patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Obuolių sūris

obuoliu suris Mums reikės:
5 kg obuolių
1 kg cukraus
žiupsnelio cinamono

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Obuolių sūris
Obuolius sūriui nulupame, išimame sėklas ir supjaustome plonomis skiltelėmis. Sudedame į dubenį, užpilame cukrumi ir 24 val. paliekame stovėti. Atsiradusį skystį nupilame į emaliuotą puodą ir kaitiname, kol išgaruoja pusė skysčio. Tada suberiame obuolių skilteles (nedidelę dalį pasiliekame), cinamoną ir maišant verdame, kol masė sutirštėja. Obuolių sūris būna išviręs, kai  šaukštu perbraukus per masę, ji greitai nesusilieja. Baigiant virti sudedame likusias obuolių skilteles, išmaišome ir dar paverdame 2-3 min., taip gausime mozaikinį obuolių sūrį. Karštą obuolių masę sukrečiame į celofanu išklotus sūrmaišius,  gerai suspaudžiame (nepaliekant oro tarpų), užrišame ir paslegiame. Obuolių sūris 6-10 dienų džiovinamas sudėjus ant grotelių arba pakabinus. Toliau obuolių sūris laikomas sausoje patalpoje su visu sūrmaišiu arba tik celofane. Obuolių sūris puikus ir sveikas desertas. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

panakota su braskiu zele
Panakota (Panna cotta) su braškių želė
Panakota (Panna cotta) - tradicinis Itališkas desertas su braškių želė.
sokoladiniai metiniai saldainiai
Šokoladiniai - mėtiniai saldainiai
Šokoladiniai - mėtiniai saldainiai. Juodoho šokolado, mėtinių ledinukų, kondensuoto pieno saldainiai.
bananai sokolado padaze
Bananai šokolado padaže
Grilyje ar orkaitėje kepti bananai pateikti su šokolado padažu. Nuostabus desertas.
mango su grietinele
Mango su grietinėle
Mango su grietinėle. Sirupe apvirtos ir atvėsintos mango skiltelės su plakta grietinėle.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Sukietėjusius lietinius pašildykite garuose ir jie vėl bus kaip švieži.
  • Jaučio kepenis prieš gaminimą rekomenduojama pamirkyti piene, tada jos bus minkštesnės ir skanesnės.
  • Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją pamirkysite piene arba šaltoje stiprioje arbatoje.
  • Jeigu obuoliai apvyto - panardinkite juos kelioms valandoms į šaltą vandenį.
  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.
  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Kad kotletai būtų minkštesni, į faršą įdėkite šaukštą grietinės, sutarkuotą bulvę.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

V.S
Ir greitai ir skanu, butent tai ko ieskojau Šypsena
Sandra
Kepu nepirma karta. Seimos megstamiausias. O tesla as kocioju ant kepimo popieriaus tai labai lengva perkelti Šypsena
Sandra
Labai ačiū už receptą, kvepia visi namai. Kadangi aš labai mėgstu aguonas dėjau daugiau, visa kitą pagal receptą. Labai patiko, kad receptas labai paprastas ir greitas, nereikia ilgai terliotis Šypsena Myliu
Jolanta
Ir man patiko, jau produktus susiruosiau neuzilgo eisiu ruosti Šypsena
Oliveris
Tasty. Mirktelti Šypsena 10balu.