patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Troškinta jautiena

troskinta jautiena Mums reikės:
900 g jautienos mentės
2 svogūnų
50 g miltų
80 ml aliejaus
200 g pomidorų tyrės
200 ml sultinio
1 arb. šaukštelio raudonėlių (oregano)
1 arb. šaukštelio džiovintų bazilikų
1 arb. šaukštelio mairūno
1 arb. šaukštelio maltų juodųjų pipirų
druskos, petražolių

Gaminame. Troškinta jautiena
Jautieną supjaustome skersai raumens 1,5-2 storio griežinėliais ir apvoliojame miltuose. Keptuvėje įkaitiname aliejų ir ant stiprios ugnies apkepiname jautienos griežinėlius iš abiejų pusių.troskinta jautiena 1
Apkepintus jautienos gabaliukus sudedame į puodą, kuriame troškinsime.troskinta jautiena 2
Svogūnus supjaustome pusžiedžiais ir apkepiname aliejuje. Ant jautienos gabaliukų suberiame prieskonines žoleles, supilame pomidorų tyrę.troskinta jautiena 3
Ant viršaus sudedame apkepintus svogūnus.troskinta jautiena 4
Supilame sultinį, uždengiame ir ant silpnos ugnies troškiname apie 1,5 val., kol jautienos mėsa tampa minkšta.troskinta jautiena 5
Troškinimo metu kelis kartus pamaišome, jei reikia įpilame dar sultinio ar vandens. Baigiant troškinti pabarstome pipirais, pasūdome, pabarstome susmulkintomis petražolėmis. Į troškintą jautieną galima įspausti pora česnako skiltelių. Troškinta jautiena skanu su bulvių koše, virtomis bulvėmis ir daržovėmis. Skanaus.

Komentarai

2011-09-19
audra moisiene
patiko

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

kotletai garstyciu padaze
Jautienos kotletai garstyčių padaže
Jautienos kotletai garstyčių padaže. Jautienos faršo, svogūnų, česnako, kiaušinių kotletai garstyčių ir grietinėlės padaže.
jautiena burgundiskai
Jautiena burgundiškai
Jautiena burgundiškai. Vyne marinuota, apkepinta ir patroškinta jautiena su morkomis, svogūnais, pievagrybiais.
befstrogenas
Befstrogenas
Befstrogenas. Labai greitai paruošiamas geras jautienos befstrogenas su kepintais svogūnais. Befstrogeno receptas su nuotraukomis.
vengriskas guliasas
Vengriškas guliašas
Vengriškas guliašas. Jautienos, daržovių ir prieskonių troškinys paruoštas pagal vengrišką receptą. Receptas su nuotraukomis.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad lengvai nusiluptų pomidorų odelė, panardinkite juos kelioms sekundėms į verdantį vandenį, po to perliekite šaltu vandeniu.
  • Verdant burokėlius, į vandenį įmeskite duonos plutelę - ji sugers nemalonų kvapą, atsirandantį burokėliams beverdant.
  • Kad razinos vienodai pasiskirsytų tešloje, prieš dedant jas į tešlą pabarstykite miltais.
  • Virdami burokėlius, vandens nesūdykite, nes jame burokėliai praranda daug vertingų medžiagų ir būna ne tokie skanūs.
  • Kad petražolės ilgiau išsaugotų kvapą, plaukite jas ne šaltu, bet šiltu vandeniu.
  • Kad košė būtų skanesnė ir biresnė, prieš suberiant kruopas į verdantį vandenį įdėkite sviesto.
  • Jei kepdami žuvį į keptuvę įdėsite kelis griežinėlius citrinos, jie sugers žuvies kvapą.
  • Orkaitėje kepama mėsa bus minkšta, jei prieš dedant ją kepti apšlakstysite romu arba konjaku.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.