patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Keptas kumpis su daržovėmis

kumpio kepsnys su darzovemis Mums reikės:
1 kg kiaulienos kumpio
6-8 bulvių
3 morkų
2 paprikų
2 svogūnų
1 cukinijos
0,5 saliero gumbo
2 arb. šaukštelių garstyčių
2 arb. š. džiovintų žolelių mišinio
2 valg. šaukštų aliejaus
bulvių prieskonių
druskos, maltų j. pipirų

Gaminame. Keptas kumpis su daržovėmis.
Kiaulienos kumpį nuplauname, nusausiname, ištriname druska, pipirais, džiovintų žolelių mišiniu. Patogu naudoti KOTANYI prieskonius, pavadinimu itališkos žolelės, į kurių sudėtį įeina raudonėliai, dašiai, čiobreliai, bazilikai, rozmarinai, mairūnai, šalavijai. Ištrintą kiaulienos kumpį aptepame garstyčių - aliejaus mišiniu ir dedame į šaldytuvą 14-16 val. marinuotis.kumpio kepsnys su darzovemis 1
Bulves nuskutame, nuplauname, perpjauname per pusę, apibarstome bulvių prieskoniais ir šiek tiek apšlakstome aliejumi. Morkas nuvalome, supjaustome didesniais gabaliukais, svogūnus supjaustome žiedais, paprikas – platesnėmis juostelėmis, cukinijas – 1,5-2 cm storio griežinėliais, saliero gumbą supjaustome storesniais šiaudeliais.kumpio kepsnys su darzovemis 2
Kiaulienos kumpį ir visas daržoves sudedame į kepimo rankovę.kumpio kepsnys su darzovemis 3
Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 250 laipsnių temperatūroje 1-1,5 val. Baigiant kepti, kepimo rankovę prakerpame ir keptą kumpį su daržovėmis atidengiame, kad apskrustų ir pasidengtų rausva plutele.kumpio kepsnys su darzovemis 4
Keptas kumpis su daržovėmis skanu su bruknių padažu ir marinuotais agurkėliais. Gero apetito.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

farsu idarytos bulves
Faršu įdarytos bulvės
Faršu įdarytos bulvės. Orkaitėje keptos išskobtos bulvės, įdarytos faršu ir apibarstytos lydytu sūriu.
mesos keksiukai su darzovemis
Mėsos keksiukai su daržovėmis
Maltos mėsos (kiaulienos, jautienos ar vištienos) keksiukai su daržovėmis
kiaulienos gabaliukai su cukinija
Kiaulienos gabaliukai su cukinija
Kiaulienos sprandinės gabaliukai su cukinija, svogūnu, čili pipiru balto vyno ir sojų padaže.
rukyti sonkauliukai su darzovemis
Rūkyti šonkauliukai su daržovėmis
Rūkyti šonkauliukai su daržovėmis. Vyne pamarinuoti ir su baklažanais bei kitomis daržovėmis patroškinti rūkyti šonkauliukai.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Nuvalytą, nuplautą ir susmulkintą salierą, cikoriją, obuolį, kriaušę ir pievagrybius tuoj pat pašlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
  • Verdant bulves su lupenomis, į vandenį įlašinkite truputį acto, tada bulvės nesutrukinės.
  • Kepami obuoliai ir kriaušės praras mažiau sulčių, jei prieš kepimą palaikysite juos 1-2 min. karštame vandenyje.
  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.
  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.
  • Virdami burokėlius, vandens nesūdykite, nes jame burokėliai praranda daug vertingų medžiagų ir būna ne tokie skanūs.
  • Kad kepamas kalakutas iš visų pusių vienodai iškeptų, o iškepęs gražiai atrodytų, paukščio kojas ir sparnus prieš kepant pritvirtinkite prie kūno.
  • Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Jurida
Aciu labai jums uz recepta, maniskis sake prosta Atas Šypsena Juokas
Algiukas
Apvolioju dziuveseliuose, paskui formuoju. Nededu nei miltu nei krakmolo. Skonis naturalus. Receptas geras.
Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena