patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Trinta bulvių ir sūrio sriuba

trinta bulviu ir surio sriuba Mums reikės:
5-6 bulvių
1 svogūno
3 lydytų sūrelių
4 riekelių batono
sviesto
druskos
baltųjų pipirų
krapų arba petražolių

Gaminame. Trinta bulvių ir sūrio sriuba
Svogūnus, bulves, nuplauname, nuvalome ir supjaustome nedideliais gabaliukais. Užpilame daržoves 2/3 vandens, įdedame druskos ir verdame. Išvirusias daržoves sutriname blenderiu iki tyrės konsistencijos. Į tyrę įpilame truputį sultinio (kad būtų kremo tirštumo), dedame ant ugnies, sudedame nedideliais gabaliukais supjaustytą lydytą sūrį ir paverdame kelias minutes kol sūris pilnai išsilydo, pagal skonį įberiame druskos, pipirų.
Batoną supjaustome kubeliais ir apkepiname svieste. Skrebučius suberiame į sriubą, pabarstome žalumynais. Trinta bulvių ir sūrio sriuba paruošta. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

pomidoru pupeliu sriuba
Pomidorų - pupelių sriuba
Pertrinta pomidorų ir konservuotų raudonųjų pupelių sriuba su morkomis bei česnakais.
sriuba su briuselio kopustais
Sriuba su briuselio kopūstais
Daržovių sriuba su briuselio kopūstais, bulvėmis, svogūnais, morkomis, paprika, petražolės šaknimi, salierais, kiaušiniais bei grietine.
moliugu sriuba
Moliūgų sriuba
Pertrinta moliūgų sriuba su svogūnais, česnakais bei imbieru.
saltibarsciai
Šaltibarščiai
Šaltibarščiai. Tradiciniai lietuviški šaltibarščiai su burokėliais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jei tešla limpa prie rankų, patepkite jas aliejumi.
  • Pertrinta daržovių sriuba bus skanesnė, jeigu, baigiant jai virti, įpilsite grietinėlės arba įdėsite sviesto.
  • Kad bulvės greičiau išvirtų, įdėkite į puodą šaukštą sviesto arba įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Žiedinių kopūstų nelaikykite šviesoje – jie labai greitai pilkėja ir genda.
  • Jautiena greičiau iškeps, jei kepsnį pašlakstysite degtine.
  • Jei sunku nulupti rūkytos dešros plėvelę, tai pusei minutės panardinkite dešrą į karštą vandenį, tada odelė atšoks ir bus lengviau ją nulupti.
  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.
  • Apdžiuvęs sūris vėl pasidarys minkštas, jei jį kuriam laikui įmerksite į šviežią arba rūgusį pieną.

Naujausi komentarai

Jurida
Aciu labai jums uz recepta, maniskis sake prosta Atas Šypsena Juokas
Algiukas
Apvolioju dziuveseliuose, paskui formuoju. Nededu nei miltu nei krakmolo. Skonis naturalus. Receptas geras.
Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena