patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Jautienos išpjova su džiovintų grybų padažu

jautienos ispjova su dziovintu grybu padazu Mums reikės:
700 g jautienos išpjovos
1 valg. šaukšto džiovintų čiobrelių
alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
Padažui:
saujos džiovintų grybų
1 svogūno
1 skiltelės česnako
0,5 valg. šaukšto džiovintų čiobrelių
200 ml konjako
4 valg. šaukštų grietinės
druskos, pipirų

Gaminame. Jautienos išpjova su džiovintų grybų padažu
Džiovitus grybus sudedame į puodą ir paverdame 10 min. Nuo jautienos išpjovos  nuvalome plėves ir supjaustome 1 cm storio griežinėliais, truputėlį pamušame. Mėsos griežinėlius įtriname alyvuogių aliejumi, džiovintais čiobreliais ir paliekame 20 min. pastovėti. Pabarstome druska, pipirais ir kepame ant stiprios ugnies iš abiejų pusių. Kepant mėsą išsiskyrusių mėsos sulčių neišpilame. Svogūną, česnako skiltelę susmulkiname ir pakepiname apie 1 min. kartu su džiovintais čiobreliais nedideliame alyvuogių aliejaus kiekyje. Džiovintus grybus supjaustome šiaudeliais, sudedame prie svogūnų, įpilame konjako, mėsos sulčių, įdedame grietinės, druskos, pipirų ir ant stiprios ugnies kaitiname, kol padažas sutirštėja. Ant mėsos griežinėlių užpilame padažo ir patiekiame. Jautienos išpjova su džiovintų grybų padažu paruošta. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

troskinta jautiena su dziovintais pomidorais
Troškinta jautiena su džiovintais pomidorais
Troškinta jautiena su džiovintais pomidorais
jautiena su graikiskais riesutais
Jautiena su graikiškais riešutais
Jautiena pikantiškame marinate su graikiškais riešutais ir paprikos juostelėmis.
kepta jautiena kinietiskai
Kepta jautiena kinietiškai
Kepta jautiena kinietiškai. Traškios jautienos juosteles aštriame padaže.
astrus troskinys
Aštrus troškinys
Aštrus troškinys. Jautienos faršo, konservuotų pupelių, konservuotos paprikos, svogūnų, čili pipiro, pomidorų pastos aštrus troškinys.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.
  • Jei kepdami žuvį į keptuvę įdėsite kelis griežinėlius citrinos, jie sugers žuvies kvapą.
  • Mėsa bus sultinga, jei kepant ją kelis kartus palaistysite išsiskiriančiu skysčiu.
  • Vanduo į visus troškinamus patiekalus pilamas ne šaltas, o tiktai verdantis.
  • Verdama žuvis nesutrupės, jei į vandenį, kuriame ji verda, įpilsite šaukštą acto.
  • Jeigu tešloje yra per daug cukraus, tai kepiniai greit paruduoja ir apdega.
  • Verdant bulves su lupenomis, į vandenį įlašinkite truputį acto, tada bulvės nesutrukinės.
  • Kad varškės masė būtų puresnė, įdėkite virtų sugrūstų bulvių, išplaktų kiaušinių trynių arba baltymų.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.