patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Jautiena burgundiškai

jautiena burgundiskai Mums reikės:
900 g jautienos
1 l sauso raudono vyno
100 g lašinukų
500 g pievagrybių
4 morkų, 1 svogūno
4 skiltelių česnako
50 g sviesto
50 g alyvuogių aliejaus
2 valg. šaukštų miltų
8 žirnelių juodųjų pipirų
12 mažų svogūnėlių
lauro lapo, 2 čiobrelio šakelių
druskos, maltų pipirų, petražolių

Gaminame. Jautiena burgundiškai
Svogūną supjaustome pusžiedžiais, česnako skilteles šiek tiek sutraiškome, jautieną supjaustome stambesniais gabaliukais. Viską sudedame į didesnį dubenį, suberiame petražoles, čiobrelio šakeles, juodųjų pipirų žirnelius, lauro lapą ir užpilame raudonu vynu. Gerai išmaišome ir padedame į šaldytuvą 6-8 val., kad mėsa pasimarinuotų. Marinuotus mėsos gabaliukus sudedame į sietelį, kad nusivarvėtų, o marinatą perkošiame. Lašinukus supjaustome mažais kubeliais ir apkepiname. Išimame iš keptuvės ir sudedame į lėkštę. Toje pačioje keptuvėje apkepiname jautienos gabaliukus iš visų pusių, kol gražiai apskrunda. Labai svarbu, kad būtų aukšta temperatūra ir jautienos gabaliukai keptų, o ne troškintusi. Ant mėsos gabaliukų suberiame miltus, išmaišome ir pakepame 1-2 min. Jautienos gabaliukus sudedame į puodą, suberiame pakepintus lašinukus, viską užpilame marinatu ir  troškiname ant silpnos ugnies apie 1 val. Morkas supjaustome stambiais gabaliukais ir apkepiname įkaitintame sviesto ir alyvuogių aliejaus mišinyje. Apkepintas morkas suberiame ant mėsos gabaliukų ir troškiname apie 20 min. Tame pačiame sviesto-alyvuogių aliejaus mišinyje apkepiname ir mažuosius svogūnėlius. Suberiame į puodą ir troškiname toliau apie 15-20 min. Švariai nuplautus pievagrybius perpjauname pusiau ir apkepiname toje pačioje keptuvėje. Suberiame į puodą, pasūdome, papipiriname, jei reikia įpilame truputį sultinio ir troškiname 20-25 min. Jautiena burgundiškai skanu su virtais ryžiais ar bulvių koše. Gero apetito.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

Mėsos apkepas su sūriu
Mėsos apkepas su sūriu
Paprastas, greitai pagaminamas ir skanus mėsos faršo apkepas su fermentiniu sūriu, pievagrybiais, bulvėmis ir svogūnais.
befstrogenas
Befstrogenas
Befstrogenas. Labai greitai paruošiamas geras jautienos befstrogenas su kepintais svogūnais. Befstrogeno receptas su nuotraukomis.
jautiena troskinta su dziovintais pomidorais
Jautiena troškinta su džiovintais pomidorais
Jautiena troškinta su džiovintais pomidorais. Receptas su nuotrauka.
jautienos ispjova su kavos plutele
Jautienos išpjova su kavos plutele
Jautienos išpjova su kavos plutele

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Kad agurkai ilgiau išsilaikytų švieži, daugiau nei iki pusės panardinkite į vandenį žemyn nuskinta virkštele.
  • Jei tešla limpa prie rankų, patepkite jas aliejumi.
  • Kad petražolės ilgiau išsaugotų kvapą, plaukite jas ne šaltu, bet šiltu vandeniu.
  • Kad lengvai nusiluptų pomidorų odelė, panardinkite juos kelioms sekundėms į verdantį vandenį, po to perliekite šaltu vandeniu.
  • Kepsnio plutelė neatšoks, jei prieš baigiant kepti, šiek tiek padidinsite ugnį.
  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.