Mums reikės:
✓
500 g kiaulienos nugarinės
✓
100 g juodųjų alyvuogių be kauliukų
✓
40 ml alyvuogių aliejaus
✓
100 g Parmos kumpio
✓
2-3 skiltelių česnako
✓
druskos, juodųjų pipirų
Gaminame.
Įdaryta kiaulienos nugarinėKiaulienos nugarinė perpjaunama išilgai, bet ne iki galo (kaip atversta knyga). Vidinėje nugarinės pusėje dar padaromi keli išilginiai pjūviai (įdaro pasiskirstymui), bet taip pat ne iki galo.
Pabarstoma druska, pipirais.
Įdarui: nuvalytos česnako skiltelės, alyvuogės suberiamos į blenderį, įpilama alyvuogių aliejaus ir sutrinama iki vientisos masės.
Ant paruoštos kiaulienos nugarinės sudedamas įdaras,
abi nugarinės pusės šiek tiek suspaudžiamos, kad gautusi vyniotinio forma.
Įdaryta kiaulienos nugarinė apvyniojama Parmos kumpio juostelėmis.
Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 40-45 min. Iškepusi
įdaryta kiaulienos nugarinė dar 10 min. paliekama orkaitėje.
Įdaryta kiaulienos nugarinė supjaustoma 1,5-2 cm griežinėliais ir patiekiama. Skanaus.