patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Vengriškas guliašas

vengriskas guliasas Mums reikės:
600 g jautienos (arba kiaulienos mentės)
2 valg. š. aliejaus
2 svogūnų
3 skiltelių česnako
1-2 morkų
2 pomidorų
1-2 paprikų
4-5 bulvių
1 valg. š. paprikos miltelių
0.5 arb. š. kmynų
1-2 lauro lapelių
maltų juodųjų pipirų, druskos

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Vengriškas guliašas
Vengrijoje egzistuoja daugybė vengriško guliašo atmainų: su makaronais („csipetke“), su pupelėmis, su ryžiais, čigoniškas guliašas, guliašas su rūkyta jautiena ar kiauliena, su vermišeliais ir citrinų sultimis, guliašas su aviena ir raudonu vynu...Vengriškas guliašas gaminamas iš jautienos, veršienos, kiaulienos, avienos, ėrienos. Dažniausiai tai lyg sriubos ir troškinio vienoje lėkštėje patiekalas. Kiekviena šeimininkė guliašą gamina savaip.
Gilesnėje keptuvėje ar storasieniame puode įkaitinamas aliejus arba taukai. Sudedami pusžiedžiais supjaustyti svogūnai ir pakepinami, kol įgauna gražiai gelsvą spalvą. Tuomet svogūnai pabarstomi paprikos milteliais ir išmaišomi. Sudedami (2x2 cm) gabalėliais supjaustyti jautienos kubeliai, apkepami kol pabala ir įgauna šiek tiek rusvą atspalvį. Jei guliašas gaminamas iš kiaulienos, tuomet iš pradžių apkepinama kiauliena, vėliau sudedami svogūnai, paprikos milteliai. (Nuotraukose parodytas guliašas su kiauliena)
Sudedamas susmulkintas arba sutrintas česnakas, kmynai, lauro lapai, malti juodieji pipirai, druska ir leidžiama keletą minučių pasitroškinti iš mėsos išsiskyrusiose sultyse. Sudedamos pusžiedžiais pjaustytos morkos, kubeliais (2x2 cm) pjaustytos bulvės. Guliašas užpilamas pakankamu kiekiu verdančio vandens (kad beveik viską apsemtų) ir troškinamas ant mažos ugnies apie 10 min. Jei trūksta į guliašą dar įdedama druskos, nes daržovės iš guliašo pasisavina nemaža jos kiekį. Vėliau sudedama juostelėmis supjaustyta paprika, nuplikyti, nulupti ir supjaustyti pomidorai.vengriskas guliasas 1
Jei norisi daugiau aštrumo, vengriškas guliašas gali būti pagardintas čili pipirų milteliais. Vengriškas guliašas dar patroškinamas 5-10 min., kol daržovės išsitroškina.vengriskas guliasas 2
Vengriškas guliašas paruoštas. Skanaus.

Komentarai

2013-08-25
Daiva
Labai skanus patiekalas du viename Šypsena gaminau ir su jautiena, ir su aviena, abu kartus buvo super Juokas ačiū už receptą Šypsena
2012-10-25
Ausra
laaabai skanu Šypsena
2012-03-17
teresa
Skanus guliasas, aciu uz recepta.
2011-10-02
LI
na reix pabandyti ir man Šypsena))
2010-08-02
rutele
Nesitikejau, kad guliasas iseis toks skanus. Kasdien valgyciau. Aciu Myliu
2010-07-08
Gita
Gaminu antrą kartą, nes guliasas tikrai labai skanu ir greita. Dėkui už receptą. Šypsena Gera idėja dėl gaminimo puode ant laužo. Reikės pabandyti Šypsena.
2010-05-25
chief
Nu skanus guliasas Šypsena ir astrumo kaip tik. Is pradziu suvalgom sriubyte-skystymeli veliau mesa su darzovemis. Manau pabandysime isvyke i gamta ant lauzo puode pasigaminti Myliu

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

troskintos kepeneles
Troškintos kepenėlės
Kiaulienos ar jautienos kepenėlės troškintos su kepintais svogūnais, grietine ir žalumynais.
astrus troskinys
Aštrus troškinys
Aštrus troškinys. Jautienos faršo, konservuotų pupelių, konservuotos paprikos, svogūnų, čili pipiro, pomidorų pastos aštrus troškinys.
jautiena skotiskai
Jautiena škotiškai
Jautiena škotiškai. Troškinta orkaitėje marinuota aluje ir apkepinta jautiena su sonine ir graikiškais riešutais.
jautienos kepeneles su granatu seklomis
Jautienos kepenėlės su granatų sėklomis
Apkeptos jautienos kepenėlės su granatų sėklomis bei medumi.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jeigu tešloje yra per daug cukraus, tai kepiniai greit paruduoja ir apdega.
  • Kad bulvės greičiau išvirtų, įdėkite į puodą šaukštą sviesto arba įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Jei norite, kad salotos būtų skanesnės, salotinę patrinkite perpjauta česnako skiltele.
  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.
  • Prieskonius – romą, vanilę, tarkuotas apelsino ar citrinos žieveles – į tešlą dėkite tik tuomet, kai į ją sudėti visi kiti produktai.
  • Kad kepamas kalakutas iš visų pusių vienodai iškeptų, o iškepęs gražiai atrodytų, paukščio kojas ir sparnus prieš kepant pritvirtinkite prie kūno.
  • Karšti varškės patiekalai bus skanesni ir nesuirs, jei į varškę įbersite džiūvėsėlių, manų kruopų, krakmolo arba įdėsite bulvių košės.
  • Kad svogūnai ir porai nebūtų tokie aštrūs, juos sudėkite į sietelį ir perpilkite verdančiu vandeniu arba 3 min. palaikykite pasūdytame ir pasaldintame verdančiame vandenyje, paskui nuvarvinkite.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Sandra
Gyvenu Olandijoje, tad vienoje lenkiskoje parduotuveje nusipirkau varskes ir issikepiau varskeciu-pasijutau tarsi vel sedeciau prie lietuvisko stalo Šypsena
Saule
Labai skanus ir pasakiskas tortas, jau kepiau 4 kartus.
Sandrute
Gavosi skaniai, bet as suri dejau ant kepimo galo ir mano svoguniukai nebuvo gerai iskepe, tik neznau kame beda, gal mano orkaitės Liūdesys . Tai sekanti karta as juos pirmiau siek tiek apkepsiu, o tik tada maisysiu su mejonezu ir pomidorų padazu  Mirktelti
Indre
Aciu uz labai gera kibinu recepta Myliu. Kibinai gavosi fantastiski, labai skanus ir vidus toks sultingas  Myliu  Myliu
Sigita
Ar tesla turi but plona kai iskocioji? Nes as kepiau 45min ir tai ne iki galo iskepe.