-3 skiltelių česnako
1,5-1,7 l daržovių sultinio
5 valg. š. alyvuogių aliejaus
šlakelio balzaminio acto
pundelio petražolių
druskos, pipirų
Receptas, gaminimas

Moliūgų sriuba

moliugu sriuba
Mums reikės:
1 kg moliūgo
1 svogūno
60 ml šviežiai spautų apelsinų sulčių
50 g sviesto
2 skiltelių česnako
1 valg. š. šviežio sutarkuoto imbiero
druskos, šviežiai maltų pipirų
saujos išlukštentų moliūgų sėklų
Receptas, gaminimas

Trinta bulvių ir sūrio sriuba

trinta bulviu ir surio sriuba
Mums reikės:
5-6 bulvių
1 svogūno
3 lydytų sūrelių
4 riekelių batono
sviesto
druskos
baltųjų pipirų
krapų arba petražolių
Receptas, gaminimas

Pomidorų - pupelių sriuba

pomidoru pupeliu sriuba
Mums reikės:
5 pomidorų
2 indelių konservuotų raudonųjų pupelių
1 svogūno
1 - 2 morkos
2 - 3 skiltelių česnako
3 valg. š. pomidorų pastos
druskos, pipirų
petražolių
Receptas, gaminimas

Trinta bulvių sriuba (1)

trinta bulviu sriuba
Mums reikės:
500 g bulvių
2-3 morkų
2 svogūnų
80 g fermentinio sūrio
500 ml pieno
druskos
krapų, petražolių
Receptas, gaminimas

Trinta morkų sriuba

trinta morku sriuba
Mums reikės:
700 g morkų
90 g pankolių šaknų
500 ml vištienos sultinio
200 ml grietinėlės
30 ml alyvuogių aliejaus
1 svogūno
3-4 skiltelių česnako
druskos
žalumynų
Receptas, gaminimas

Daržovių sriuba su faršu

darzoviu sriuba su farsu
Mums reikės:
300 g faršo (kiaulienos, kalakutienos)
300 g cukinijų
300 g kopūstų
300 g pomidorų
200 g salierų stiebų
150 g morkų
150 g poro
aliejaus
druskos, pipirų
žalumynų
Receptas, gaminimas

Agurkinė sriuba su perlinėmis kruopomis (13)

agurkine sriuba su perlinemis kruopomis
Mums reikės:
2,5 l mėsos sultinio
2-3 raugintų agurkų
150 g perlinių kruopų
1 morkos
1 nedidelio svogūno
2-3 bulvių
1 valg. šaukšto aliejaus
krapų
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

trinta bulviu sriuba
Trinta bulvių sriuba
Trinta bulvių, morkų, svogūnų, fermentinio sūrio, pieno bei žalumynų sriuba. Skanus ir sveikas patiekalas.
ziediniu kopustu sriuba
Žiedinių kopūstų sriuba
Žiedinių kopūstų daržovių sriuba. Tinka ir pietums ir šventiniam stalui.
darzoviu sriuba su farsu
Daržovių sriuba su faršu
Daržovių sriuba su faršu. Cukinijų, kopūstų, pomidorų, salierų, morkų, porų sriuba su mėsos faršo frikadelėmis.
zaliuju zirneliu sriuba su kokosu pienu
Žaliųjų žirnelių sriuba su kokosų pienu
Žaliųjų žirnelių sriuba su kokosų pienu. Aštraus skonio sriuba.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Prieskonius – romą, vanilę, tarkuotas apelsino ar citrinos žieveles – į tešlą dėkite tik tuomet, kai į ją sudėti visi kiti produktai.
  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.
  • Kad vanilė vienodai pasiskirstytų varškėje, ją ištirpinkite karštame vandenyje (šaltame vandenyje vanilė netirpsta).
  • Kepami obuoliai ir kriaušės praras mažiau sulčių, jei prieš kepimą palaikysite juos 1-2 min. karštame vandenyje.
  • Verdant burokėlius, į vandenį įmeskite duonos plutelę - ji sugers nemalonų kvapą, atsirandantį burokėliams beverdant.
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.
  • Daržoves ir žalumynus dėkite į puodą vandeniui užvirus, nes taip išsaugosite daugiau vitaminų.
  • Jeigu varškė labai rūgšti, užpilkite ją šviežiu pienu, išmaišykite ir palikite valandai. Vėliau perkoškite, kad nuvarvėtų pienas ir varškė taps švelni ir skani.

Naujausi komentarai

Jurida
Aciu labai jums uz recepta, maniskis sake prosta Atas Šypsena Juokas
Algiukas
Apvolioju dziuveseliuose, paskui formuoju. Nededu nei miltu nei krakmolo. Skonis naturalus. Receptas geras.
Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena