patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Jautiena su graikiškais riešutais

jautiena su graikiskais riesutais Mums reikės:
1 kg jautienos išpjovos
100 g graikiškų riešutų (branduolių)
1 raudonos paprikos
70 ml sultinio
1 valg. šaukšto sezamo aliejaus
1 valg. šaukšto aliejaus
1 arb. šaukštelio kukurūzų miltų

Gaminame. Jautiena su graikiškais riešutais
Jautienos išpjova nuplaunama, nusausinama ir supjaustoma skersai raumenų ilgomis juostelėmis. Sumaišomas imbieras, susmulkintas česnakas, cheresas, sojų ir austrių padažas. Gautu mišiniu užpilamos jautienos juostelės, uždengiamos ir paliekamos pastovėti 4-6 val. (keletą kartų pamaišoma).
Jautienos juostelės išimamos iš marinato ir nusausinamos popieriniu rankšluosčiu (marinatas pasiliekamas, jo reikės vėliau). Į keptuvę įpilamas 1 šaukštas aliejaus, įkaitinama, suberiami graikiški riešutai ir ant stiprios ugnies pakepinama 1 min. Sudedama juostelėmis pjaustyta paprika ir maišant pakepinama 2 min. Perdedama į dubenį ir paliekama šiltoje vietoje. Keptuvėje likęs aliejus įkaitinamas kartu su 1 šaukštu sezamo aliejaus. Nedideliais kiekiais (porcijomis) sudedama jautiena ir ant stiprios ugnies apkepinama, kol gražiai paruduoja (svarbu neperkepti). Apkepusios jautienos juostelės sudedamos ant popierinio rankšluosčio.

Marinatui:
60 g sojų padažo
60 g austrių padažo
2-3 skiltelių česnako
2 valg. šaukštų sauso chereso
2 valg. šaukštų žemės riešutų sviesto
2 arb. šaukštelių tarkuoto imbiero
kelių svogūnų laiškų

Likęs marinatas sumaišomas su kukurūzų miltais, sultiniu, supilamas į keptuvę ir užvirinamas. Sudedama jautiena, graikiški riešutai, paprika ir maišant patroškinama kelias minutes. Jautiena su graikiškais riešutais papuošiama svogūnų laiškais ir patiekiama su virtais ryžiais. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

Mėsos apkepas su sūriu
Mėsos apkepas su sūriu
Paprastas, greitai pagaminamas ir skanus mėsos faršo apkepas su fermentiniu sūriu, pievagrybiais, bulvėmis ir svogūnais.
befstrogenas
Befstrogenas
Befstrogenas. Labai greitai paruošiamas geras jautienos befstrogenas su kepintais svogūnais. Befstrogeno receptas su nuotraukomis.
kotletai garstyciu padaze
Jautienos kotletai garstyčių padaže
Jautienos kotletai garstyčių padaže. Jautienos faršo, svogūnų, česnako, kiaušinių kotletai garstyčių ir grietinėlės padaže.
mesos kukuliai pomidoru padaze
Jautienos kukuliai pomidorų padaže
Jautienos faršo kukuliai trintų pomidorų, kepintų svogūnų ir morkų bei balto vyno padaže.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jei tešla limpa prie rankų, patepkite jas aliejumi.
  • Kad razinos vienodai pasiskirsytų tešloje, prieš dedant jas į tešlą pabarstykite miltais.
  • Fermentinį sūrį lengviau sutarkuosite,jei trintuvę patepsite aliejumi.
  • Jautiena greičiau iškeps, jei kepsnį pašlakstysite degtine.
  • Kietai virtą kiaušinį lengvai nulupsite, jei tik išvirę tuojau pamerksite į šaltą vandenį.
  • Agurkų nelaikykite kartu su obuoliais, nes dėl išsiskiriančių iš obuolių medžiagų, agurkai greičiau vysta.
  • Prieš virinant pieną, puodo šonus patepkite sviestu, tuomet pienas neišbėgs.
  • Nuluptų burokėlių ir nuskustų morkų nelaikykite atvirame inde, nes suyra vitaminas C.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.