patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Karštų užkandėlių receptai

Pyragas su sūriu ir dešrelėmis

pyragas su suriu ir desrelemis
Mums reikės:
250 ml kefyro
200 g fermentinio sūrio
200 g pieniškų dešrelių
150 g miltų
2-3 kiaušinių
1 arb. š. kepimo miltelių
druskos
Receptas, gaminimas

Pyragas su kumpiu, fetos sūriu ir džiovintais pomidorais (1)

pyragas su kumpiu fetos suriu ir dziovintais pomidorais
Mums reikės:
Tešlai:
125 g sviesto
125 g grietinės
250 g miltų
žiupsnelio druskos
Įdarui:
150 g kumpio
120 g fetos sūrio
100 g džiovintų pomidorų
3 kiaušinių
100 ml grietinėlės 35 proc.
0,5 arb. š. itališkų žolelių mišinio
Receptas, gaminimas

Pieniškos dešrelės sluoksniuotoje tešloje

desreles sluoksniuotoje tesloje
Mums reikės:
10-12 vnt. pieniškų dešrelių
250 g bemielės sluoksniuotos tešlos
2 vnt. fermentinio sūrio lapelių
1 kiaušinio
sezamo sėklų.
Receptas, gaminimas

Pyragėliai su lašiša, grybais ir ryžiais

pyrageliai su lasisa grybais ir ryziais
Mums reikės:
250 g bemielės sluoksniuotos tešlos
300 g lašišos filė
2 kietai virtų kiaušinių
0,5 stiklinės virtų ryžių
100 g pievagrybių arba kitokių grybų
2 valg. š. sviesto
1 svogūno
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Pyragėlių aptepimui:
1 kiaušinio
Receptas, gaminimas

Pyragėliai su džiovintais grybais

pyrageliai su grybais
Mums reikės:
300 g sluoksniuotos tešlos
1 stiklinės džiovintų grybų
1 svogūno
2 valg. šaukštų sviesto
1 kiaušinio trynio
sezamo sėklų
druskos
Receptas, gaminimas

Keptos kriaušės su džiovintomis figomis ir fetos sūriu

keptos kriauses su dziovintomis figomis ir fetos suriu
Mums reikės:
4 kietesnių kriaušių
200 g fetos sūrio
8-10 džiovintų figų
4 šakelių čiobrelio
4 šakelių rozmarino
šlakelio alyvuogių aliejaus
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Lavašo užkandėlė su faršu

lavaso uzkandele su farsu
Mums reikės:
1 lavašo
300 g kiaulienos ar jautienos faršo
2 svogūnų
2 morkų
2-3 skiltelių česnako
1 valg. š. pomidorų pastos
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
petražolių
Receptas, gaminimas

Sūrio suflė

surio sufle
Mums reikės:
160 g kieto fermentinio sūrio
60 g sviesto
40 g miltų
350 ml pieno
4 kiaušinių
druskos, maltų juodųjų pipirų
žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto
Receptas, gaminimas

Sluoksniuotos tešlos užkandėlė su saliami

sluoksniuotos teslos uzkandele su saliami
Mums reikės:
250 g sluoksniuotos bemielės tešlos
100 g saliami dešros
70 g puskiečio fermentinio sūrio
1 kiaušinio
1 arb. š. Dižono garstyčių
1 arb. š. grūdėtų garstyčių
0,5 arb. š. džiovinto raudonėlio
0,5 arb. š. džiovintų čiobrelių
maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Naminiai hamburgeriai (mėsainiai) su rugine duonele

naminiai hamburgeriai
Mums reikės:
2 apvalių (pailgų) ruginių duonelių
300 g jautienos faršo
100 g agurko
1 nedidelio svogūno
0,5 geltonos paprikos
30 g kečupo
40 ml acto 9 proc.
2 arb. š. Dižono garstyčių
1 arb. š. cukraus
kelių salotų lapų
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

pyragas su kumpiu fetos suriu ir dziovintais pomidorais
Pyragas su kumpiu, fetos sūriu ir džiovintais pomidorais
Pyragas su kumpiu, fetos sūriu ir džiovintais pomidorais
pyragas su voveraitemis
Pyragas su voveraitėmis
Pyragas su voveraitėmis. Puikaus skonio užkandis (pyragas) su voveraitėmis, kumpiu, kiaušiniais, svogūnais ir žalumynais.
farsiruoti pomidorai
Farširuoti pomidorai
Farširuoti pomidorai. Pomidorai farširuoti kiaulienos ir jautienos mėsos faršu.
krabu lazdeles tesloje
Krabų lazdelės tešloje
Krabų lazdelės apvoliotos tešloje ir keptos aliejuje. Puikus karštas ar šaltas užkandis.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.
  • Nuplautą mėsą gerai nušluostykite, nes šlapia mėsa prasčiau kepa.
  • Jautiena greičiau iškeps, jei kepsnį pašlakstysite degtine.
  • Norint iš citrinos išspausti daugiau sulčių, kelioms minutėms pamerkite į karštą vandenį.
  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.
  • Prieskonius – romą, vanilę, tarkuotas apelsino ar citrinos žieveles – į tešlą dėkite tik tuomet, kai į ją sudėti visi kiti produktai.
  • Jeigu į verdamas morkas įmesite du gabaliukus cukraus, tai jų skonis bus kaip ką tik išrautų.
  • Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją pamirkysite piene arba šaltoje stiprioje arbatoje.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.