patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Daržovių sriubos

Sriuba su briuselio kopūstais

sriuba su briuselio kopustais
Mums reikės:
300 g briuselio kopūstų
3-4 bulvių
1 svogūno
1 morkos
0,5 žalios paprikos
petražolės šaknies
saliero gumbo
2 kietai virtų kiaušinių
100 g grietinės
2 valg. šaukštų aliejaus
20 g susmulkintų petražolių
2 lauro lapų
4 pipirų žirnelių
druskos, maltų pipirų
Receptas, gaminimas
Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas

Raugintų kopūstų sriuba

raugintu kopustu sriuba
Mums reikės:
0,5 l raugintų kopūstų
2 l mėsos sultinio
1 morkos
1 svogūno
1 valg. šaukšto sviesto
2 lauro lapų
5 žirnelių juodųjų pipirų
druskos
žalumynų (petražolių, krapų)
Receptas, gaminimas

Barščiai su džiovintais grybais

barsciai su grybais
Mums reikės:
2 l mėsos sultinio
2 burokėlių
1 morkos
2 skiltelių česnako
2-3 bulvių
2 valg. šaukštų aliejaus arba sviesto
saujos džiovintų grybų
druskos, pipirų
svogūnų laiškų, krapų
Receptas, gaminimas

Šaltibarščiai

saltibarsciai
Mums reikės:
0,5 l kefyro
200 ml vandens
100 g virtų arba marinuotų burokėlių
100 g šviežių agurkų
1 kietai virto kiaušinio
2 valg. šaukštų grietinės
saujelės svogūno laiškų, krapų
druskos
Receptas, gaminimas

Žiedinių kopūstų sriuba

ziediniu kopustu sriuba
Mums reikės:
2,5 l vištienos arba daržovių sultinio
250 g žiedinio kopūsto
3 bulvių
1 svogūno
1 morkos
1 pomidoro
2 skiltelių česnako
druskos, baziliko
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

darzoviu sriuba su farsu
Daržovių sriuba su faršu
Daržovių sriuba su faršu. Cukinijų, kopūstų, pomidorų, salierų, morkų, porų sriuba su mėsos faršo frikadelėmis.
raugintu kopustu sriuba
Raugintų kopūstų sriuba
Tradicinė raugintų kopūstų sriuba virta mėsos sultinyje. Prie kopūstų sriubos patiekiamos virtos bulvės su lupenomis.
trinta morku sriuba
Trinta morkų sriuba
Trinta morkų, pankolių šaknų, vištienos sultinio, svogūnų, grietinėlės sriuba su žalumynais.
sriuba su briuselio kopustais
Sriuba su briuselio kopūstais
Daržovių sriuba su briuselio kopūstais, bulvėmis, svogūnais, morkomis, paprika, petražolės šaknimi, salierais, kiaušiniais bei grietine.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Žiedinių kopūstų nelaikykite šviesoje – jie labai greitai pilkėja ir genda.
  • Kepsnio plutelė neatšoks, jei prieš baigiant kepti, šiek tiek padidinsite ugnį.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Norėdami pagerinti barščių ar kitų patiekalų su burokėliais skonį, pirmiausia juos patroškinkite, o svogūnus bei kitas prieskonines daržoves pakepinkite riebaluose.
  • Kepta šoninė bus trapi, traški, jei prieš kepant trumpam pamerksite į pieną ir apvoliosite miltuose.
  • Kad kotletai būtų minkštesni, į faršą įdėkite šaukštą grietinės, sutarkuotą bulvę.
  • Verdant bulves su lupenomis, į vandenį įlašinkite truputį acto, tada bulvės nesutrukinės.
  • Atpjauta svogūno puselė neišdžiūs, jei prieš dedami į šaldytuvą, patepsite ją sviestu ir padėsite ant druska pabarstytos lėkštutės.

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.