patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Kiauliena kinietiškai

kiauliena kinietiskai Mums reikės:
500 g minkštos kiaulienos
2 paprikų (žalios ir raudonos)
100 g konservuotų ananasų
1 skiltelės česnako
2 valg. š. krakmolo
3 valg. š. sojų padažo
1 valg. š. pomidorų pastos
50 ml ananasų sulčių
0,5 arb. š. cukraus
1 arb. š. druskos
aliejaus, maltų pipirų

Gaminame. Kiauliena kinietiškai
Kiauliena nuplaunama, nusausinama ir supjaustoma juostelėmis. Į sojų padažą suberiama druska, cukrus ir išmaišoma. Sudedamos kiaulienos juostelės, pamaišoma ir paliekama 1 val. pasimarinuoti. Po valandos kiaulienos juostelės sudedamos ant servetelės, kad susigertų nereikalingi marinato likučiai (tai reikalinga tam, kad nepriliptų per daug krakmolo). Kiekviena kiaulienos juostelė apvoliojama krakmole. Keptuvėje įkaitinamas aliejus ir ant stiprios ugnies mėsos juostelės apkepinamos apie 5 min. Iškepusios kiaulienos juostelės sudedamos į dubenį ir uždengiamos. Paprikos nuplaunamos, išvalomos sėklos ir supjaustomos juostelėmis. Ananasai supjaustomi gabaliukais. Paprikų juostelės ir ananasų gabaliukai pakepinami nedideliame kiekyje aliejaus apie 3 min. Tada sudedama pomidorų pasta, supilamos ananasų sultys, išspaudžiamas česnakas, įberiama druskos, pipirų ir pakaitinama. Sudedamos kiaulienos juostelės ir viskas kartu pakaitinama  apie 1 min. Kiauliena kinietiškai patiekiama su virtais ryžiais. Skanaus.

Komentarai

2014-12-29
Rita
Labai skanu. Vietoj ananasų galima naudoti konservuotus ananasus, vietoj ananasų sulčių galima įpilti skysčio nuo konservuotų ananasų. Vietoj pomidorų pastos kelis kartus naudoju tiesiog pomidorų padažą be priedų, o paprikas naudojau ne tik žalią ir raudoną, bet ir geltoną. Gal skonis kažkiek keičiasi, bet gaunasi skaniai Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

kepti sonkauliai pikantiskame marinate
Kepti šonkauliai pikantiškame marinate
Kepti šonkauliai marinuoti pikantiškame medaus, garstyčių, sojų padažo, apelsinų marmelado, česnako marinate.
Tefteliai su ryziais ir padazu
Tefteliai su ryžiais ir padažu
Kiaulienos ir jautienos faršo tefteliai su ryžiais ir pomidorų pastos, petražolių bei grietinėlės padažu.
snicelis
Šnicelis
Šnicelis. Kiaulienos faršo, duonos šniceliai. Receptas su nuotraukomis, gaminimas.
farsu idarytos bulves
Faršu įdarytos bulvės
Faršu įdarytos bulvės. Orkaitėje keptos išskobtos bulvės, įdarytos faršu ir apibarstytos lydytu sūriu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad burokėliai neprarastų raudonumo, į verdantį vandenį įpilkite truputį acto arba įberkite šiek tiek citrinos rūgšties.
  • Mėsa bus sultinga, jei kepant ją kelis kartus palaistysite išsiskiriančiu skysčiu.
  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.
  • Agurkų nelaikykite kartu su obuoliais, nes dėl išsiskiriančių iš obuolių medžiagų, agurkai greičiau vysta.
  • Norėdami pagerinti barščių ar kitų patiekalų su burokėliais skonį, pirmiausia juos patroškinkite, o svogūnus bei kitas prieskonines daržoves pakepinkite riebaluose.
  • Jei kepdami žuvį į keptuvę įdėsite kelis griežinėlius citrinos, jie sugers žuvies kvapą.
  • Kad kepamas kalakutas iš visų pusių vienodai iškeptų, o iškepęs gražiai atrodytų, paukščio kojas ir sparnus prieš kepant pritvirtinkite prie kūno.
  • Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena