patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Befstrogenas

befstrogenas Mums reikės:
400 g jautienos išpjovos
2-3 svogūnų
150 g grietinės
1-2 valg. šaukštų pomidorų tyrės
1 valg. šaukšto miltų
aliejaus
druskos, šviežiai maltų pipirų
petražolių

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Jautienos befstrogenas
Jautieną nuplauname, nusausiname ir supjaustome maždaug 2 cm storio griežinėliais. Mėsos griežinėlius pamušame ir supjaustome juostelėmis. Jautienos išpjovos juosteles apvoliojame miltuose ir apkepiname gerai įkaitintame aliejuje. Jautienos befstrogeno juostelės turi greitai apkepti gerai įkaitintoje keptuvėje, o ne lėtai troškintis. Pabarstome druska, pipirais. Svogūnus nulupame, supjaustome pusžiedžiais ir pakepiname aliejuje, kol suminkštėja. Į keptuvę ant pakepintų svogūnų suberiame miltus, išmaišome, sudedame grietinę, pomidorų tyrę, gerai išmaišome, įberiame druskos, pipirų. Jei padažas labai tirštas galima įpilti truputį karšto sultinio ar vandens ir pakaitiname, kol užverda. Apkepintas jautienos befstrogenas (jautienos gabalėliai) sudedamas į padažą, išmaišomas ir ant silpnos ugnies pakaitinamas dar apie 5 min. neužvirinant. Prieš patiekiant, jautienos befstrogenas pabarstomas susmulkintomis petražolėmis. Befstrogenas skanu su virtais ryžiais, bulvių koše, bulvėmis. Skanaus.

Komentarai

2013-10-06
Linas
Ziaurio gerumo gavosi !!!
2010-05-14
Andrius
Befstrogenas buna kiek pikantiskesnis idejus sauksteli garstyciu.
2010-05-08
Irma

Skanus befstrogenas gavosi, tik as naudojau pomidoru pasta Myliu

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

jautiena su graikiskais riesutais
Jautiena su graikiškais riešutais
Jautiena pikantiškame marinate su graikiškais riešutais ir paprikos juostelėmis.
jautienos steikas
Jautienos steikas
Jautienos steikas - šviežios jautienos išpjovos kepsnys su sviestu ir žalumynais.
jautiena skotiskai
Jautiena škotiškai
Jautiena škotiškai. Troškinta orkaitėje marinuota aluje ir apkepinta jautiena su sonine ir graikiškais riešutais.
jautienos ispjova su dziovintu grybu padazu
Jautienos išpjova su džiovintų grybų padažu
Apkepta jautienos išpjova griežinėliais su džiovintų grybų padažu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Senų bulvių tyrė bus skanesnė ir puresnė, jei į ją įdėsite išplaktą kiaušinio baltymą.
  • Jei tešla limpa prie rankų, patepkite jas aliejumi.
  • Kad svogūnai ir porai nebūtų tokie aštrūs, juos sudėkite į sietelį ir perpilkite verdančiu vandeniu arba 3 min. palaikykite pasūdytame ir pasaldintame verdančiame vandenyje, paskui nuvarvinkite.
  • Jeigu obuoliai apvyto - panardinkite juos kelioms valandoms į šaltą vandenį.
  • Virdami burokėlius, vandens nesūdykite, nes jame burokėliai praranda daug vertingų medžiagų ir būna ne tokie skanūs.
  • Sukietėjusius lietinius pašildykite garuose ir jie vėl bus kaip švieži.
  • Kad kepamas kalakutas iš visų pusių vienodai iškeptų, o iškepęs gražiai atrodytų, paukščio kojas ir sparnus prieš kepant pritvirtinkite prie kūno.
  • Atpjauta svogūno puselė neišdžiūs, jei prieš dedami į šaldytuvą, patepsite ją sviestu ir padėsite ant druska pabarstytos lėkštutės.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Rasa
Greitas, gal ir skanus tortukas, bet bandysiu i varske det maziau cukraus, juk jau zefyrai labai saldūs.
Renata
Net seilė nutįso, kaip skanu Šypsena kepsiu brolio gimtadieniui, tada parašysiu, kaip sekėsi. Šypsena
Ieva
Nuostabus kotletukai!!! Vietoj svogunu itarkavau morku ir saliero stiebu - puikiai gavosi, butinai kartosim!
Vireja
Prie mesos patiekalu, prie visokiu kotletu, sniceliu ir t.t. tinka baltas padazas arba pievagrybiu Šypsena
Vėjūnė
Labai patiko receptas, labai skanu. Mirktelti