patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Karštų užkandėlių receptai

Pyragas su sūriu ir dešrelėmis

pyragas su suriu ir desrelemis
Mums reikės:
250 ml kefyro
200 g fermentinio sūrio
200 g pieniškų dešrelių
150 g miltų
2-3 kiaušinių
1 arb. š. kepimo miltelių
druskos
Receptas, gaminimas
Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas

Pyragas su kumpiu, fetos sūriu ir džiovintais pomidorais (1)

pyragas su kumpiu fetos suriu ir dziovintais pomidorais
Mums reikės:
Tešlai:
125 g sviesto
125 g grietinės
250 g miltų
žiupsnelio druskos
Įdarui:
150 g kumpio
120 g fetos sūrio
100 g džiovintų pomidorų
3 kiaušinių
100 ml grietinėlės 35 proc.
0,5 arb. š. itališkų žolelių mišinio
Receptas, gaminimas

Pieniškos dešrelės sluoksniuotoje tešloje

desreles sluoksniuotoje tesloje
Mums reikės:
10-12 vnt. pieniškų dešrelių
250 g bemielės sluoksniuotos tešlos
2 vnt. fermentinio sūrio lapelių
1 kiaušinio
sezamo sėklų.
Receptas, gaminimas

Pyragėliai su lašiša, grybais ir ryžiais

pyrageliai su lasisa grybais ir ryziais
Mums reikės:
250 g bemielės sluoksniuotos tešlos
300 g lašišos filė
2 kietai virtų kiaušinių
0,5 stiklinės virtų ryžių
100 g pievagrybių arba kitokių grybų
2 valg. š. sviesto
1 svogūno
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Pyragėlių aptepimui:
1 kiaušinio
Receptas, gaminimas

Pyragėliai su džiovintais grybais

pyrageliai su grybais
Mums reikės:
300 g sluoksniuotos tešlos
1 stiklinės džiovintų grybų
1 svogūno
2 valg. šaukštų sviesto
1 kiaušinio trynio
sezamo sėklų
druskos
Receptas, gaminimas

Keptos kriaušės su džiovintomis figomis ir fetos sūriu

keptos kriauses su dziovintomis figomis ir fetos suriu
Mums reikės:
4 kietesnių kriaušių
200 g fetos sūrio
8-10 džiovintų figų
4 šakelių čiobrelio
4 šakelių rozmarino
šlakelio alyvuogių aliejaus
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Lavašo užkandėlė su faršu

lavaso uzkandele su farsu
Mums reikės:
1 lavašo
300 g kiaulienos ar jautienos faršo
2 svogūnų
2 morkų
2-3 skiltelių česnako
1 valg. š. pomidorų pastos
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
petražolių
Receptas, gaminimas

Sūrio suflė

surio sufle
Mums reikės:
160 g kieto fermentinio sūrio
60 g sviesto
40 g miltų
350 ml pieno
4 kiaušinių
druskos, maltų juodųjų pipirų
žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto
Receptas, gaminimas

Sluoksniuotos tešlos užkandėlė su saliami

sluoksniuotos teslos uzkandele su saliami
Mums reikės:
250 g sluoksniuotos bemielės tešlos
100 g saliami dešros
70 g puskiečio fermentinio sūrio
1 kiaušinio
1 arb. š. Dižono garstyčių
1 arb. š. grūdėtų garstyčių
0,5 arb. š. džiovinto raudonėlio
0,5 arb. š. džiovintų čiobrelių
maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Naminiai hamburgeriai (mėsainiai) su rugine duonele

naminiai hamburgeriai
Mums reikės:
2 apvalių (pailgų) ruginių duonelių
300 g jautienos faršo
100 g agurko
1 nedidelio svogūno
0,5 geltonos paprikos
30 g kečupo
40 ml acto 9 proc.
2 arb. š. Dižono garstyčių
1 arb. š. cukraus
kelių salotų lapų
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

krabu lazdeles tesloje
Krabų lazdelės tešloje
Krabų lazdelės apvoliotos tešloje ir keptos aliejuje. Puikus karštas ar šaltas užkandis.
pyragas su suriu ir desrelemis
Pyragas su sūriu ir dešrelėmis
Pyragas su fermentiniu sūriu ir pieniškomis dešrelėmis
keptu darzoviu uzkandele
Keptų daržovių užkandėlė
Keptų daržovių užkandėlė. Karšta keptų baklažanų, cukinijų, pomidorų užkandėlė.
uzkepti baklazanai
Užkepti baklažanai
Užkepti baklažanai su pomidorų griežinėliais, pabarstytais česnakais ir tarkuotu fermentiniu sūriu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepta žuvis bus ypač skani, jei prieš kepimą ją pamirkysite piene, po to apvoliosite miltuose ir tada dėsite į įkaitintą aliejų.
  • Jeigu į verdamas morkas įmesite du gabaliukus cukraus, tai jų skonis bus kaip ką tik išrautų.
  • Kad razinos vienodai pasiskirsytų tešloje, prieš dedant jas į tešlą pabarstykite miltais.
  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.
  • Jeigu tešloje yra per daug cukraus, tai kepiniai greit paruduoja ir apdega.
  • Jei norite iškočioti lipnią bulvių košę, tai kočėlą ir paviršių kur kočiosite, patepkite aliejumi.
  • Apdžiuvęs sūris vėl pasidarys minkštas, jei jį kuriam laikui įmerksite į šviežią arba rūgusį pieną.
  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.