patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Jautiena troškinta su džiovintais pomidorais

jautiena troskinta su dziovintais pomidorais Mums reikės:
600 g jautienos išpjovos
100 g saulėje džiovintų pomidorų su aliejumi
1 didelio svogūno
50 ml sauso balto vyno
10 žaliųjų alyvuogių (be kauliukų)
žiupsnelio džiovintų bazilikų, čiobrelių, rozmarinų, druskos

Gaminame. Troškinta jautiena su džiovintais pomidorais
Jautieną nuplauname, nusausiname ir supjaustome nedideliais gabaliukais. Į keptuvę įpilame šlakelį aliejaus, įkaitiname ir ant stiprios ugnies apkepiname jautienos gabaliukus, kol susiformuoja traški plutelė. Tada įpilame stiklinę karšto vandens, uždengiame ir ant silpnos ugnies troškiname apie 40-50 min. Kol jautiena troškinasi, apkepiname pusžiedžiais supjaustytą svogūną. Džiovintus pomidorus supjaustome juostelėmis, alyvuoges – žiedeliais. Viską sudedame į patroškintą jautieną, pabarstome druska, džiovintomis žolelėmis, supilame vyną ir viską patroškiname 10-15 min. Jautiena troškinta su džiovintais pomidorais patiekiama su virtais ryžiais. Skanaus.

Komentarai

2014-12-30
Eivitas
Labai liuks receptas! Rekomenduoju!
2014-12-02
Viktorija
Patiko troskinukas tiek man, tiek vyrui. Skanaus!
2013-05-12
Monika
Labai labai skanu, siulyciau visiems pabandyti Šypsena Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

troskinta jautiena
Troškinta jautiena
Apkepinta troškinta jautiena su kepintais svogūnais, pomidorų tyre, sultiniu ir prieskoninėmis žolelėmis.
jautienos kepeneles su granatu seklomis
Jautienos kepenėlės su granatų sėklomis
Apkeptos jautienos kepenėlės su granatų sėklomis bei medumi.
mesos kukuliai pomidoru padaze
Jautienos kukuliai pomidorų padaže
Jautienos faršo kukuliai trintų pomidorų, kepintų svogūnų ir morkų bei balto vyno padaže.
jautiena burgundiskai
Jautiena burgundiškai
Jautiena burgundiškai. Vyne marinuota, apkepinta ir patroškinta jautiena su morkomis, svogūnais, pievagrybiais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Pjaustydami rokforo sūrį, peilį suvilgykite karštu vandeniu.
  • Pertrinta daržovių sriuba bus skanesnė, jeigu, baigiant jai virti, įpilsite grietinėlės arba įdėsite sviesto.
  • Kad petražolės ilgiau išsaugotų kvapą, plaukite jas ne šaltu, bet šiltu vandeniu.
  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.
  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.
  • Nuvalytą, nuplautą ir susmulkintą salierą, cikoriją, obuolį, kriaušę ir pievagrybius tuoj pat pašlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.
  • Kad sultinys būtų skaidrus, jį virkite ant mažos ugnies.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena
Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.