Mums reikės:
✓
500 g minkštos kiaulienos
✓
2 didelių svogūnų
✓
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
✓
2 arb. š. balzaminio acto
✓
2 arb. š. džiov. žolelių mišinio "Itališkos žolelės"
✓
ketvirtis arb. š. malto muskato riešuto
Gaminame.
Kiauliena su daržovėmisKiauliena supjaustoma 4x6 cm ir 1,5 cm storio gabaliukais. 2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus sumaišomi su balzaminiu actu, džiovintų žolelių mišiniu ir druska. Paruoštu marinatu užpilami kiaulienos gabaliukai, išmaišoma ir paliekama 6-8 val. pasimarinuoti. Svogūnai nulupami ir supjaustomi į aštuonias dalis. Morkos nuvalomos ir supjaustomos 1-2 cm storio griežinėliais. 1 šaukštas alyvuogių aliejaus sumaišomas su druska ir muskatiniu riešutu. Užpilama ant daržovių, išmaišoma ir paliekama 30 min. Į keptuvę įpilama aliejaus, įkaitinama, suberiami kiaulienos gabaliukai ir ant stiprios ugnies apkepinami po 3 min. iš abiejų pusių, kol pasidengia gražia plutele.
Į kepimo indą sudedami apkepinti kiaulienos gabaliukai, ant viršaus suberiamos daržovės, uždengiama ir dedama į įkaitintą orkaitę. Kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 30 min. Tada nudengiama ir 170 laipsnių temperatūroje kepama dar apie 15 min.
Kiauliena su daržovėmis patiekiama su virtomis bulvėmis. Skanaus.