patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Karšti padažai

Bešamelio padažas

besamelio padazas
Mums reikės:
2 valg. šaukštų sviesto
1 valg. šaukštų miltų
250 ml pieno arba grietinėlės
0,5 arb. šaukštelio muskato riešuto
druskos, pipirų
Receptas, gaminimas
Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas

Voveraičių padažas

voveraiciu padazas
Mums reikės:
300 g voveraičių
50 g sviesto
1 svogūno
250 g grietinėlės
druskos, pipirų
krapų
Receptas, gaminimas

Garstyčių padažas kotletams

garstyciu padazas kotletams
Mums reikės:
300 ml grietinėlės
3 valg. šaukštų garstyčių
druskos
petražolių
šviežių ar šaldytų krapų
Receptas, gaminimas

Spirgučių padažas

spirguciu padazas
Mums reikės:
200 g rūkytų lašinukų
1 svogūno
100 g grietinės
druskos
Receptas, gaminimas

Grybų padažas su kaparėliais

grybu padazas su kapareliais 2
Mums reikės:
500 g pievagrybių
1 svogūno
3 valg. šaukštų sviesto
2 valg. šaukštų miltų
220 ml vištienos sultinio
200 ml sauso balto vyno
2 valg. šaukštų kaparėlių
Receptas, gaminimas

Džiovintų grybų padažas (1)

dziovintu grybu padazas
Mums reikės:
5-7 džiovintų grybų
1 svogūno
1 šaukšto sviesto
0,5-1 šaukšto miltų
0,5 stiklinės grietinėlės arba grietinės
5 valg. šaukštų sultinio
druskos
pipirų
krapų
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

dziovintu grybu padazas
Džiovintų grybų padažas
Džiovintų grybų padažas. Šis padažas labai tinka prie bulvių, daržovių patiekalų, švelnesnio skonio mėsos patiekalų, kruopų.
spirguciu padazas
Spirgučių padažas
Spirgučių padažas iš rūkytų lašinių ir svogūnų. Tradicinio padažo receptas lietuviškiems patiekalams.
garstyciu padazas kotletams
Garstyčių padažas kotletams
Garstyčių ir grietinėlės padažas kotletams su žalumynais. Labai lengvai paruošiamas.
besamelio padazas
Bešamelio padažas
Bešamelio padažas. Klasikinis padažas tinkantis prie daugelio patiekalų: makaronų, lazanijos, bulvių, virtos žuvies, paukštienos ir kt.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jeigu varškė labai rūgšti, užpilkite ją šviežiu pienu, išmaišykite ir palikite valandai. Vėliau perkoškite, kad nuvarvėtų pienas ir varškė taps švelni ir skani.
  • Kietai virtą kiaušinį lengvai nulupsite, jei tik išvirę tuojau pamerksite į šaltą vandenį.
  • Vanduo į visus troškinamus patiekalus pilamas ne šaltas, o tiktai verdantis.
  • Kad gražiau atriektumėte labai šviežią duoną, peilį palaikykite verdančiame vandenyje.
  • Prieš virinant pieną, puodo šonus patepkite sviestu, tuomet pienas neišbėgs.
  • Jei kepdami žuvį į keptuvę įdėsite kelis griežinėlius citrinos, jie sugers žuvies kvapą.
  • Verdama žuvis nesutrupės, jei į vandenį, kuriame ji verda, įpilsite šaukštą acto.
  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.

Naujausi komentarai

Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena
Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.