patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Kiauliena su daržovėmis

kiauliena su darzovemis Mums reikės:
500 g minkštos kiaulienos
2 didelių svogūnų
2 morkų
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 arb. š. balzaminio acto
2 arb. š. džiov. žolelių mišinio "Itališkos žolelės"
ketvirtis arb. š. malto muskato riešuto
aliejaus kepimui
druskos

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Kiauliena su daržovėmis
Kiauliena supjaustoma 4x6 cm ir 1,5 cm storio gabaliukais. 2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus sumaišomi su balzaminiu actu, džiovintų žolelių mišiniu ir druska. Paruoštu marinatu užpilami kiaulienos gabaliukai, išmaišoma ir paliekama 6-8 val. pasimarinuoti. Svogūnai nulupami ir supjaustomi į aštuonias dalis. Morkos nuvalomos ir supjaustomos 1-2 cm storio griežinėliais. 1 šaukštas alyvuogių aliejaus sumaišomas su druska ir muskatiniu riešutu. Užpilama ant daržovių, išmaišoma ir paliekama 30 min. Į keptuvę įpilama aliejaus, įkaitinama, suberiami kiaulienos gabaliukai ir ant stiprios ugnies apkepinami po 3 min. iš abiejų pusių, kol pasidengia gražia plutele.
Į kepimo indą sudedami apkepinti kiaulienos gabaliukai, ant viršaus suberiamos daržovės, uždengiama ir dedama į įkaitintą orkaitę. Kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 30 min. Tada nudengiama ir 170 laipsnių temperatūroje kepama dar apie 15 min. Kiauliena su daržovėmis patiekiama su virtomis bulvėmis. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

kiaulienos suktinukai su voveraitemis
Sprandinės suktinukai su voveraitėmis
Kiaulienos sprandinės suktinukai marinuoti vyne, įdaryti voveraitėmis ir svogūnais.
kiaulienos mustinukai su parmezanu
Kiaulienos muštinukai su parmezanu
Kiaulienos sprandinės muštinukai su parmezanu ir citrinomis.
rukyti sonkauliukai su darzovemis
Rūkyti šonkauliukai su daržovėmis
Rūkyti šonkauliukai su daržovėmis. Vyne pamarinuoti ir su baklažanais bei kitomis daržovėmis patroškinti rūkyti šonkauliukai.
kiaulienos kepsniai meksikietiskai
Kiaulienos kepsniai meksikietiškai
Kiaulienos kepsniai meksikietiškai. Kiaulienos nugarinės kepsniai su daržovėmis. Receptas su detaliomis nuotraukomis.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Orkaitėje kepama mėsa bus minkšta, jei prieš dedant ją kepti apšlakstysite romu arba konjaku.
  • Daržoves ir žalumynus dėkite į puodą vandeniui užvirus, nes taip išsaugosite daugiau vitaminų.
  • Kepsnio plutelė neatšoks, jei prieš baigiant kepti, šiek tiek padidinsite ugnį.
  • Fermentinį sūrį lengviau sutarkuosite,jei trintuvę patepsite aliejumi.
  • Kad daržovės būtų skanesnės, verdant įberkite žiupsnelį cukraus.
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.
  • Norėdami pagerinti barščių ar kitų patiekalų su burokėliais skonį, pirmiausia juos patroškinkite, o svogūnus bei kitas prieskonines daržoves pakepinkite riebaluose.
  • Kepami obuoliai ir kriaušės praras mažiau sulčių, jei prieš kepimą palaikysite juos 1-2 min. karštame vandenyje.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.
Em
Kokios talpos (ml) Jūsų stiklinė?
Laura
Ipilkite isspaustu apelsinu sulciu, skonis bus nerealus :-)
Lina
Tešla puiki, čeburėkai gaunasi minkštučiai ir labai skanūs. Rekomenduoju!