patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Tiršta daržovių sriuba

tirsta darzoviu sriuba Mums reikės:
800 g konservuotų baltųjų pupelių
200 g šviežių arba šaldytų šparaginių pupelių
50 g džiovintų pomidorų
5 bulvių
3 svogūnų
2-3 skiltelių česnako
1,5-1,7 l daržovių sultinio
5 valg. š. alyvuogių aliejaus
šlakelio balzaminio acto
pundelio petražolių
druskos, pipirų

Gaminame. Tiršta daržovių sriuba
Svogūnai, česnakai nuvalomi ir smulkiai supjaustomi. Džiovinti pomidorai supjaustomi kubeliais. Konservuotos pupelės supilamos į kiaurasamtį ir paliekamos nusivarvėti. Bulvės nuvalomos ir supjaustomos nedideliais kubeliais. Petražolės susmulkinamos.

Į puodą supilamas aliejus, įkaitinama, suberiami svogūnai, česnakai ir apkepinama. Suberiami džiovinti pomidorai ir pamaišant lengvai pakepinama. Supilamas sultinys, užvirinama, suberiamos bulvės, saujelė petražolių, pagardinama druska, pipirais ir paverdama 10-12 min. Sudedamos šparaginės pupelės, konservuotos pupelės ir paverdama dar 10 min. Suberiamos likusios petražolės, įpilamas šlakelis balzaminio acto, uždengiama ir paliekama keletą minučių pastovėti. Tiršta daržovių sriuba paruošta. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

agurkine sriuba su perlinemis kruopomis
Agurkinė sriuba su perlinėmis kruopomis
Agurkinė sriuba su perlinėmis kruopomis, bulvėmis, morkomis, svogūnu. Virta mėsos sultinyje. Skani ir labai soti sriuba
moliugu sriuba
Moliūgų sriuba
Pertrinta moliūgų sriuba su svogūnais, česnakais bei imbieru.
pomidoru pupeliu sriuba
Pomidorų - pupelių sriuba
Pertrinta pomidorų ir konservuotų raudonųjų pupelių sriuba su morkomis bei česnakais.
barsciai su grybais
Barščiai su džiovintais grybais
Tradiciniai lietuviški barščiai paskaninti džiovintais grybais. Nepakartojamo skonio derinys.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jei plakamus baltymus įbersite žiupsnelį kepimo miltelių, putos bus standesnės.
  • Kad vanilė vienodai pasiskirstytų varškėje, ją ištirpinkite karštame vandenyje (šaltame vandenyje vanilė netirpsta).
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.
  • Prieš virinant pieną, puodo šonus patepkite sviestu, tuomet pienas neišbėgs.
  • Kad burokėliai neprarastų raudonumo, į verdantį vandenį įpilkite truputį acto arba įberkite šiek tiek citrinos rūgšties.
  • Kepsnio plutelė neatšoks, jei prieš baigiant kepti, šiek tiek padidinsite ugnį.
  • Žiediniai kopūstai bus itin skanūs, jei juos troškinsite piene.
  • Nuplautą mėsą gerai nušluostykite, nes šlapia mėsa prasčiau kepa.

Naujausi komentarai

Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena
Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.