Cukinijų ir brinzos užkandėlė

cukiniju ir brinzos uzkandele
Mums reikės:
1 nedidelės cukinijos
40 g brinzos sūrio
1 svogūno
1-2 valg. šaukštų kedro riešutų arba sezamo sėklų
1 valg. š. razinų
1 arb. š. balzaminio acto
1 skiltelės česnako
alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
Gaminame. Cukinijų ir brinzos užkandėlė
Kedro riešutai arba sezamo sėklos pakepinami sausoje keptuvėje iki auksinės spalvos. Razinos nuplikomos karštu vandeniu ir nusausinamos. Cukinija nuplaunama, nusausinama, perpjaunama išilgai ir supjaustoma 0,5 cm storio riekelėmis. Svogūnas nulupamas ir supjaustomas kubeliais. Alyvuogių aliejuje pakepinami svogūnai kartu su cukinijomis iki auksinės spalvos. Baigiant kepti supilamas balzaminis actas ir išmaišoma. Viskas sudedama į dubenį, pabarstoma kedro riešutais arba sezamo sėklomis, razinomis, išspaudžiamas česnakas, pabarstoma druska, pipirais ir atsargiai išmaišoma. Ant viršaus užberiamas brinzos sūris supjaustytas kubeliais. Cukinijų ir brinzos užkandėlė patiekiama šilta. Skanaus.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas