patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Obuolių sūris

obuoliu suris Mums reikės:
5 kg obuolių
1 kg cukraus
žiupsnelio cinamono

Gaminame. Obuolių sūris
Obuolius sūriui nulupame, išimame sėklas ir supjaustome plonomis skiltelėmis. Sudedame į dubenį, užpilame cukrumi ir 24 val. paliekame stovėti. Atsiradusį skystį nupilame į emaliuotą puodą ir kaitiname, kol išgaruoja pusė skysčio. Tada suberiame obuolių skilteles (nedidelę dalį pasiliekame), cinamoną ir maišant verdame, kol masė sutirštėja. Obuolių sūris būna išviręs, kai  šaukštu perbraukus per masę, ji greitai nesusilieja. Baigiant virti sudedame likusias obuolių skilteles, išmaišome ir dar paverdame 2-3 min., taip gausime mozaikinį obuolių sūrį. Karštą obuolių masę sukrečiame į celofanu išklotus sūrmaišius,  gerai suspaudžiame (nepaliekant oro tarpų), užrišame ir paslegiame. Obuolių sūris 6-10 dienų džiovinamas sudėjus ant grotelių arba pakabinus. Toliau obuolių sūris laikomas sausoje patalpoje su visu sūrmaišiu arba tik celofane. Obuolių sūris puikus ir sveikas desertas. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

kepti obuoliai su medumi ir migdolais
Kepti obuoliai su medumi ir migdolais
Kepti obuoliai su medumi ir migdolais. Orkaitėje kepti, išskobti, medaus ir migdolų įdaru užpildyti obuoliai su cinamonu.
maskarpones surio ledai
Maskarponės sūrio ledai (Mascarpone ledai)
Maskarponės sūrio ledai (Mascarpone ledai). Ledai su maskarponės sūriu, konjaku ir riešutais.
mango su grietinele
Mango su grietinėle
Mango su grietinėle. Sirupe apvirtos ir atvėsintos mango skiltelės su plakta grietinėle.
vaisiu desertas su jogurtu
Vaisių desertas su jogurtu
Gaivus įvairių vaisių desertas su jogurtu ir medumi.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Vanduo į visus troškinamus patiekalus pilamas ne šaltas, o tiktai verdantis.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Senų bulvių tyrė bus skanesnė ir puresnė, jei į ją įdėsite išplaktą kiaušinio baltymą.
  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.
  • Jeigu obuoliai apvyto - panardinkite juos kelioms valandoms į šaltą vandenį.
  • Kad verdami makaronai nesuliptų, į vandenį įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Norint iš citrinos išspausti daugiau sulčių, kelioms minutėms pamerkite į karštą vandenį.
  • Atpjauta svogūno puselė neišdžiūs, jei prieš dedami į šaldytuvą, patepsite ją sviestu ir padėsite ant druska pabarstytos lėkštutės.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena
Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.