Jautienos steikas

jautienos steikas
Mums reikės:
800 g jautienos išpjovos
90 g sviesto
2 arb. š. citrinos sulčių
2 arb. š. susmulkintų petražolių
1 - 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
druskos, maltų juodųjų pipirų
Gaminame. Jautienos steikas
Kambario temperatūros sviestas sumaišomas su petražolėmis. Į sviestą įberiama druskos, pipirų, po truputį įlašinamos citrinos sultys ir gerai išmaišoma. Suformuojamas 2 cm storio volelis, suvyniojamas į maistinę plėvelę arba foliją ir dedamas į šaldytuvą.
Jautienos išpjova supjaustoma maždaug 2 cm storio griežinėliais, pabarstoma druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitinamas alyvuogių aliejus, sudedami jautienos gabaliukai ir kepami iš abiejų pusių.

Kepimo laikas priklauso nuo pageidaujamo jautienos steiko iškepimo laipsnio:

  • po 2 min. iš abiejų pusių - jautienos steikas vos apkeptas su krauju viduje;
  • steikas apkeptas po 3 min. iš abiejų pusių - paviršius apskrudęs, o vidurys - sultingas, rožinės spalvos - vidtiniškai iškepęs; 
  • jautienos steikas apkeptas po 4 min. iš abiejų pusių - pilnai iškepęs.

Sviestas išimamas iš šaldytuvo, išvyniojamas ir supjaustomas 1 cm storio griežinėliais. Jautienos steikai išdėliojami į lėkštes, ant kiekvieno uždedama po 1-2 griežinėlius sviesto ir patiekiama. Skanaus.

Panašūs receptai

Komentarai

Diana
Na cia ne steikas, o mesos kepsnio receptas. Steikas (ribeye mesos pjausnys man skaniausias) apibarstomas su druska ir pipirais ir aliejaus uzpilama, itrinama. Kepama apie 2 min.is abieju pusiu. Beje, ten ne kraujas.
aiste
Juokas padiskutavo titnagas su savim
titnagas
Reikia druska barstyti is anksto, kad nenusausetu steikas. Negalima barstyti ant iskepto, leksteje gulincio steiko.
titnagas
Nesamone, kad reikia druska barstyti is anksto, taip nusauseja steikas ir tampa ne toks skanus. Druska galima barstyti tik iskepus ir jau leksteje gulinti steika.
 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas