patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Desertai

Maskarponės sūrio ledai (Mascarpone ledai) (1)

maskarpones surio ledai
Mums reikės:
3 kiaušinių trynių
100 ml pieno
350 g Mascarpone (Maskarponės) sūrio
60 g cukraus
2 v. š. konjako
lazdyno riešutų (apibarstymui)
Receptas, gaminimas
Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas

Vaisių desertas su jogurtu

vaisiu desertas su jogurtu
Mums reikės:
200 g tamsių vynuogių
200 g žalių vynuogių
1 kivi
2 kriaušių
2 persikų
saujos granatų sėklų
150 g jogurto
1 valg. š. skysto medaus
Receptas, gaminimas

Panakota (Panna cotta) su braškių želė

panakota su braskiu zele
Mums reikės:
400 ml riebios grietinėlės
70 g cukraus
100 ml pieno
1 valg. š. želatinos
Braškių želė sluoksniui:
200 g šviežių arba šaldytų braškių
50 g cukraus
2 arb. š. želatinos
Receptas, gaminimas

Šokoladiniai batonėliai su kokosu

sokoladiniai batoneliai su kokosu
Mums reikės:
Biskvitui:
4 kiaušinių
100 g cukraus
4 valg. š. miltų
1 valg. š. kukurūzų krakmolo
2 valg. š. kakavos
žiupsnelio druskos
Kremui:
250 g Maskarponės sūrio
100 g sviesto
150 g balto šokolado su kokosais
¼ stiklinės kokoso drožlių
1 valg. š. citrinos sulčių
Receptas, gaminimas

Šokoladiniai - mėtiniai saldainiai

sokoladiniai metiniai saldainiai
Mums reikės:
25 g mėtinių ledinukų
250 g juodojo šokolado
200 g kondensuoto pieno su cukrumi
25 g pieniško arba baltojo šokolado
Receptas, gaminimas

Braškių desertas (2)

braskiu desertas
Mums reikės:
500 g braškių
250 ml grietinėlės 35 proc.
1 valg. šaukšto želatino
cukraus
mėtų lapelių
Receptas, gaminimas

Riešutiniai saldainiai su šokoladu (2)

riesutiniai saldainiai su sokoladu
Mums reikės:
500 g graikinių riešutų branduolių
3 sausainių Selga
5 valg. šaukštų cukraus
6 valg. šaukštų medaus
1 arb. šaukštelio su kaupu sviesto
200 g juodojo šokolado
Receptas, gaminimas

Šokoladiniai triufeliai su pistacijomis

sokoladiniai triufeliai su pistacijomis
Mums reikės:
200 g juodojo šokolado
80 ml grietinėlės 25-35 %
2 valg. šaukštų brendžio arba viskio
100 g pistacijų
vanilino
Receptas, gaminimas

Obuolių sūris

obuoliu suris
Mums reikės:
5 kg obuolių
1 kg cukraus
žiupsnelio cinamono
Receptas, gaminimas

Mango su grietinėle

mango su grietinele
Mums reikės:
3 mango vaisių
120 g grietinėlės 35%
250 ml vandens
100 g cukraus
2 valg. šaukštų romo
vanilės esencijos, cinamono pagal skonį
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

sokoladiniai triufeliai su pistacijomis
Šokoladiniai triufeliai su pistacijomis
Šokoladiniai triufeliai su grietinėle ir brendžiu apvolioti smulkintomis pistacijomis.
braskiu desertas
Braškių desertas
Braškių desertas.Trintų braškių su cukrumi želė su plakta grietinėle.
bananai sokolado padaze
Bananai šokolado padaže
Grilyje ar orkaitėje kepti bananai pateikti su šokolado padažu. Nuostabus desertas.
obuoliu suris
Obuolių sūris
Virtas ir padžiovintas obuolių sūris iš obuolių, cukraus ir cinamono. Tradicinis lietuviškas desertas.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Vanduo į visus troškinamus patiekalus pilamas ne šaltas, o tiktai verdantis.
  • Jei tešla limpa prie rankų, patepkite jas aliejumi.
  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.
  • Kepta žuvis bus ypač skani, jei prieš kepimą ją pamirkysite piene, po to apvoliosite miltuose ir tada dėsite į įkaitintą aliejų.
  • Senų bulvių tyrė bus skanesnė ir puresnė, jei į ją įdėsite išplaktą kiaušinio baltymą.
  • Žiediniai kopūstai bus itin skanūs, jei juos troškinsite piene.
  • Kepamos morkos gražiai paruduos, jei į riebalus įbersite truputį cukraus.
  • Jei norite iškočioti lipnią bulvių košę, tai kočėlą ir paviršių kur kočiosite, patepkite aliejumi.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.