patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Kiaulienos išpjova įdaryta špinatais ir varškės sūriu

kiaulienos ispjova idaryta spinatais ir varskes suriu Mums reikės:
2 kiaulienos išpjovų po 700-800 g
3-4 riekelių varškės sūrio
1 skiltelės česnako
saujos šviežių špinatų
1 v. š. alyvuogių aliejaus
1 v. š. susmulkintų graikinių riešutų arba migdolų
druskos, šviežiai maltų juodųjų, kvepiančiųjų pipirų
granato vaisiaus sėklų

Gaminame. Kiaulienos išpjova įdaryta špinatais ir varškės sūriu
Kiaulienos išpjovos nuplaunamos, nusausinamos, pašalinamos sausgyslės ir plėvės. Kiekviena kiaulienos išpjova įpjaunama išilgai (bet ne iki galo), iš vidaus ir iš išorės įtrinama druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi. Sudedama į dubenį, uždengiama ir palieka 2-3 val. pasimarinuoti.

Špinatai nuplaunami, nusausinami ir suplėšomi mažesniais gabaliukais. Varškės sūris sutrupinamas nedideliais gabaliukais. Į dubenį suberiami špinatai, varškės sūris, susmulkinti riešutai, išspaudžiamas česnakas ir viskas išmaišoma.

Abi kiaulienos išjovos įdaromos paruoštu įdaru. Kad įdaras neiškristų, išpjovos kraštai susmaigstomi mediniais smeigtukais.

Į keptuvę įpilamas šlakelis aliejaus, įkaitinama, sudedamos įdarytos kiaulienos išpjovos ir apkepinama iš visų pusių. Sudedama į kepimo indą, dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 190 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min. Atsargiai ištraukiami mediniai smeigtukai. Kiaulienos išpjova įdaryta špinatais ir varškės sūriu supjaustoma 1,5-2 cm griežinėliais, apibarstoma granato sėklomis ir patiekiama. Skanaus.

Komentarai

2014-02-13
Redkina
Siandien kepem, tikrai labai skanu. As prie spinatu dar ipjausciau svogunu laisku ir saukstas alyvuogiu aliejaus, kad idaras geriau spaudziant suliptu. Gavosi super niam niam Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

mesos keksiukai su darzovemis
Mėsos keksiukai su daržovėmis
Maltos mėsos (kiaulienos, jautienos ar vištienos) keksiukai su daržovėmis
desreles sluoksniuotoje tesloje
Dešrelės sluoksniuotoje tešloje
Dešrelės, pieniškos dešrelės sluoksniuotoje tešloje su fermentiniu sūriu ir garstyčiomis. Labai vaikų mėgiamas patiekalas.
saldziarugste kiauliena
Saldžiarūgštė kiauliena
Saldžiarūgštė kiauliena su ananasais, bambukų ūgliais bei daržovėmis.
kiaulienos plovas
Plovas su kiauliena
Plovas su kiauliena, kiaulienos plovas. Greitai ir itin lengvai paruošiamas, skanus, kiaulienos plovas. Plovo receptas SU NUOTRAUKOMIS.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad vanilė vienodai pasiskirstytų varškėje, ją ištirpinkite karštame vandenyje (šaltame vandenyje vanilė netirpsta).
  • Burokėliai bus minkšti, jeigu apvirtus 10 min. palaikysite po šalto vandens srove, o sultingi ir skanūs - jei virsite nenuluptus ir su šaknelėmis.
  • Jei agurkai kartūs, nulupkite odelę, kelioms minutėms pamerkite į truputį pasaldintą pieną ir nuplaukite šaltu vandeniu.
  • Jeigu tešloje yra per daug cukraus, tai kepiniai greit paruduoja ir apdega.
  • Verdama žuvis nesutrupės, jei į vandenį, kuriame ji verda, įpilsite šaukštą acto.
  • Jei tešla limpa prie rankų, patepkite jas aliejumi.
  • Jei plakamus baltymus įbersite žiupsnelį kepimo miltelių, putos bus standesnės.
  • Kad burokėliai neprarastų raudonumo, į verdantį vandenį įpilkite truputį acto arba įberkite šiek tiek citrinos rūgšties.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena
Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.