patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Jautienos patiekalai

Mėsos patiekalai su nuotraukomis. Patiekalų receptai iš jautienos.

Jautienos kepenėlės su granatų sėklomis

jautienos kepeneles su granatu seklomis
Mums reikės:
600 g jautienos kepenėlių
250 ml pieno
1 vnt. didelio granato vaisiaus
1 arb. š. medaus
1 valg. š. alyvuogių aliejaus
kelių svogūnų laiškų
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas
Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas

Troškinta jautiena su džiovintais pomidorais (1)

troskinta jautiena su dziovintais pomidorais
Mums reikės:
600 g minkštos jautienos
2 svogūnų
100 g kiaulienos šoninės
50 ml balto sauso vyno
150 ml sultinio
4-5 džiovintų pomidorų
6-8 alyvuogių
žiupsnelio džiovinto mairūno, baziliko
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Jautienos išpjova su kavos plutele

jautienos ispjova su kavos plutele
Mums reikės:
900 g jautienos išpjovos
300 g nedidelių morkų
200 g vyšninių pomidorų
250 g šalotės svogūnų (askaloninių česnakų)
1 paprikos
90 g sviesto
70 ml obuolių acto 6 proc.
2 valg.š. medaus
saujos kavos pupelių
1-1,5 valg. š. penkių pipirų mišinio
0,5 valg. š. druskos
Receptas, gaminimas

Kepta jautiena kinietiškai

kepta jautiena kinietiskai
Mums reikės:
500 g jautienos išpjovos
1 didelio svogūno
2 kiaušinių
60 g krakmolo
70 ml sojų padažo
1 arb. š. malto imbiero
1 arb. š. maltų čili pipirų
druskos
Receptas, gaminimas

Jautiena su džiovintomis slyvomis

jautiena su dziovintomis slyvomis
Mums reikės:
1 kg jautienos išpjovos
150 g džiovintų slyvų (be kauliukų)
70 g kedro riešutų
3 svogūnų
5 skiltelių česnako
150 ml sauso balto vyno
800 ml mėsos sultinio
1 valg. š. miltų
1 arb. š. džiovintų čiobrelių
0,5 arb. š. maltų čili pipirų
0,5 arb. š. maltų juodųjų pipirų
druskos, žalumynų
Receptas, gaminimas

Jautiena su graikiškais riešutais

jautiena su graikiskais riesutais
Mums reikės:
1 kg jautienos išpjovos
100 g graikiškų riešutų (branduolių)
1 raudonos paprikos
70 ml sultinio
1 valg. šaukšto sezamo aliejaus
1 valg. šaukšto aliejaus
1 arb. šaukštelio kukurūzų miltų
Receptas, gaminimas

Jautienos steikas (4)

jautienos steikas
Mums reikės:
800 g jautienos išpjovos
90 g sviesto
2 arb. š. citrinos sulčių
2 arb. š. susmulkintų petražolių
1 - 2 valg. š. alyvuogių aliejaus
druskos, maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Vengriškas guliašas (7)

vengriskas guliasas
Mums reikės:
600 g jautienos (arba kiaulienos mentės)
2 valg. š. aliejaus
2 svogūnų
3 skiltelių česnako
1-2 morkų
2 pomidorų
1-2 paprikų
4-5 bulvių
1 valg. š. paprikos miltelių
0.5 arb. š. kmynų
1-2 lauro lapelių
maltų juodųjų pipirų, druskos
Receptas, gaminimas

Jautiena škotiškai (1)

jautiena skotiskai
Mums reikės:
1,5 kg jautienos išpjovos
800 ml tamsaus alaus
400 g graikiškų riešutų
100 g rūkytos šoninės
80 g sviesto
3 svogūnų
3 valg. š. aliejaus
2 valg. š. miltų
2 skiltelių česnako
1 lauro lapo
pundelio petražolių
druskos, pipirų
Receptas, gaminimas

Jautiena troškinta su džiovintais pomidorais (3)

jautiena troskinta su dziovintais pomidorais
Mums reikės:
600 g jautienos išpjovos
100 g saulėje džiovintų pomidorų su aliejumi
1 didelio svogūno
50 ml sauso balto vyno
10 žaliųjų alyvuogių (be kauliukų)
žiupsnelio džiovintų bazilikų, čiobrelių, rozmarinų, druskos
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

mesos kukuliai pomidoru padaze
Jautienos kukuliai pomidorų padaže
Jautienos faršo kukuliai trintų pomidorų, kepintų svogūnų ir morkų bei balto vyno padaže.
jautiena su graikiskais riesutais
Jautiena su graikiškais riešutais
Jautiena pikantiškame marinate su graikiškais riešutais ir paprikos juostelėmis.
jautienos suktinukai
Jautienos suktinukai
Orkaitėje kepti jautienos suktinukai įdaryti brokoliais, svogūnais, morkomis, žiediniais kopūstais, fermentiniu sūriu.
jautienos kepeneles su granatu seklomis
Jautienos kepenėlės su granatų sėklomis
Apkeptos jautienos kepenėlės su granatų sėklomis bei medumi.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad sultinys būtų skaidrus, jį virkite ant mažos ugnies.
  • Jaučio kepenis prieš gaminimą rekomenduojama pamirkyti piene, tada jos bus minkštesnės ir skanesnės.
  • Veršienos kepsniai greitai sudžiūva, todėl prieš kepant patartina juos aptepti aliejumi.
  • Kepamos morkos gražiai paruduos, jei į riebalus įbersite truputį cukraus.
  • Kepta šoninė bus trapi, traški, jei prieš kepant trumpam pamerksite į pieną ir apvoliosite miltuose.
  • Jei norite pašildyti vakar keptą mėsą, pašlakstykite ją keliais šaukštais šalto vandens ir apkepkite įkaitintuose riebaluose.
  • Kad varškės masė būtų puresnė, įdėkite virtų sugrūstų bulvių, išplaktų kiaušinių trynių arba baltymų.
  • Jeigu į verdamas morkas įmesite du gabaliukus cukraus, tai jų skonis bus kaip ką tik išrautų.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Rasa
Greitas, gal ir skanus tortukas, bet bandysiu i varske det maziau cukraus, juk jau zefyrai labai saldūs.
Renata
Net seilė nutįso, kaip skanu Šypsena kepsiu brolio gimtadieniui, tada parašysiu, kaip sekėsi. Šypsena
Ieva
Nuostabus kotletukai!!! Vietoj svogunu itarkavau morku ir saliero stiebu - puikiai gavosi, butinai kartosim!
Vireja
Prie mesos patiekalu, prie visokiu kotletu, sniceliu ir t.t. tinka baltas padazas arba pievagrybiu Šypsena
Vėjūnė
Labai patiko receptas, labai skanu. Mirktelti