patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Vengriškas guliašas

vengriskas guliasas Mums reikės:
600 g jautienos (arba kiaulienos mentės)
2 valg. š. aliejaus
2 svogūnų
3 skiltelių česnako
1-2 morkų
2 pomidorų
1-2 paprikų
4-5 bulvių
1 valg. š. paprikos miltelių
0.5 arb. š. kmynų
1-2 lauro lapelių
maltų juodųjų pipirų, druskos

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Vengriškas guliašas
Vengrijoje egzistuoja daugybė vengriško guliašo atmainų: su makaronais („csipetke“), su pupelėmis, su ryžiais, čigoniškas guliašas, guliašas su rūkyta jautiena ar kiauliena, su vermišeliais ir citrinų sultimis, guliašas su aviena ir raudonu vynu...Vengriškas guliašas gaminamas iš jautienos, veršienos, kiaulienos, avienos, ėrienos. Dažniausiai tai lyg sriubos ir troškinio vienoje lėkštėje patiekalas. Kiekviena šeimininkė guliašą gamina savaip.
Gilesnėje keptuvėje ar storasieniame puode įkaitinamas aliejus arba taukai. Sudedami pusžiedžiais supjaustyti svogūnai ir pakepinami, kol įgauna gražiai gelsvą spalvą. Tuomet svogūnai pabarstomi paprikos milteliais ir išmaišomi. Sudedami (2x2 cm) gabalėliais supjaustyti jautienos kubeliai, apkepami kol pabala ir įgauna šiek tiek rusvą atspalvį. Jei guliašas gaminamas iš kiaulienos, tuomet iš pradžių apkepinama kiauliena, vėliau sudedami svogūnai, paprikos milteliai. (Nuotraukose parodytas guliašas su kiauliena)
Sudedamas susmulkintas arba sutrintas česnakas, kmynai, lauro lapai, malti juodieji pipirai, druska ir leidžiama keletą minučių pasitroškinti iš mėsos išsiskyrusiose sultyse. Sudedamos pusžiedžiais pjaustytos morkos, kubeliais (2x2 cm) pjaustytos bulvės. Guliašas užpilamas pakankamu kiekiu verdančio vandens (kad beveik viską apsemtų) ir troškinamas ant mažos ugnies apie 10 min. Jei trūksta į guliašą dar įdedama druskos, nes daržovės iš guliašo pasisavina nemaža jos kiekį. Vėliau sudedama juostelėmis supjaustyta paprika, nuplikyti, nulupti ir supjaustyti pomidorai.vengriskas guliasas 1
Jei norisi daugiau aštrumo, vengriškas guliašas gali būti pagardintas čili pipirų milteliais. Vengriškas guliašas dar patroškinamas 5-10 min., kol daržovės išsitroškina.vengriskas guliasas 2
Vengriškas guliašas paruoštas. Skanaus.

Komentarai

2013-08-25
Daiva
Labai skanus patiekalas du viename Šypsena gaminau ir su jautiena, ir su aviena, abu kartus buvo super Juokas ačiū už receptą Šypsena
2012-10-25
Ausra
laaabai skanu Šypsena
2012-03-17
teresa
Skanus guliasas, aciu uz recepta.
2011-10-02
LI
na reix pabandyti ir man Šypsena))
2010-08-02
rutele
Nesitikejau, kad guliasas iseis toks skanus. Kasdien valgyciau. Aciu Myliu
2010-07-08
Gita
Gaminu antrą kartą, nes guliasas tikrai labai skanu ir greita. Dėkui už receptą. Šypsena Gera idėja dėl gaminimo puode ant laužo. Reikės pabandyti Šypsena.
2010-05-25
chief
Nu skanus guliasas Šypsena ir astrumo kaip tik. Is pradziu suvalgom sriubyte-skystymeli veliau mesa su darzovemis. Manau pabandysime isvyke i gamta ant lauzo puode pasigaminti Myliu

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

jautienos ispjova su dziovintu grybu padazu
Jautienos išpjova su džiovintų grybų padažu
Apkepta jautienos išpjova griežinėliais su džiovintų grybų padažu.
mesos kukuliai pomidoru padaze
Jautienos kukuliai pomidorų padaže
Jautienos faršo kukuliai trintų pomidorų, kepintų svogūnų ir morkų bei balto vyno padaže.
jautienos kepeneles su obuoliais
Jautienos kepenėlės su obuoliais
Piene išmirkytos ir apkepintos jautienos kepenėlės su pakepintais obuoliais ir svogūnais.
jautiena skotiskai
Jautiena škotiškai
Jautiena škotiškai. Troškinta orkaitėje marinuota aluje ir apkepinta jautiena su sonine ir graikiškais riešutais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Kotletai bus skanesni ir sultingesni, jei juos formuodami į vidų įdėsite sviesto gabaliuką
  • Kietai virtą kiaušinį lengvai nulupsite, jei tik išvirę tuojau pamerksite į šaltą vandenį.
  • Prieskonius – romą, vanilę, tarkuotas apelsino ar citrinos žieveles – į tešlą dėkite tik tuomet, kai į ją sudėti visi kiti produktai.
  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.
  • Norėdami pagerinti barščių ar kitų patiekalų su burokėliais skonį, pirmiausia juos patroškinkite, o svogūnus bei kitas prieskonines daržoves pakepinkite riebaluose.
  • Jautiena greičiau iškeps, jei kepsnį pašlakstysite degtine.
  • Jaučio kepenis prieš gaminimą rekomenduojama pamirkyti piene, tada jos bus minkštesnės ir skanesnės.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Muledija
Sudomino pasiūlymas įdėti virtą bulvę. Išbandysiu.
Oksana
Katik isbandziau sita receptuka. Is tikro labai skanus varskeciai gavosi, dar priedo dejau vanilinio cukraus ir truputi kepimo milteliu, tai labai purus gavosi. Aciu uz recepta, seima liko patenkinta.
Zuza
Labai skanus plovas gaunasi pagal si recepta, visada verdu siuo receptu Šypsena Aciu.
ekpor
Kazkada esu dares tai nelabai buvo gavesis, o pagal sita recepta gavosi idealus, net nesitiki kad pavyko ir ziauriai skanus. Aciu uz gera recepta Šypsena
Kometa
Plova ar ka ten gaminau pirma karta, pagal si recepta. GUODZIANTIS SKONIS gavosi, kazkas naujo sotaus ir gaivaus. P.S. vietoj paprikos idejau nekepintu pomidoru. mmmm  Myliu