patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Jautiena troškinta su džiovintais pomidorais

jautiena troskinta su dziovintais pomidorais Mums reikės:
600 g jautienos išpjovos
100 g saulėje džiovintų pomidorų su aliejumi
1 didelio svogūno
50 ml sauso balto vyno
10 žaliųjų alyvuogių (be kauliukų)
žiupsnelio džiovintų bazilikų, čiobrelių, rozmarinų, druskos

Gaminame. Troškinta jautiena su džiovintais pomidorais
Jautieną nuplauname, nusausiname ir supjaustome nedideliais gabaliukais. Į keptuvę įpilame šlakelį aliejaus, įkaitiname ir ant stiprios ugnies apkepiname jautienos gabaliukus, kol susiformuoja traški plutelė. Tada įpilame stiklinę karšto vandens, uždengiame ir ant silpnos ugnies troškiname apie 40-50 min. Kol jautiena troškinasi, apkepiname pusžiedžiais supjaustytą svogūną. Džiovintus pomidorus supjaustome juostelėmis, alyvuoges – žiedeliais. Viską sudedame į patroškintą jautieną, pabarstome druska, džiovintomis žolelėmis, supilame vyną ir viską patroškiname 10-15 min. Jautiena troškinta su džiovintais pomidorais patiekiama su virtais ryžiais. Skanaus.

Komentarai

2014-12-30
Eivitas
Labai liuks receptas! Rekomenduoju!
2014-12-02
Viktorija
Patiko troskinukas tiek man, tiek vyrui. Skanaus!
2013-05-12
Monika
Labai labai skanu, siulyciau visiems pabandyti Šypsena Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

jautienos suktinukai
Jautienos suktinukai
Orkaitėje kepti jautienos suktinukai įdaryti brokoliais, svogūnais, morkomis, žiediniais kopūstais, fermentiniu sūriu.
jautiena burgundiskai
Jautiena burgundiškai
Jautiena burgundiškai. Vyne marinuota, apkepinta ir patroškinta jautiena su morkomis, svogūnais, pievagrybiais.
astrus troskinys
Aštrus troškinys
Aštrus troškinys. Jautienos faršo, konservuotų pupelių, konservuotos paprikos, svogūnų, čili pipiro, pomidorų pastos aštrus troškinys.
jautiena skotiskai
Jautiena škotiškai
Jautiena škotiškai. Troškinta orkaitėje marinuota aluje ir apkepinta jautiena su sonine ir graikiškais riešutais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Agurkų nelaikykite kartu su obuoliais, nes dėl išsiskiriančių iš obuolių medžiagų, agurkai greičiau vysta.
  • Mėsa bus sultinga, jei kepant ją kelis kartus palaistysite išsiskiriančiu skysčiu.
  • Kepamos bulvės bus trapios ir labai skanios, jei jas supjaustytas apvoliosite miltuose.
  • Kad verdamos spurgos ar pyragėliai sugertų mažiau riebalų, įpilkite į tešlą šaukštą spirito.
  • Virta vištiena bus minkšta, balta ir sultinga, jei verdant į vandenį įpilsite šaukštelį citrinos sulčių.
  • Kad petražolės ilgiau išsaugotų kvapą, plaukite jas ne šaltu, bet šiltu vandeniu.
  • Jeigu obuoliai apvyto - panardinkite juos kelioms valandoms į šaltą vandenį.
  • Jautienos vyniotinis bus gardesnis, jei prieš dedant įdarą mėsą pabarstysite garstyčiomis.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Jurida
Aciu labai jums uz recepta, maniskis sake prosta Atas Šypsena Juokas
Algiukas
Apvolioju dziuveseliuose, paskui formuoju. Nededu nei miltu nei krakmolo. Skonis naturalus. Receptas geras.
Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena