patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Jautienos išpjova su kavos plutele

jautienos ispjova su kavos plutele Mums reikės:
900 g jautienos išpjovos
300 g nedidelių morkų
200 g vyšninių pomidorų
250 g šalotės svogūnų (askaloninių česnakų)
1 paprikos
90 g sviesto
70 ml obuolių acto 6 proc.
2 valg.š. medaus
saujos kavos pupelių
1-1,5 valg. š. penkių pipirų mišinio
0,5 valg. š. druskos

Gaminame. Jautienos išpjova su kavos plutele.
Kavos pupelės sumalamos kavamale. Pipirai sutrinami (ne labai smulkiai) ir sumaišomi su druska ir kava. Nuo jautienos išpjovos pašalinamos plėvės. Jautienos išpjova iš visų pusių įtrinama paruoštu prieskonių mišiniu ir suvyniojama į acte išmirkytą virtuvinį rankšluostį. Įdedama į sandariai uždaromą indą ir padedama į šaldytuvą 10-12 val.

Jautienos išpjova išvyniojama iš rankšluosčio ir apkepinama įkaitintame svieste (30 g) iš visų pusių. 5-6 šalotės svogūnai nulupami, perpjaunami per pusę ir sudedami į karščiui atsparų indą. Ant svogūnų padedama jautienos išpjova, supilamas sviestas iš keptuvės ir dedama į įkaitintą orkaitę. Kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 40 min. (priklauso nuo pageidaujamo iškepimo laipsnio).

Morkos, svogūnai nuvalomi, storesnės morkos perpjaunamos išilgai, paprika supjaustoma platesnėmis juostelėmis. Keptuvėje ištirpinamas sviestas, medus, sudedamos daržovės ir pamaišant kelias minutes (iki norimo traškumo) pakepinama. Morkas, svogūnus reikia pakepti truputį ilgiau, o pomidorams ir paprikai užtenka 3-4 min.jautienos ispjova su kavos plutele 1

Iškepusi jautienos išpjova suvyniojama į foliją ir paliekama dar 10-15 min., pastovėti. Jautienos išpjova su kavos plutele supjaustoma griežinėliais ir patiekiama su karamelizuotomis daržovėmis. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

mesos kukuliai pomidoru padaze
Jautienos kukuliai pomidorų padaže
Jautienos faršo kukuliai trintų pomidorų, kepintų svogūnų ir morkų bei balto vyno padaže.
vengriskas guliasas
Vengriškas guliašas
Vengriškas guliašas. Jautienos, daržovių ir prieskonių troškinys paruoštas pagal vengrišką receptą. Receptas su nuotraukomis.
jautiena skotiskai
Jautiena škotiškai
Jautiena škotiškai. Troškinta orkaitėje marinuota aluje ir apkepinta jautiena su sonine ir graikiškais riešutais.
jautienos suktinukai
Jautienos suktinukai
Orkaitėje kepti jautienos suktinukai įdaryti brokoliais, svogūnais, morkomis, žiediniais kopūstais, fermentiniu sūriu.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.
  • Kepamos bulvės bus trapios ir labai skanios, jei jas supjaustytas apvoliosite miltuose.
  • Veršienos kepsniai greitai sudžiūva, todėl prieš kepant patartina juos aptepti aliejumi.
  • Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis.
  • Kad agurkai ilgiau išsilaikytų švieži, daugiau nei iki pusės panardinkite į vandenį žemyn nuskinta virkštele.
  • Vanduo į visus troškinamus patiekalus pilamas ne šaltas, o tiktai verdantis.
  • Jautiena greičiau iškeps, jei kepsnį pašlakstysite degtine.
  • Mėsa bus sultinga, jei kepant ją kelis kartus palaistysite išsiskiriančiu skysčiu.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.