Užkepti baklažanai

uzkepti baklazanai
Mums reikės:
800 g baklažanų
500 g pomidorų
150 g kieto fermentinio sūrio
3 skiltelių česnako
100 ml aliejaus
druskos
Gaminame. Užkepti baklažanai
Baklažanus supjaustome išilgai 1-2 cm storio riekelėmis arba griežinėliais, pabarstome druska, užpilame šaltu vandeniu ir paliekame pastovėti 30-40 min. Druska ištraukia iš baklažanų kartumą, o pamirkę vandenyje, sugeria mažiau riebalų juos apkepinant. Pomidorus supjaustome 1 cm storio griežinėliais. Baklažanus nusausiname ir apkepiname aliejuje iš abiejų pusių.uzkepti baklazanai 1
Apkepintus baklažanus pabarstome druska. Ant baklažanų griežinėlių dedame pomidorų griežinėlius ir pabarstome susmulkintu česnaku.uzkepti baklazanai 2
Fermentinį sūrį sutarkuojame ir pabarstome ant pomidorų.uzkepti baklazanai 3
Galima pabarstyti ir smulkintomis petražolėmis ar bazilikais. Paruoštus baklažanų griežinėlius dedame į orkaitę ir kepame 180-190 laipsnių temperatūroje apie 25-30 min. Užkepti baklažanai ne tik puiki karšta užkandėlė, bet ir garnyras prie karštų patiekalų. Gero apetito.

Panašūs receptai

Komentarai

patiekalu-receptai.lt
Taip, galima receptą interpretuoti savaip, bet keptuveje pomidoras ir suris neapskrus taip graziai ir tiesiog gausite "košę" Mirktelti Sėkmės gaminant.
Violeta
Baklazanai kepti aliejuje, o paskui dar kepti orkaitej 30 min! Kodel tiek ilgai? Apvertus baklazanus keptuveje, uzdeti pomidoro, surio, uzdengti ir iskeps viskas vienu metu, nereiks nei orkaites jungti, nei laiko gaisti, nei energijos naudoti Šypsena)))
Rita
Apsivalgyti galima - tikrai labai skanu Šypsena
 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas