patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Vengriškas guliašas

vengriskas guliasas Mums reikės:
600 g jautienos (arba kiaulienos mentės)
2 valg. š. aliejaus
2 svogūnų
3 skiltelių česnako
1-2 morkų
2 pomidorų
1-2 paprikų
4-5 bulvių
1 valg. š. paprikos miltelių
0.5 arb. š. kmynų
1-2 lauro lapelių
maltų juodųjų pipirų, druskos

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Vengriškas guliašas
Vengrijoje egzistuoja daugybė vengriško guliašo atmainų: su makaronais („csipetke“), su pupelėmis, su ryžiais, čigoniškas guliašas, guliašas su rūkyta jautiena ar kiauliena, su vermišeliais ir citrinų sultimis, guliašas su aviena ir raudonu vynu...Vengriškas guliašas gaminamas iš jautienos, veršienos, kiaulienos, avienos, ėrienos. Dažniausiai tai lyg sriubos ir troškinio vienoje lėkštėje patiekalas. Kiekviena šeimininkė guliašą gamina savaip.
Gilesnėje keptuvėje ar storasieniame puode įkaitinamas aliejus arba taukai. Sudedami pusžiedžiais supjaustyti svogūnai ir pakepinami, kol įgauna gražiai gelsvą spalvą. Tuomet svogūnai pabarstomi paprikos milteliais ir išmaišomi. Sudedami (2x2 cm) gabalėliais supjaustyti jautienos kubeliai, apkepami kol pabala ir įgauna šiek tiek rusvą atspalvį. Jei guliašas gaminamas iš kiaulienos, tuomet iš pradžių apkepinama kiauliena, vėliau sudedami svogūnai, paprikos milteliai. (Nuotraukose parodytas guliašas su kiauliena)
Sudedamas susmulkintas arba sutrintas česnakas, kmynai, lauro lapai, malti juodieji pipirai, druska ir leidžiama keletą minučių pasitroškinti iš mėsos išsiskyrusiose sultyse. Sudedamos pusžiedžiais pjaustytos morkos, kubeliais (2x2 cm) pjaustytos bulvės. Guliašas užpilamas pakankamu kiekiu verdančio vandens (kad beveik viską apsemtų) ir troškinamas ant mažos ugnies apie 10 min. Jei trūksta į guliašą dar įdedama druskos, nes daržovės iš guliašo pasisavina nemaža jos kiekį. Vėliau sudedama juostelėmis supjaustyta paprika, nuplikyti, nulupti ir supjaustyti pomidorai.vengriskas guliasas 1
Jei norisi daugiau aštrumo, vengriškas guliašas gali būti pagardintas čili pipirų milteliais. Vengriškas guliašas dar patroškinamas 5-10 min., kol daržovės išsitroškina.vengriskas guliasas 2
Vengriškas guliašas paruoštas. Skanaus.

Komentarai

2013-08-25
Daiva
Labai skanus patiekalas du viename Šypsena gaminau ir su jautiena, ir su aviena, abu kartus buvo super Juokas ačiū už receptą Šypsena
2012-10-25
Ausra
laaabai skanu Šypsena
2012-03-17
teresa
Skanus guliasas, aciu uz recepta.
2011-10-02
LI
na reix pabandyti ir man Šypsena))
2010-08-02
rutele
Nesitikejau, kad guliasas iseis toks skanus. Kasdien valgyciau. Aciu Myliu
2010-07-08
Gita
Gaminu antrą kartą, nes guliasas tikrai labai skanu ir greita. Dėkui už receptą. Šypsena Gera idėja dėl gaminimo puode ant laužo. Reikės pabandyti Šypsena.
2010-05-25
chief
Nu skanus guliasas Šypsena ir astrumo kaip tik. Is pradziu suvalgom sriubyte-skystymeli veliau mesa su darzovemis. Manau pabandysime isvyke i gamta ant lauzo puode pasigaminti Myliu

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

kepta jautiena kinietiskai
Kepta jautiena kinietiškai
Kepta jautiena kinietiškai. Traškios jautienos juosteles aštriame padaže.
troskinta jautiena
Troškinta jautiena
Apkepinta troškinta jautiena su kepintais svogūnais, pomidorų tyre, sultiniu ir prieskoninėmis žolelėmis.
kotletai garstyciu padaze
Jautienos kotletai garstyčių padaže
Jautienos kotletai garstyčių padaže. Jautienos faršo, svogūnų, česnako, kiaušinių kotletai garstyčių ir grietinėlės padaže.
jautiena troskinta su dziovintais pomidorais
Jautiena troškinta su džiovintais pomidorais
Jautiena troškinta su džiovintais pomidorais. Receptas su nuotrauka.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Daržoves ir žalumynus dėkite į puodą vandeniui užvirus, nes taip išsaugosite daugiau vitaminų.
  • Kad burokėliai neprarastų raudonumo, į verdantį vandenį įpilkite truputį acto arba įberkite šiek tiek citrinos rūgšties.
  • Kietai virtą kiaušinį lengvai nulupsite, jei tik išvirę tuojau pamerksite į šaltą vandenį.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Kad sultinys būtų skaidrus, jį virkite ant mažos ugnies.
  • Sukietėjusius lietinius pašildykite garuose ir jie vėl bus kaip švieži.
  • Norėdami pagerinti barščių ar kitų patiekalų su burokėliais skonį, pirmiausia juos patroškinkite, o svogūnus bei kitas prieskonines daržoves pakepinkite riebaluose.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.
Ingrida
Pasaka Šypsena buvau uzmirsus koks skonis ir duona tikrai reikia deti ir nekeisti niekuom kitu, tas skonis neispasakytas mmmm  Mirktelti  Mirktelti
Silvija
Kepu ir aš, tik dar dedu tarkuotą morką ir pakepintos rūkytos šoninės kartu su svogūnais. Gaunasi labai skanus, sultingas, valgė net tie vaikai, kurie mėsos nevalgydavo.
Ingrida
Dabaiginejau virti ceburekus. Pasaka, sunus 4 suvalge iskart. Super!!!!!! Myliu  Myliu  Myliu  Myliu