patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Kiauliena su daržovėmis

kiauliena su darzovemis Mums reikės:
500 g minkštos kiaulienos
2 didelių svogūnų
2 morkų
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
2 arb. š. balzaminio acto
2 arb. š. džiov. žolelių mišinio "Itališkos žolelės"
ketvirtis arb. š. malto muskato riešuto
aliejaus kepimui
druskos

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Kiauliena su daržovėmis
Kiauliena supjaustoma 4x6 cm ir 1,5 cm storio gabaliukais. 2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus sumaišomi su balzaminiu actu, džiovintų žolelių mišiniu ir druska. Paruoštu marinatu užpilami kiaulienos gabaliukai, išmaišoma ir paliekama 6-8 val. pasimarinuoti. Svogūnai nulupami ir supjaustomi į aštuonias dalis. Morkos nuvalomos ir supjaustomos 1-2 cm storio griežinėliais. 1 šaukštas alyvuogių aliejaus sumaišomas su druska ir muskatiniu riešutu. Užpilama ant daržovių, išmaišoma ir paliekama 30 min. Į keptuvę įpilama aliejaus, įkaitinama, suberiami kiaulienos gabaliukai ir ant stiprios ugnies apkepinami po 3 min. iš abiejų pusių, kol pasidengia gražia plutele.
Į kepimo indą sudedami apkepinti kiaulienos gabaliukai, ant viršaus suberiamos daržovės, uždengiama ir dedama į įkaitintą orkaitę. Kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 30 min. Tada nudengiama ir 170 laipsnių temperatūroje kepama dar apie 15 min. Kiauliena su daržovėmis patiekiama su virtomis bulvėmis. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

kiaulienos plovas
Plovas su kiauliena
Plovas su kiauliena, kiaulienos plovas. Greitai ir itin lengvai paruošiamas, skanus, kiaulienos plovas. Plovo receptas SU NUOTRAUKOMIS.
kotletai su omleto suktinukais
Kotletai su omleto suktinukais
Kiaulienos faršo kotletai įdaryti omleto suktinukais, pagardinti sūrio ir česnako padažu. Kotletai su įdaru.
Tefteliai su ryziais ir padazu
Tefteliai su ryžiais ir padažu
Kiaulienos ir jautienos faršo tefteliai su ryžiais ir pomidorų pastos, petražolių bei grietinėlės padažu.
kiaulienos mustinukai su parmezanu
Kiaulienos muštinukai su parmezanu
Kiaulienos sprandinės muštinukai su parmezanu ir citrinomis.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.
  • Jautienos vyniotinis bus gardesnis, jei prieš dedant įdarą mėsą pabarstysite garstyčiomis.
  • Troškindami niekada nesmeikite mėsos šakute ar peiliu, nes pro skylutes ištekės mėsos sultys.
  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.
  • Jaučio kepenis prieš gaminimą rekomenduojama pamirkyti piene, tada jos bus minkštesnės ir skanesnės.
  • Prieskonius – romą, vanilę, tarkuotas apelsino ar citrinos žieveles – į tešlą dėkite tik tuomet, kai į ją sudėti visi kiti produktai.
  • Jeigu į verdamas morkas įmesite du gabaliukus cukraus, tai jų skonis bus kaip ką tik išrautų.
  • Kad daržovės būtų skanesnės, verdant įberkite žiupsnelį cukraus.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.