patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Jautiena su džiovintomis slyvomis

jautiena su dziovintomis slyvomis Mums reikės:
1 kg jautienos išpjovos
150 g džiovintų slyvų (be kauliukų)
70 g kedro riešutų
3 svogūnų
5 skiltelių česnako
150 ml sauso balto vyno
800 ml mėsos sultinio
1 valg. š. miltų
1 arb. š. džiovintų čiobrelių
0,5 arb. š. maltų čili pipirų
0,5 arb. š. maltų juodųjų pipirų
druskos, žalumynų

Gaminame. Jautiena su džiovintomis slyvomis
Jautienos išpjova nuplaunama, nusausinama ir supjaustoma nedideliais gabaliukais. Džiovintos slyvos nuplikomos karštu vandeniu ir supjaustomos juostelėmis. Jautienos gabaliukai sudedami į dubenį, suberiami čili, juodieji pipirai ir gerai išmaišoma. Į keptuvę įpilama aliejaus, įkaitinama  ir nedideliais kiekiais (porcijomis) sudedama jautiena ir pastoviai maišant ant stiprios ugnies pakepinama apie 5 min. Visi apkepinti jautienos gabaliukai sudedami į dubenį.

Toje pačioje keptuvėje, kur kepė jautiena, iki auksinės spalvos pakepinami pusžiedžiais supjaustyti svogūnai. Atgal į keptuvę sudedami jautienos gabaliukai, suberiamas smulkiai supjaustytas česnakas, džiovintos slyvos, kedro riešutai, džiovinti čiobreliai ir viskas kartu pakaitinama 1-2 min. Supilamas sausas vynas ir pakaitinama dar 5 min. Suberiami miltai, supilamas mėsos sultinys, įberiama druskos, užvirinama, uždengiama dangčiu ir ant silpnos ugnies patroškinama apie 25-35 min., kol mėsa tampa minkšta. Jautiena su džiovintomis slyvomis pabarstoma smulkintais žalumynais ir patiekiama. Jautiena su džiovintomis slyvomis skanu su virtais biriais ryžiais. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

jautienos kepeneles su granatu seklomis
Jautienos kepenėlės su granatų sėklomis
Apkeptos jautienos kepenėlės su granatų sėklomis bei medumi.
astrus troskinys
Aštrus troškinys
Aštrus troškinys. Jautienos faršo, konservuotų pupelių, konservuotos paprikos, svogūnų, čili pipiro, pomidorų pastos aštrus troškinys.
jautiena skotiskai
Jautiena škotiškai
Jautiena škotiškai. Troškinta orkaitėje marinuota aluje ir apkepinta jautiena su sonine ir graikiškais riešutais.
vengriskas guliasas
Vengriškas guliašas
Vengriškas guliašas. Jautienos, daržovių ir prieskonių troškinys paruoštas pagal vengrišką receptą. Receptas su nuotraukomis.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Vanduo į visus troškinamus patiekalus pilamas ne šaltas, o tiktai verdantis.
  • Jei kepdami žuvį į keptuvę įdėsite kelis griežinėlius citrinos, jie sugers žuvies kvapą.
  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.
  • Jeigu į verdamas morkas įmesite du gabaliukus cukraus, tai jų skonis bus kaip ką tik išrautų.
  • Jaučio kepenis prieš gaminimą rekomenduojama pamirkyti piene, tada jos bus minkštesnės ir skanesnės.
  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.
  • Verdant mėsą nepjaustykite jos į mažus gabaliukus, nes išvirę maži gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.
  • Prieš virinant pieną, puodo šonus patepkite sviestu, tuomet pienas neišbėgs.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.