Mums reikės:
✓
100 g nuvalytų krevečių
✓
200 g pievagrybių
✓
4 valg. šaukštų grietinės
✓
70 g kieto fermentinio sūrio
✓
druskos, maltų juodųjų pipirų, žalumynų
Gaminame.
Užkepėlė su jūros gėrybėmisSvogūnas supjaustomas kubeliais, sūris smulkiai sutarkuojamas, pievagrybiai nuvalomi ir supjaustomi juostelėmis. Svogūnas apkepinamas svieste apie 3 min., tada sudedami pievagrybiai ir pakepinama dar 5-6 min. Sudedamos krevetės, midijos ir ant vidutinės ugnies pakepinama, kol skystis išgaruoja. Pabarstoma druska, pipirais. Sudedama grietinė, trečdalis sutarkuoto sūrio, susmulkinti žalumynai ir išmaišoma. Sudeliojama į užkepėlių indelius ir dedama į įkaitintą orkaitę. Kepama 160 laipsnių temperatūroje 10 min., pabarstoma sūriu, žalumynais ir dar pakepama 5-7 min.
Užkepėlė su jūros gėrybėmis paruošta. Skanaus.