patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Daržovių sriubos

Sriuba su briuselio kopūstais

sriuba su briuselio kopustais
Mums reikės:
300 g briuselio kopūstų
3-4 bulvių
1 svogūno
1 morkos
0,5 žalios paprikos
petražolės šaknies
saliero gumbo
2 kietai virtų kiaušinių
100 g grietinės
2 valg. šaukštų aliejaus
20 g susmulkintų petražolių
2 lauro lapų
4 pipirų žirnelių
druskos, maltų pipirų
Receptas, gaminimas
Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas

Raugintų kopūstų sriuba

raugintu kopustu sriuba
Mums reikės:
0,5 l raugintų kopūstų
2 l mėsos sultinio
1 morkos
1 svogūno
1 valg. šaukšto sviesto
2 lauro lapų
5 žirnelių juodųjų pipirų
druskos
žalumynų (petražolių, krapų)
Receptas, gaminimas

Barščiai su džiovintais grybais

barsciai su grybais
Mums reikės:
2 l mėsos sultinio
2 burokėlių
1 morkos
2 skiltelių česnako
2-3 bulvių
2 valg. šaukštų aliejaus arba sviesto
saujos džiovintų grybų
druskos, pipirų
svogūnų laiškų, krapų
Receptas, gaminimas

Šaltibarščiai

saltibarsciai
Mums reikės:
0,5 l kefyro
200 ml vandens
100 g virtų arba marinuotų burokėlių
100 g šviežių agurkų
1 kietai virto kiaušinio
2 valg. šaukštų grietinės
saujelės svogūno laiškų, krapų
druskos
Receptas, gaminimas

Žiedinių kopūstų sriuba

ziediniu kopustu sriuba
Mums reikės:
2,5 l vištienos arba daržovių sultinio
250 g žiedinio kopūsto
3 bulvių
1 svogūno
1 morkos
1 pomidoro
2 skiltelių česnako
druskos, baziliko
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

raugintu kopustu sriuba
Raugintų kopūstų sriuba
Tradicinė raugintų kopūstų sriuba virta mėsos sultinyje. Prie kopūstų sriubos patiekiamos virtos bulvės su lupenomis.
zaliuju zirneliu sriuba su kokosu pienu
Žaliųjų žirnelių sriuba su kokosų pienu
Žaliųjų žirnelių sriuba su kokosų pienu. Aštraus skonio sriuba.
trinta bulviu sriuba
Trinta bulvių sriuba
Trinta bulvių, morkų, svogūnų, fermentinio sūrio, pieno bei žalumynų sriuba. Skanus ir sveikas patiekalas.
barsciai su grybais
Barščiai su džiovintais grybais
Tradiciniai lietuviški barščiai paskaninti džiovintais grybais. Nepakartojamo skonio derinys.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis.
  • Verdant mėsą nepjaustykite jos į mažus gabaliukus, nes išvirę maži gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.
  • Jei plakamus baltymus įbersite žiupsnelį kepimo miltelių, putos bus standesnės.
  • Burokėliai bus minkšti, jeigu apvirtus 10 min. palaikysite po šalto vandens srove, o sultingi ir skanūs - jei virsite nenuluptus ir su šaknelėmis.
  • Nuvalytą, nuplautą ir susmulkintą salierą, cikoriją, obuolį, kriaušę ir pievagrybius tuoj pat pašlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
  • Kad duona kuo ilgiau išliktų šviežia, šalia jos padėkite obuolio skiltelę.
  • Verdant burokėlius, į vandenį įmeskite duonos plutelę - ji sugers nemalonų kvapą, atsirandantį burokėliams beverdant.
  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.

Naujausi komentarai

Sandra
Labai ačiū už receptą, kvepia visi namai. Kadangi aš labai mėgstu aguonas dėjau daugiau, visa kitą pagal receptą. Labai patiko, kad receptas labai paprastas ir greitas, nereikia ilgai terliotis Šypsena Myliu
Jolanta
Ir man patiko, jau produktus susiruosiau neuzilgo eisiu ruosti Šypsena
Oliveris
Tasty. Mirktelti Šypsena 10balu.
Vitalija
Nuostabus receptas is pirmo karto gavosi geras tortas. Dabar visada kepu. Myliu
Natalija
Žiauriai skani aštri indiška sriuba,  siūlau visiem pabandyti tai. Myliu