patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Trinta morkų sriuba

trinta morku sriuba Mums reikės:
700 g morkų
90 g pankolių šaknų
500 ml vištienos sultinio
200 ml grietinėlės
30 ml alyvuogių aliejaus
1 svogūno
3-4 skiltelių česnako
druskos
žalumynų

Gaminame. Trinta morkų sriuba
Svogūnas, česnakai, pankoliai nuvalomi, stambiai supjaustomi ir patroškinami nedideliame kiekyje aliejaus, kol suminkštėja. Morkos nuplaunamos, nuskutamos ir supjaustomos stambesniais gabaliukais. Morkos sudedamos į puodą, užpilamos vandeniu, kad tik apsemtų ir verdamos ant vidutinės ugnies apie 10 - 12 min., kol suminkštėja. Kada morkos suminkštėja sudedami patroškinti svogūnai, česnakai, pankoliai ir paverdama 2 min.trinta morku sriuba 1
Viskas sutrinama blenderiu iki vientisos masės, atskiedžiama vištienos sultiniu ir gerai išmaišoma. Supilama grietinėlė, išmaišoma, jei reikia pasūdoma ir dar kartą užvirinama. Trinta morkų sriuba pabarstoma žalumynais ir patiekiama. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

saltibarsciai
Šaltibarščiai
Šaltibarščiai. Tradiciniai lietuviški šaltibarščiai su burokėliais.
raugintu kopustu sriuba
Raugintų kopūstų sriuba
Tradicinė raugintų kopūstų sriuba virta mėsos sultinyje. Prie kopūstų sriubos patiekiamos virtos bulvės su lupenomis.
barsciai su grybais
Barščiai su džiovintais grybais
Tradiciniai lietuviški barščiai paskaninti džiovintais grybais. Nepakartojamo skonio derinys.
agurkine sriuba su perlinemis kruopomis
Agurkinė sriuba su perlinėmis kruopomis
Agurkinė sriuba su perlinėmis kruopomis, bulvėmis, morkomis, svogūnu. Virta mėsos sultinyje. Skani ir labai soti sriuba

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Žiedinių kopūstų nelaikykite šviesoje – jie labai greitai pilkėja ir genda.
  • Atpjauta svogūno puselė neišdžiūs, jei prieš dedami į šaldytuvą, patepsite ją sviestu ir padėsite ant druska pabarstytos lėkštutės.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Fermentinį sūrį lengviau sutarkuosite,jei trintuvę patepsite aliejumi.
  • Kad sultinys būtų skaidrus, jį virkite ant mažos ugnies.
  • Verdant burokėlius, į vandenį įmeskite duonos plutelę - ji sugers nemalonų kvapą, atsirandantį burokėliams beverdant.
  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.
  • Jei sunku nulupti rūkytos dešros plėvelę, tai pusei minutės panardinkite dešrą į karštą vandenį, tada odelė atšoks ir bus lengviau ją nulupti.

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena