patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Keptas kumpis su daržovėmis

kumpio kepsnys su darzovemis Mums reikės:
1 kg kiaulienos kumpio
6-8 bulvių
3 morkų
2 paprikų
2 svogūnų
1 cukinijos
0,5 saliero gumbo
2 arb. šaukštelių garstyčių
2 arb. š. džiovintų žolelių mišinio
2 valg. šaukštų aliejaus
bulvių prieskonių
druskos, maltų j. pipirų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Keptas kumpis su daržovėmis.
Kiaulienos kumpį nuplauname, nusausiname, ištriname druska, pipirais, džiovintų žolelių mišiniu. Patogu naudoti KOTANYI prieskonius, pavadinimu itališkos žolelės, į kurių sudėtį įeina raudonėliai, dašiai, čiobreliai, bazilikai, rozmarinai, mairūnai, šalavijai. Ištrintą kiaulienos kumpį aptepame garstyčių - aliejaus mišiniu ir dedame į šaldytuvą 14-16 val. marinuotis.kumpio kepsnys su darzovemis 1
Bulves nuskutame, nuplauname, perpjauname per pusę, apibarstome bulvių prieskoniais ir šiek tiek apšlakstome aliejumi. Morkas nuvalome, supjaustome didesniais gabaliukais, svogūnus supjaustome žiedais, paprikas – platesnėmis juostelėmis, cukinijas – 1,5-2 cm storio griežinėliais, saliero gumbą supjaustome storesniais šiaudeliais.kumpio kepsnys su darzovemis 2
Kiaulienos kumpį ir visas daržoves sudedame į kepimo rankovę.kumpio kepsnys su darzovemis 3
Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 250 laipsnių temperatūroje 1-1,5 val. Baigiant kepti, kepimo rankovę prakerpame ir keptą kumpį su daržovėmis atidengiame, kad apskrustų ir pasidengtų rausva plutele.kumpio kepsnys su darzovemis 4
Keptas kumpis su daržovėmis skanu su bruknių padažu ir marinuotais agurkėliais. Gero apetito.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

farsu idarytos bulves
Faršu įdarytos bulvės
Faršu įdarytos bulvės. Orkaitėje keptos išskobtos bulvės, įdarytos faršu ir apibarstytos lydytu sūriu.
kiaulienos suktinukai su voveraitemis
Sprandinės suktinukai su voveraitėmis
Kiaulienos sprandinės suktinukai marinuoti vyne, įdaryti voveraitėmis ir svogūnais.
mesos keksiukai su darzovemis
Mėsos keksiukai su daržovėmis
Maltos mėsos (kiaulienos, jautienos ar vištienos) keksiukai su daržovėmis
kiaulienos gabaliukai su cukinija
Kiaulienos gabaliukai su cukinija
Kiaulienos sprandinės gabaliukai su cukinija, svogūnu, čili pipiru balto vyno ir sojų padaže.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jautienos vyniotinis bus gardesnis, jei prieš dedant įdarą mėsą pabarstysite garstyčiomis.
  • Žiediniai kopūstai bus itin skanūs, jei juos troškinsite piene.
  • Jeigu varškė labai rūgšti, užpilkite ją šviežiu pienu, išmaišykite ir palikite valandai. Vėliau perkoškite, kad nuvarvėtų pienas ir varškė taps švelni ir skani.
  • Kepta šoninė bus trapi, traški, jei prieš kepant trumpam pamerksite į pieną ir apvoliosite miltuose.
  • Atpjauta svogūno puselė neišdžiūs, jei prieš dedami į šaldytuvą, patepsite ją sviestu ir padėsite ant druska pabarstytos lėkštutės.
  • Kad kepamas kalakutas iš visų pusių vienodai iškeptų, o iškepęs gražiai atrodytų, paukščio kojas ir sparnus prieš kepant pritvirtinkite prie kūno.
  • Kepamos bulvės bus trapios ir labai skanios, jei jas supjaustytas apvoliosite miltuose.
  • Verdant burokėlius, į vandenį įmeskite duonos plutelę - ji sugers nemalonų kvapą, atsirandantį burokėliams beverdant.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.