patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Jautienos steikas

jautienos steikas Mums reikės:
800 g jautienos išpjovos
90 g sviesto
2 arb. š. citrinos sulčių
2 arb. š. susmulkintų petražolių
1 - 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
druskos, maltų juodųjų pipirų

Gaminame. Jautienos steikas
Kambario temperatūros sviestas sumaišomas su petražolėmis. Į sviestą įberiama druskos, pipirų, po truputį įlašinamos citrinos sultys ir gerai išmaišoma. Suformuojamas 2 cm storio volelis, suvyniojamas į maistinę plėvelę arba foliją ir dedamas į šaldytuvą.
Jautienos išpjova supjaustoma maždaug 2 cm storio griežinėliais, pabarstoma druska ir pipirais. Keptuvėje įkaitinamas alyvuogių aliejus, sudedami jautienos gabaliukai ir kepami iš abiejų pusių.

Kepimo laikas priklauso nuo pageidaujamo jautienos steiko iškepimo laipsnio:

  • po 2 min. iš abiejų pusių - jautienos steikas vos apkeptas su krauju viduje;
  • steikas apkeptas po 3 min. iš abiejų pusių - paviršius apskrudęs, o vidurys - sultingas, rožinės spalvos - vidtiniškai iškepęs; 
  • jautienos steikas apkeptas po 4 min. iš abiejų pusių - pilnai iškepęs.

Sviestas išimamas iš šaldytuvo, išvyniojamas ir supjaustomas 1 cm storio griežinėliais. Jautienos steikai išdėliojami į lėkštes, ant kiekvieno uždedama po 1-2 griežinėlius sviesto ir patiekiama. Skanaus.

Komentarai

2013-06-12
Diana
Na cia ne steikas, o mesos kepsnio receptas. Steikas (ribeye mesos pjausnys man skaniausias) apibarstomas su druska ir pipirais ir aliejaus uzpilama, itrinama. Kepama apie 2 min.is abieju pusiu. Beje, ten ne kraujas.
2012-11-01
aiste
Juokas padiskutavo titnagas su savim
2012-08-22
titnagas
Reikia druska barstyti is anksto, kad nenusausetu steikas. Negalima barstyti ant iskepto, leksteje gulincio steiko.
2012-05-08
titnagas
Nesamone, kad reikia druska barstyti is anksto, taip nusauseja steikas ir tampa ne toks skanus. Druska galima barstyti tik iskepus ir jau leksteje gulinti steika.

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

Mėsos apkepas su sūriu
Mėsos apkepas su sūriu
Paprastas, greitai pagaminamas ir skanus mėsos faršo apkepas su fermentiniu sūriu, pievagrybiais, bulvėmis ir svogūnais.
jautiena su graikiskais riesutais
Jautiena su graikiškais riešutais
Jautiena pikantiškame marinate su graikiškais riešutais ir paprikos juostelėmis.
jautienos kepeneles su obuoliais
Jautienos kepenėlės su obuoliais
Piene išmirkytos ir apkepintos jautienos kepenėlės su pakepintais obuoliais ir svogūnais.
vengriskas guliasas
Vengriškas guliašas
Vengriškas guliašas. Jautienos, daržovių ir prieskonių troškinys paruoštas pagal vengrišką receptą. Receptas su nuotraukomis.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Nevirinkite pieno ilgiau kaip tris minutes, nes jis praranda vitaminus.
  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.
  • Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis.
  • Virdami burokėlius, vandens nesūdykite, nes jame burokėliai praranda daug vertingų medžiagų ir būna ne tokie skanūs.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Žiediniai kopūstai bus itin skanūs, jei juos troškinsite piene.
  • Fermentinį sūrį lengviau sutarkuosite,jei trintuvę patepsite aliejumi.
  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.