patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Jautienos patiekalai

Mėsos patiekalai su nuotraukomis. Patiekalų receptai iš jautienos.

Jautienos kepenėlės su granatų sėklomis

jautienos kepeneles su granatu seklomis
Mums reikės:
600 g jautienos kepenėlių
250 ml pieno
1 vnt. didelio granato vaisiaus
1 arb. š. medaus
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
kelių svogūnų laiškų
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas
Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas

Troškinta jautiena su džiovintais pomidorais (1)

troskinta jautiena su dziovintais pomidorais
Mums reikės:
600 g minkštos jautienos
2 svogūnų
100 g kiaulienos šoninės
50 ml balto sauso vyno
150 ml sultinio
4-5 džiovintų pomidorų
6-8 alyvuogių
žiupsnelio džiovinto mairūno, baziliko
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Jautienos išpjova su kavos plutele

jautienos ispjova su kavos plutele
Mums reikės:
900 g jautienos išpjovos
300 g nedidelių morkų
200 g vyšninių pomidorų
250 g šalotės svogūnų (askaloninių česnakų)
1 paprikos
90 g sviesto
70 ml obuolių acto 6 proc.
2 valg.š. medaus
saujos kavos pupelių
1-1,5 valg. š. penkių pipirų mišinio
0,5 valg. š. druskos
Receptas, gaminimas

Kepta jautiena kinietiškai

kepta jautiena kinietiskai
Mums reikės:
500 g jautienos išpjovos
1 didelio svogūno
2 kiaušinių
60 g krakmolo
70 ml sojų padažo
1 arb. š. malto imbiero
1 arb. š. maltų čili pipirų
druskos
Receptas, gaminimas

Jautiena su džiovintomis slyvomis

jautiena su dziovintomis slyvomis
Mums reikės:
1 kg jautienos išpjovos
150 g džiovintų slyvų (be kauliukų)
70 g kedro riešutų
3 svogūnų
5 skiltelių česnako
150 ml sauso balto vyno
800 ml mėsos sultinio
1 valg. š. miltų
1 arb. š. džiovintų čiobrelių
0,5 arb. š. maltų čili pipirų
0,5 arb. š. maltų juodųjų pipirų
druskos, žalumynų
Receptas, gaminimas

Jautiena su graikiškais riešutais

jautiena su graikiskais riesutais
Mums reikės:
1 kg jautienos išpjovos
100 g graikiškų riešutų (branduolių)
1 raudonos paprikos
70 ml sultinio
1 valg. šaukšto sezamo aliejaus
1 valg. šaukšto aliejaus
1 arb. šaukštelio kukurūzų miltų
Receptas, gaminimas

Jautienos steikas (4)

jautienos steikas
Mums reikės:
800 g jautienos išpjovos
90 g sviesto
2 arb. š. citrinos sulčių
2 arb. š. susmulkintų petražolių
1 - 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
druskos, maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Vengriškas guliašas (7)

vengriskas guliasas
Mums reikės:
600 g jautienos (arba kiaulienos mentės)
2 valg. š. aliejaus
2 svogūnų
3 skiltelių česnako
1-2 morkų
2 pomidorų
1-2 paprikų
4-5 bulvių
1 valg. š. paprikos miltelių
0.5 arb. š. kmynų
1-2 lauro lapelių
maltų juodųjų pipirų, druskos
Receptas, gaminimas

Jautiena škotiškai (1)

jautiena skotiskai
Mums reikės:
1,5 kg jautienos išpjovos
800 ml tamsaus alaus
400 g graikiškų riešutų
100 g rūkytos šoninės
80 g sviesto
3 svogūnų
3 valg. š. aliejaus
2 valg. š. miltų
2 skiltelių česnako
1 lauro lapo
pundelio petražolių
druskos, pipirų
Receptas, gaminimas

Jautiena troškinta su džiovintais pomidorais (3)

jautiena troskinta su dziovintais pomidorais
Mums reikės:
600 g jautienos išpjovos
100 g saulėje džiovintų pomidorų su aliejumi
1 didelio svogūno
50 ml sauso balto vyno
10 žaliųjų alyvuogių (be kauliukų)
žiupsnelio džiovintų bazilikų, čiobrelių, rozmarinų, druskos
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

vengriskas guliasas
Vengriškas guliašas
Vengriškas guliašas. Jautienos, daržovių ir prieskonių troškinys paruoštas pagal vengrišką receptą. Receptas su nuotraukomis.
jautiena su graikiskais riesutais
Jautiena su graikiškais riešutais
Jautiena pikantiškame marinate su graikiškais riešutais ir paprikos juostelėmis.
kotletai garstyciu padaze
Jautienos kotletai garstyčių padaže
Jautienos kotletai garstyčių padaže. Jautienos faršo, svogūnų, česnako, kiaušinių kotletai garstyčių ir grietinėlės padaže.
troskinta jautiena
Troškinta jautiena
Apkepinta troškinta jautiena su kepintais svogūnais, pomidorų tyre, sultiniu ir prieskoninėmis žolelėmis.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Nuluptų burokėlių ir nuskustų morkų nelaikykite atvirame inde, nes suyra vitaminas C.
  • Kad duona kuo ilgiau išliktų šviežia, šalia jos padėkite obuolio skiltelę.
  • Kad burokėliai neprarastų raudonumo, į verdantį vandenį įpilkite truputį acto arba įberkite šiek tiek citrinos rūgšties.
  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.
  • Karšti varškės patiekalai bus skanesni ir nesuirs, jei į varškę įbersite džiūvėsėlių, manų kruopų, krakmolo arba įdėsite bulvių košės.
  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.
  • Jei kepdami žuvį į keptuvę įdėsite kelis griežinėlius citrinos, jie sugers žuvies kvapą.
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Neringa
Tortas super gavosi, labai skanus ir paprastas padaryti. Myliu
Evgenija
Torčiukas labai skanus kas ragavo visiems patiko. Viska dariau kaip parašyta, gal vos vos subliuško.  Myliu
Reda
Ismeginau si recepta sunaus pirmojo gimtadienio proga. Ir galiu drasiai teigti, kad idetos pastangos buvo vertos galutinio rezultato. Nerealiai skanus tortas.
Joli
Nuostabus ir greitai paruosiamas pyragas, tik viena dalyka pakeiciau, tai antra karta kepdama dejau 100g maziau cukraus, nes toks biskiuka per saldus pirma karta buvo Šypsena
Sandra
Nuostabūs, dėjau dar džiovintas spanguoles, pasakiški sausainiai.  Myliu