patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Vengriškas guliašas

vengriskas guliasas Mums reikės:
600 g jautienos (arba kiaulienos mentės)
2 valg. š. aliejaus
2 svogūnų
3 skiltelių česnako
1-2 morkų
2 pomidorų
1-2 paprikų
4-5 bulvių
1 valg. š. paprikos miltelių
0.5 arb. š. kmynų
1-2 lauro lapelių
maltų juodųjų pipirų, druskos

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Vengriškas guliašas
Vengrijoje egzistuoja daugybė vengriško guliašo atmainų: su makaronais („csipetke“), su pupelėmis, su ryžiais, čigoniškas guliašas, guliašas su rūkyta jautiena ar kiauliena, su vermišeliais ir citrinų sultimis, guliašas su aviena ir raudonu vynu...Vengriškas guliašas gaminamas iš jautienos, veršienos, kiaulienos, avienos, ėrienos. Dažniausiai tai lyg sriubos ir troškinio vienoje lėkštėje patiekalas. Kiekviena šeimininkė guliašą gamina savaip.
Gilesnėje keptuvėje ar storasieniame puode įkaitinamas aliejus arba taukai. Sudedami pusžiedžiais supjaustyti svogūnai ir pakepinami, kol įgauna gražiai gelsvą spalvą. Tuomet svogūnai pabarstomi paprikos milteliais ir išmaišomi. Sudedami (2x2 cm) gabalėliais supjaustyti jautienos kubeliai, apkepami kol pabala ir įgauna šiek tiek rusvą atspalvį. Jei guliašas gaminamas iš kiaulienos, tuomet iš pradžių apkepinama kiauliena, vėliau sudedami svogūnai, paprikos milteliai. (Nuotraukose parodytas guliašas su kiauliena)
Sudedamas susmulkintas arba sutrintas česnakas, kmynai, lauro lapai, malti juodieji pipirai, druska ir leidžiama keletą minučių pasitroškinti iš mėsos išsiskyrusiose sultyse. Sudedamos pusžiedžiais pjaustytos morkos, kubeliais (2x2 cm) pjaustytos bulvės. Guliašas užpilamas pakankamu kiekiu verdančio vandens (kad beveik viską apsemtų) ir troškinamas ant mažos ugnies apie 10 min. Jei trūksta į guliašą dar įdedama druskos, nes daržovės iš guliašo pasisavina nemaža jos kiekį. Vėliau sudedama juostelėmis supjaustyta paprika, nuplikyti, nulupti ir supjaustyti pomidorai.vengriskas guliasas 1
Jei norisi daugiau aštrumo, vengriškas guliašas gali būti pagardintas čili pipirų milteliais. Vengriškas guliašas dar patroškinamas 5-10 min., kol daržovės išsitroškina.vengriskas guliasas 2
Vengriškas guliašas paruoštas. Skanaus.

Komentarai

2013-08-25
Daiva
Labai skanus patiekalas du viename Šypsena gaminau ir su jautiena, ir su aviena, abu kartus buvo super Juokas ačiū už receptą Šypsena
2012-10-25
Ausra
laaabai skanu Šypsena
2012-03-17
teresa
Skanus guliasas, aciu uz recepta.
2011-10-02
LI
na reix pabandyti ir man Šypsena))
2010-08-02
rutele
Nesitikejau, kad guliasas iseis toks skanus. Kasdien valgyciau. Aciu Myliu
2010-07-08
Gita
Gaminu antrą kartą, nes guliasas tikrai labai skanu ir greita. Dėkui už receptą. Šypsena Gera idėja dėl gaminimo puode ant laužo. Reikės pabandyti Šypsena.
2010-05-25
chief
Nu skanus guliasas Šypsena ir astrumo kaip tik. Is pradziu suvalgom sriubyte-skystymeli veliau mesa su darzovemis. Manau pabandysime isvyke i gamta ant lauzo puode pasigaminti Myliu

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

Mėsos apkepas su sūriu
Mėsos apkepas su sūriu
Paprastas, greitai pagaminamas ir skanus mėsos faršo apkepas su fermentiniu sūriu, pievagrybiais, bulvėmis ir svogūnais.
troskinta jautiena
Troškinta jautiena
Apkepinta troškinta jautiena su kepintais svogūnais, pomidorų tyre, sultiniu ir prieskoninėmis žolelėmis.
jautienos steikas
Jautienos steikas
Jautienos steikas - šviežios jautienos išpjovos kepsnys su sviestu ir žalumynais.
jautiena troskinta su dziovintais pomidorais
Jautiena troškinta su džiovintais pomidorais
Jautiena troškinta su džiovintais pomidorais. Receptas su nuotrauka.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad košė būtų skanesnė ir biresnė, prieš suberiant kruopas į verdantį vandenį įdėkite sviesto.
  • Sukietėjusius lietinius pašildykite garuose ir jie vėl bus kaip švieži.
  • Kad verdamos spurgos ar pyragėliai sugertų mažiau riebalų, įpilkite į tešlą šaukštą spirito.
  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.
  • Jei norite, kad salotos būtų skanesnės, salotinę patrinkite perpjauta česnako skiltele.
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.
  • Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis.
  • Verdant bulves su lupenomis, į vandenį įlašinkite truputį acto, tada bulvės nesutrukinės.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Edita
Man šitas receptas - puikus! Labai skaniai išsitroškina daugybė daržovių!
Ona
Esu si recepta gaminusi ir tikrai skanu ir sotu Myliu
Ema
Labai geras receptas, ką tik išbandžiau! Mirktelti
Neringa
Tortas super gavosi, labai skanus ir paprastas padaryti. Myliu
Evgenija
Torčiukas labai skanus kas ragavo visiems patiko. Viska dariau kaip parašyta, gal vos vos subliuško.  Myliu