patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Desertai

Maskarponės sūrio ledai (Mascarpone ledai) (1)

maskarpones surio ledai
Mums reikės:
3 kiaušinių trynių
100 ml pieno
350 g Mascarpone (Maskarponės) sūrio
60 g cukraus
2 v. š. konjako
lazdyno riešutų (apibarstymui)
Receptas, gaminimas
Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas

Vaisių desertas su jogurtu

vaisiu desertas su jogurtu
Mums reikės:
200 g tamsių vynuogių
200 g žalių vynuogių
1 kivi
2 kriaušių
2 persikų
saujos granatų sėklų
150 g jogurto
1 valg. š. skysto medaus
Receptas, gaminimas

Panakota (Panna cotta) su braškių želė

panakota su braskiu zele
Mums reikės:
400 ml riebios grietinėlės
70 g cukraus
100 ml pieno
1 valg. š. želatinos
Braškių želė sluoksniui:
200 g šviežių arba šaldytų braškių
50 g cukraus
2 arb. š. želatinos
Receptas, gaminimas

Šokoladiniai batonėliai su kokosu

sokoladiniai batoneliai su kokosu
Mums reikės:
Biskvitui:
4 kiaušinių
100 g cukraus
4 valg. š. miltų
1 valg. š. kukurūzų krakmolo
2 valg. š. kakavos
žiupsnelio druskos
Kremui:
250 g Maskarponės sūrio
100 g sviesto
150 g balto šokolado su kokosais
¼ stiklinės kokoso drožlių
1 valg. š. citrinos sulčių
Receptas, gaminimas

Šokoladiniai - mėtiniai saldainiai

sokoladiniai metiniai saldainiai
Mums reikės:
25 g mėtinių ledinukų
250 g juodojo šokolado
200 g kondensuoto pieno su cukrumi
25 g pieniško arba baltojo šokolado
Receptas, gaminimas

Braškių desertas (2)

braskiu desertas
Mums reikės:
500 g braškių
250 ml grietinėlės 35 proc.
1 valg. šaukšto želatino
cukraus
mėtų lapelių
Receptas, gaminimas

Riešutiniai saldainiai su šokoladu (2)

riesutiniai saldainiai su sokoladu
Mums reikės:
500 g graikinių riešutų branduolių
3 sausainių Selga
5 valg. šaukštų cukraus
6 valg. šaukštų medaus
1 arb. šaukštelio su kaupu sviesto
200 g juodojo šokolado
Receptas, gaminimas

Šokoladiniai triufeliai su pistacijomis

sokoladiniai triufeliai su pistacijomis
Mums reikės:
200 g juodojo šokolado
80 ml grietinėlės 25-35 %
2 valg. šaukštų brendžio arba viskio
100 g pistacijų
vanilino
Receptas, gaminimas

Obuolių sūris

obuoliu suris
Mums reikės:
5 kg obuolių
1 kg cukraus
žiupsnelio cinamono
Receptas, gaminimas

Mango su grietinėle

mango su grietinele
Mums reikės:
3 mango vaisių
120 g grietinėlės 35%
250 ml vandens
100 g cukraus
2 valg. šaukštų romo
vanilės esencijos, cinamono pagal skonį
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

maskarpones surio ledai
Maskarponės sūrio ledai (Mascarpone ledai)
Maskarponės sūrio ledai (Mascarpone ledai). Ledai su maskarponės sūriu, konjaku ir riešutais.
sokoladiniai batoneliai su kokosu
Šokoladiniai batonėliai su kokosu
Šokoladiniai, biskvitiniai batonėliai su maskarponės sūriu,kokoso drožlėmis, baltu šokoladu.
riesutiniai saldainiai su sokoladu
Riešutiniai saldainiai su šokoladu
Riešutiniai saldainiai su šokoladu. Saldainiai iš graikiškų riešutų, sausainių, cukraus, medaus, sviesto, šokolado. Receptas su nuotraukomis.
kepti obuoliai su medumi ir migdolais
Kepti obuoliai su medumi ir migdolais
Kepti obuoliai su medumi ir migdolais. Orkaitėje kepti, išskobti, medaus ir migdolų įdaru užpildyti obuoliai su cinamonu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Pertrinta daržovių sriuba bus skanesnė, jeigu, baigiant jai virti, įpilsite grietinėlės arba įdėsite sviesto.
  • Jei norite pašildyti vakar keptą mėsą, pašlakstykite ją keliais šaukštais šalto vandens ir apkepkite įkaitintuose riebaluose.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Verdant mėsą nepjaustykite jos į mažus gabaliukus, nes išvirę maži gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.
  • Jeigu obuoliai apvyto - panardinkite juos kelioms valandoms į šaltą vandenį.
  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.
  • Kad petražolės ilgiau išsaugotų kvapą, plaukite jas ne šaltu, bet šiltu vandeniu.
  • Kad kepamas kalakutas iš visų pusių vienodai iškeptų, o iškepęs gražiai atrodytų, paukščio kojas ir sparnus prieš kepant pritvirtinkite prie kūno.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena
Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.
Em
Kokios talpos (ml) Jūsų stiklinė?
Laura
Ipilkite isspaustu apelsinu sulciu, skonis bus nerealus :-)