Užkepėlė su jūros gėrybėmis

uzkepele su juros gerybemis
Mums reikės:
100 g nuvalytų krevečių
100 g midijų
200 g pievagrybių
2 svogūnų
4 valg. šaukštų grietinės
40 g sviesto
70 g kieto fermentinio sūrio
druskos, maltų juodųjų pipirų, žalumynų
Gaminame. Užkepėlė su jūros gėrybėmis
Svogūnas supjaustomas kubeliais, sūris smulkiai sutarkuojamas, pievagrybiai nuvalomi ir supjaustomi juostelėmis. Svogūnas apkepinamas svieste apie 3 min., tada sudedami pievagrybiai ir pakepinama dar 5-6 min. Sudedamos krevetės, midijos ir ant vidutinės ugnies pakepinama, kol skystis išgaruoja. Pabarstoma druska, pipirais. Sudedama grietinė, trečdalis sutarkuoto sūrio, susmulkinti žalumynai ir išmaišoma. Sudeliojama į užkepėlių indelius ir dedama į įkaitintą orkaitę. Kepama 160 laipsnių temperatūroje 10 min., pabarstoma sūriu, žalumynais ir dar pakepama 5-7 min. Užkepėlė su jūros gėrybėmis paruošta. Skanaus.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas