patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Tiršta daržovių sriuba

tirsta darzoviu sriuba Mums reikės:
800 g konservuotų baltųjų pupelių
200 g šviežių arba šaldytų šparaginių pupelių
50 g džiovintų pomidorų
5 bulvių
3 svogūnų
2-3 skiltelių česnako
1,5-1,7 l daržovių sultinio
5 valg. š. alyvuogių aliejaus
šlakelio balzaminio acto
pundelio petražolių
druskos, pipirų

Gaminame. Tiršta daržovių sriuba
Svogūnai, česnakai nuvalomi ir smulkiai supjaustomi. Džiovinti pomidorai supjaustomi kubeliais. Konservuotos pupelės supilamos į kiaurasamtį ir paliekamos nusivarvėti. Bulvės nuvalomos ir supjaustomos nedideliais kubeliais. Petražolės susmulkinamos.

Į puodą supilamas aliejus, įkaitinama, suberiami svogūnai, česnakai ir apkepinama. Suberiami džiovinti pomidorai ir pamaišant lengvai pakepinama. Supilamas sultinys, užvirinama, suberiamos bulvės, saujelė petražolių, pagardinama druska, pipirais ir paverdama 10-12 min. Sudedamos šparaginės pupelės, konservuotos pupelės ir paverdama dar 10 min. Suberiamos likusios petražolės, įpilamas šlakelis balzaminio acto, uždengiama ir paliekama keletą minučių pastovėti. Tiršta daržovių sriuba paruošta. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

darzoviu sriuba su farsu
Daržovių sriuba su faršu
Daržovių sriuba su faršu. Cukinijų, kopūstų, pomidorų, salierų, morkų, porų sriuba su mėsos faršo frikadelėmis.
sriuba su briuselio kopustais
Sriuba su briuselio kopūstais
Daržovių sriuba su briuselio kopūstais, bulvėmis, svogūnais, morkomis, paprika, petražolės šaknimi, salierais, kiaušiniais bei grietine.
trinta bulviu ir surio sriuba
Trinta bulvių ir sūrio sriuba
Trinta bulvių ir sūrio sriuba su kepintais batono skrebučiais.
pomidoru pupeliu sriuba
Pomidorų - pupelių sriuba
Pertrinta pomidorų ir konservuotų raudonųjų pupelių sriuba su morkomis bei česnakais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad sultinys būtų skaidrus, jį virkite ant mažos ugnies.
  • Daržoves ir žalumynus dėkite į puodą vandeniui užvirus, nes taip išsaugosite daugiau vitaminų.
  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.
  • Burokėliai bus minkšti, jeigu apvirtus 10 min. palaikysite po šalto vandens srove, o sultingi ir skanūs - jei virsite nenuluptus ir su šaknelėmis.
  • Kad svogūnai ir porai nebūtų tokie aštrūs, juos sudėkite į sietelį ir perpilkite verdančiu vandeniu arba 3 min. palaikykite pasūdytame ir pasaldintame verdančiame vandenyje, paskui nuvarvinkite.
  • Kad kotletai būtų minkštesni, į faršą įdėkite šaukštą grietinės, sutarkuotą bulvę.
  • Pertrinta daržovių sriuba bus skanesnė, jeigu, baigiant jai virti, įpilsite grietinėlės arba įdėsite sviesto.
  • Verdant mėsą nepjaustykite jos į mažus gabaliukus, nes išvirę maži gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena