patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Befstrogenas

befstrogenas Mums reikės:
400 g jautienos išpjovos
2-3 svogūnų
150 g grietinės
1-2 valg. šaukštų pomidorų tyrės
1 valg. šaukšto miltų
aliejaus
druskos, šviežiai maltų pipirų
petražolių

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Jautienos befstrogenas
Jautieną nuplauname, nusausiname ir supjaustome maždaug 2 cm storio griežinėliais. Mėsos griežinėlius pamušame ir supjaustome juostelėmis. Jautienos išpjovos juosteles apvoliojame miltuose ir apkepiname gerai įkaitintame aliejuje. Jautienos befstrogeno juostelės turi greitai apkepti gerai įkaitintoje keptuvėje, o ne lėtai troškintis. Pabarstome druska, pipirais. Svogūnus nulupame, supjaustome pusžiedžiais ir pakepiname aliejuje, kol suminkštėja. Į keptuvę ant pakepintų svogūnų suberiame miltus, išmaišome, sudedame grietinę, pomidorų tyrę, gerai išmaišome, įberiame druskos, pipirų. Jei padažas labai tirštas galima įpilti truputį karšto sultinio ar vandens ir pakaitiname, kol užverda. Apkepintas jautienos befstrogenas (jautienos gabalėliai) sudedamas į padažą, išmaišomas ir ant silpnos ugnies pakaitinamas dar apie 5 min. neužvirinant. Prieš patiekiant, jautienos befstrogenas pabarstomas susmulkintomis petražolėmis. Befstrogenas skanu su virtais ryžiais, bulvių koše, bulvėmis. Skanaus.

Komentarai

2013-10-06
Linas
Ziaurio gerumo gavosi !!!
2010-05-14
Andrius
Befstrogenas buna kiek pikantiskesnis idejus sauksteli garstyciu.
2010-05-08
Irma

Skanus befstrogenas gavosi, tik as naudojau pomidoru pasta Myliu

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

troskinta jautiena su dziovintais pomidorais
Troškinta jautiena su džiovintais pomidorais
Troškinta jautiena su džiovintais pomidorais
troskintos kepeneles
Troškintos kepenėlės
Kiaulienos ar jautienos kepenėlės troškintos su kepintais svogūnais, grietine ir žalumynais.
jautienos kepeneles su granatu seklomis
Jautienos kepenėlės su granatų sėklomis
Apkeptos jautienos kepenėlės su granatų sėklomis bei medumi.
astrus troskinys
Aštrus troškinys
Aštrus troškinys. Jautienos faršo, konservuotų pupelių, konservuotos paprikos, svogūnų, čili pipiro, pomidorų pastos aštrus troškinys.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.
  • Jei plakamus baltymus įbersite žiupsnelį kepimo miltelių, putos bus standesnės.
  • Kepamos bulvės bus trapios ir labai skanios, jei jas supjaustytas apvoliosite miltuose.
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.
  • Mėsa bus sultinga, jei kepant ją kelis kartus palaistysite išsiskiriančiu skysčiu.
  • Verdant bulves su lupenomis, į vandenį įlašinkite truputį acto, tada bulvės nesutrukinės.
  • Kad kepamas kalakutas iš visų pusių vienodai iškeptų, o iškepęs gražiai atrodytų, paukščio kojas ir sparnus prieš kepant pritvirtinkite prie kūno.
  • Kad burokėliai neprarastų raudonumo, į verdantį vandenį įpilkite truputį acto arba įberkite šiek tiek citrinos rūgšties.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.