patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Vengriškas guliašas

vengriskas guliasas Mums reikės:
600 g jautienos (arba kiaulienos mentės)
2 valg. š. aliejaus
2 svogūnų
3 skiltelių česnako
1-2 morkų
2 pomidorų
1-2 paprikų
4-5 bulvių
1 valg. š. paprikos miltelių
0.5 arb. š. kmynų
1-2 lauro lapelių
maltų juodųjų pipirų, druskos

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Vengriškas guliašas
Vengrijoje egzistuoja daugybė vengriško guliašo atmainų: su makaronais („csipetke“), su pupelėmis, su ryžiais, čigoniškas guliašas, guliašas su rūkyta jautiena ar kiauliena, su vermišeliais ir citrinų sultimis, guliašas su aviena ir raudonu vynu...Vengriškas guliašas gaminamas iš jautienos, veršienos, kiaulienos, avienos, ėrienos. Dažniausiai tai lyg sriubos ir troškinio vienoje lėkštėje patiekalas. Kiekviena šeimininkė guliašą gamina savaip.
Gilesnėje keptuvėje ar storasieniame puode įkaitinamas aliejus arba taukai. Sudedami pusžiedžiais supjaustyti svogūnai ir pakepinami, kol įgauna gražiai gelsvą spalvą. Tuomet svogūnai pabarstomi paprikos milteliais ir išmaišomi. Sudedami (2x2 cm) gabalėliais supjaustyti jautienos kubeliai, apkepami kol pabala ir įgauna šiek tiek rusvą atspalvį. Jei guliašas gaminamas iš kiaulienos, tuomet iš pradžių apkepinama kiauliena, vėliau sudedami svogūnai, paprikos milteliai. (Nuotraukose parodytas guliašas su kiauliena)
Sudedamas susmulkintas arba sutrintas česnakas, kmynai, lauro lapai, malti juodieji pipirai, druska ir leidžiama keletą minučių pasitroškinti iš mėsos išsiskyrusiose sultyse. Sudedamos pusžiedžiais pjaustytos morkos, kubeliais (2x2 cm) pjaustytos bulvės. Guliašas užpilamas pakankamu kiekiu verdančio vandens (kad beveik viską apsemtų) ir troškinamas ant mažos ugnies apie 10 min. Jei trūksta į guliašą dar įdedama druskos, nes daržovės iš guliašo pasisavina nemaža jos kiekį. Vėliau sudedama juostelėmis supjaustyta paprika, nuplikyti, nulupti ir supjaustyti pomidorai.vengriskas guliasas 1
Jei norisi daugiau aštrumo, vengriškas guliašas gali būti pagardintas čili pipirų milteliais. Vengriškas guliašas dar patroškinamas 5-10 min., kol daržovės išsitroškina.vengriskas guliasas 2
Vengriškas guliašas paruoštas. Skanaus.

Komentarai

2013-08-25
Daiva
Labai skanus patiekalas du viename Šypsena gaminau ir su jautiena, ir su aviena, abu kartus buvo super Juokas ačiū už receptą Šypsena
2012-10-25
Ausra
laaabai skanu Šypsena
2012-03-17
teresa
Skanus guliasas, aciu uz recepta.
2011-10-02
LI
na reix pabandyti ir man Šypsena))
2010-08-02
rutele
Nesitikejau, kad guliasas iseis toks skanus. Kasdien valgyciau. Aciu Myliu
2010-07-08
Gita
Gaminu antrą kartą, nes guliasas tikrai labai skanu ir greita. Dėkui už receptą. Šypsena Gera idėja dėl gaminimo puode ant laužo. Reikės pabandyti Šypsena.
2010-05-25
chief
Nu skanus guliasas Šypsena ir astrumo kaip tik. Is pradziu suvalgom sriubyte-skystymeli veliau mesa su darzovemis. Manau pabandysime isvyke i gamta ant lauzo puode pasigaminti Myliu

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

jautienos kepeneles su obuoliais
Jautienos kepenėlės su obuoliais
Piene išmirkytos ir apkepintos jautienos kepenėlės su pakepintais obuoliais ir svogūnais.
mesos kukuliai pomidoru padaze
Jautienos kukuliai pomidorų padaže
Jautienos faršo kukuliai trintų pomidorų, kepintų svogūnų ir morkų bei balto vyno padaže.
kepta jautiena kinietiskai
Kepta jautiena kinietiškai
Kepta jautiena kinietiškai. Traškios jautienos juosteles aštriame padaže.
jautienos suktinukai
Jautienos suktinukai
Orkaitėje kepti jautienos suktinukai įdaryti brokoliais, svogūnais, morkomis, žiediniais kopūstais, fermentiniu sūriu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kotletai bus skanesni ir sultingesni, jei juos formuodami į vidų įdėsite sviesto gabaliuką
  • Nuluptų burokėlių ir nuskustų morkų nelaikykite atvirame inde, nes suyra vitaminas C.
  • Kuo stambiau supjaustysite daržoves, tuo daugiau vitaminų jose išliks.
  • Kepta šoninė bus trapi, traški, jei prieš kepant trumpam pamerksite į pieną ir apvoliosite miltuose.
  • Kad bulvės greičiau išvirtų, įdėkite į puodą šaukštą sviesto arba įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Kad gražiau atriektumėte labai šviežią duoną, peilį palaikykite verdančiame vandenyje.
  • Kepami obuoliai ir kriaušės praras mažiau sulčių, jei prieš kepimą palaikysite juos 1-2 min. karštame vandenyje.
  • Kad svogūnai ir porai nebūtų tokie aštrūs, juos sudėkite į sietelį ir perpilkite verdančiu vandeniu arba 3 min. palaikykite pasūdytame ir pasaldintame verdančiame vandenyje, paskui nuvarvinkite.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Mėta
Man labai patiko taip skaniai išsikepiau, kad um um  Myliu  Myliu
Aldona
Ka reikia deti i tarkius, kad tesla nejuodotu? Tarkuojant bulves reikia sutarkuoti i jas ir pora svogunu - tada nejuoduos ir bulviu tarkiai cepelinams bus skanesni bei kvapnesni.
Jurgita
Patiko
Vida
Labai skanus gavosi balandeliai pagal si recepta, aciu! Šypsena
Jurate
Labai skainiai gaunasi paprikos, aciu uz recepta Mirktelti