patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Trinta bulvių ir sūrio sriuba

trinta bulviu ir surio sriuba Mums reikės:
5-6 bulvių
1 svogūno
3 lydytų sūrelių
4 riekelių batono
sviesto
druskos
baltųjų pipirų
krapų arba petražolių

Gaminame. Trinta bulvių ir sūrio sriuba
Svogūnus, bulves, nuplauname, nuvalome ir supjaustome nedideliais gabaliukais. Užpilame daržoves 2/3 vandens, įdedame druskos ir verdame. Išvirusias daržoves sutriname blenderiu iki tyrės konsistencijos. Į tyrę įpilame truputį sultinio (kad būtų kremo tirštumo), dedame ant ugnies, sudedame nedideliais gabaliukais supjaustytą lydytą sūrį ir paverdame kelias minutes kol sūris pilnai išsilydo, pagal skonį įberiame druskos, pipirų.
Batoną supjaustome kubeliais ir apkepiname svieste. Skrebučius suberiame į sriubą, pabarstome žalumynais. Trinta bulvių ir sūrio sriuba paruošta. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

trinta bulviu sriuba
Trinta bulvių sriuba
Trinta bulvių, morkų, svogūnų, fermentinio sūrio, pieno bei žalumynų sriuba. Skanus ir sveikas patiekalas.
moliugu sriuba
Moliūgų sriuba
Pertrinta moliūgų sriuba su svogūnais, česnakais bei imbieru.
sriuba su briuselio kopustais
Sriuba su briuselio kopūstais
Daržovių sriuba su briuselio kopūstais, bulvėmis, svogūnais, morkomis, paprika, petražolės šaknimi, salierais, kiaušiniais bei grietine.
barsciai su grybais
Barščiai su džiovintais grybais
Tradiciniai lietuviški barščiai paskaninti džiovintais grybais. Nepakartojamo skonio derinys.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Norėdami pagerinti barščių ar kitų patiekalų su burokėliais skonį, pirmiausia juos patroškinkite, o svogūnus bei kitas prieskonines daržoves pakepinkite riebaluose.
  • Kad verdami makaronai nesuliptų, į vandenį įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Troškindami niekada nesmeikite mėsos šakute ar peiliu, nes pro skylutes ištekės mėsos sultys.
  • Jeigu obuoliai apvyto - panardinkite juos kelioms valandoms į šaltą vandenį.
  • Jei tešla limpa prie rankų, patepkite jas aliejumi.
  • Senų bulvių tyrė bus skanesnė ir puresnė, jei į ją įdėsite išplaktą kiaušinio baltymą.
  • Kad lengvai nusiluptų pomidorų odelė, panardinkite juos kelioms sekundėms į verdantį vandenį, po to perliekite šaltu vandeniu.
  • Veršienos kepsniai greitai sudžiūva, todėl prieš kepant patartina juos aptepti aliejumi.

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena