patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Karštų užkandėlių receptai

Pyragas su sūriu ir dešrelėmis

pyragas su suriu ir desrelemis
Mums reikės:
250 ml kefyro
200 g fermentinio sūrio
200 g pieniškų dešrelių
150 g miltų
2-3 kiaušinių
1 arb. š. kepimo miltelių
druskos
Receptas, gaminimas

Pyragas su kumpiu, fetos sūriu ir džiovintais pomidorais (1)

pyragas su kumpiu fetos suriu ir dziovintais pomidorais
Mums reikės:
Tešlai:
125 g sviesto
125 g grietinės
250 g miltų
žiupsnelio druskos
Įdarui:
150 g kumpio
120 g fetos sūrio
100 g džiovintų pomidorų
3 kiaušinių
100 ml grietinėlės 35 proc.
0,5 arb. š. itališkų žolelių mišinio
Receptas, gaminimas

Pieniškos dešrelės sluoksniuotoje tešloje

desreles sluoksniuotoje tesloje
Mums reikės:
10-12 vnt. pieniškų dešrelių
250 g bemielės sluoksniuotos tešlos
2 vnt. fermentinio sūrio lapelių
1 kiaušinio
sezamo sėklų.
Receptas, gaminimas

Pyragėliai su lašiša, grybais ir ryžiais

pyrageliai su lasisa grybais ir ryziais
Mums reikės:
250 g bemielės sluoksniuotos tešlos
300 g lašišos filė
2 kietai virtų kiaušinių
0,5 stiklinės virtų ryžių
100 g pievagrybių arba kitokių grybų
2 valg. š. sviesto
1 svogūno
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Pyragėlių aptepimui:
1 kiaušinio
Receptas, gaminimas

Pyragėliai su džiovintais grybais

pyrageliai su grybais
Mums reikės:
300 g sluoksniuotos tešlos
1 stiklinės džiovintų grybų
1 svogūno
2 valg. šaukštų sviesto
1 kiaušinio trynio
sezamo sėklų
druskos
Receptas, gaminimas

Keptos kriaušės su džiovintomis figomis ir fetos sūriu

keptos kriauses su dziovintomis figomis ir fetos suriu
Mums reikės:
4 kietesnių kriaušių
200 g fetos sūrio
8-10 džiovintų figų
4 šakelių čiobrelio
4 šakelių rozmarino
šlakelio alyvuogių aliejaus
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Lavašo užkandėlė su faršu

lavaso uzkandele su farsu
Mums reikės:
1 lavašo
300 g kiaulienos ar jautienos faršo
2 svogūnų
2 morkų
2-3 skiltelių česnako
1 valg. š. pomidorų pastos
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
petražolių
Receptas, gaminimas

Sūrio suflė

surio sufle
Mums reikės:
160 g kieto fermentinio sūrio
60 g sviesto
40 g miltų
350 ml pieno
4 kiaušinių
druskos, maltų juodųjų pipirų
žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto
Receptas, gaminimas

Sluoksniuotos tešlos užkandėlė su saliami

sluoksniuotos teslos uzkandele su saliami
Mums reikės:
250 g sluoksniuotos bemielės tešlos
100 g saliami dešros
70 g puskiečio fermentinio sūrio
1 kiaušinio
1 arb. š. Dižono garstyčių
1 arb. š. grūdėtų garstyčių
0,5 arb. š. džiovinto raudonėlio
0,5 arb. š. džiovintų čiobrelių
maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Naminiai hamburgeriai (mėsainiai) su rugine duonele

naminiai hamburgeriai
Mums reikės:
2 apvalių (pailgų) ruginių duonelių
300 g jautienos faršo
100 g agurko
1 nedidelio svogūno
0,5 geltonos paprikos
30 g kečupo
40 ml acto 9 proc.
2 arb. š. Dižono garstyčių
1 arb. š. cukraus
kelių salotų lapų
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

omletas su kumpiu ir grybais
Omletas su kumpiu ir grybais
Kiaušinių omletas su kumpiu, grybais, daržovėmis bei žalumynais.
pyragas su kumpiu fetos suriu ir dziovintais pomidorais
Pyragas su kumpiu, fetos sūriu ir džiovintais pomidorais
Pyragas su kumpiu, fetos sūriu ir džiovintais pomidorais
buritos su kalakutiena
Buritos (burrito) su kalakutiena
Buritos (burrito) su kalakutiena. Meksikietiškos virtuvės patiekalas.
krabu lazdeles tesloje
Krabų lazdelės tešloje
Krabų lazdelės apvoliotos tešloje ir keptos aliejuje. Puikus karštas ar šaltas užkandis.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją pamirkysite piene arba šaltoje stiprioje arbatoje.
  • Fermentinį sūrį lengviau sutarkuosite,jei trintuvę patepsite aliejumi.
  • Sukietėjusius lietinius pašildykite garuose ir jie vėl bus kaip švieži.
  • Kad razinos vienodai pasiskirsytų tešloje, prieš dedant jas į tešlą pabarstykite miltais.
  • Jei sunku nulupti rūkytos dešros plėvelę, tai pusei minutės panardinkite dešrą į karštą vandenį, tada odelė atšoks ir bus lengviau ją nulupti.
  • Persikų odelę lengvai nulupsite - jei juos trumpam panardinsite į verdantį vandenį, o paskui į šaltą.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Kepta šoninė bus trapi, traški, jei prieš kepant trumpam pamerksite į pieną ir apvoliosite miltuose.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.
Monika
Pyragas labai skanus. Tačiau tešlai produktų ėmiau dvigubai. Padui ir dar viršui papuošti juostelėmis, ypač kaip parodyta nuotraukoje, tokio kiekio produktų, koks nurodytas recepte - neužtenka. O už receptą ačiū! Gaminau jau antrą kartą.
Gedis
Receptas geras, tik pamiršta apie chmeli suneli ir tkemali prieskonius...
Paprasta
Koks paprastas receptas, butinai isbandysiu nes jau pradeda gesti mano derlius. Lauksiu marinuotu jelapenu recepto kitiems metams, nes tikrai nemazai ju sunaudojame.