patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Kiaulienos išpjova įdaryta špinatais ir varškės sūriu

kiaulienos ispjova idaryta spinatais ir varskes suriu Mums reikės:
2 kiaulienos išpjovų po 700-800 g
3-4 riekelių varškės sūrio
1 skiltelės česnako
saujos šviežių špinatų
1 v. š. alyvuogių aliejaus
1 v. š. susmulkintų graikinių riešutų arba migdolų
druskos, šviežiai maltų juodųjų, kvepiančiųjų pipirų
granato vaisiaus sėklų

Gaminame. Kiaulienos išpjova įdaryta špinatais ir varškės sūriu
Kiaulienos išpjovos nuplaunamos, nusausinamos, pašalinamos sausgyslės ir plėvės. Kiekviena kiaulienos išpjova įpjaunama išilgai (bet ne iki galo), iš vidaus ir iš išorės įtrinama druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi. Sudedama į dubenį, uždengiama ir palieka 2-3 val. pasimarinuoti.

Špinatai nuplaunami, nusausinami ir suplėšomi mažesniais gabaliukais. Varškės sūris sutrupinamas nedideliais gabaliukais. Į dubenį suberiami špinatai, varškės sūris, susmulkinti riešutai, išspaudžiamas česnakas ir viskas išmaišoma.

Abi kiaulienos išjovos įdaromos paruoštu įdaru. Kad įdaras neiškristų, išpjovos kraštai susmaigstomi mediniais smeigtukais.

Į keptuvę įpilamas šlakelis aliejaus, įkaitinama, sudedamos įdarytos kiaulienos išpjovos ir apkepinama iš visų pusių. Sudedama į kepimo indą, dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 190 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min. Atsargiai ištraukiami mediniai smeigtukai. Kiaulienos išpjova įdaryta špinatais ir varškės sūriu supjaustoma 1,5-2 cm griežinėliais, apibarstoma granato sėklomis ir patiekiama. Skanaus.

Komentarai

2014-02-13
Redkina
Siandien kepem, tikrai labai skanu. As prie spinatu dar ipjausciau svogunu laisku ir saukstas alyvuogiu aliejaus, kad idaras geriau spaudziant suliptu. Gavosi super niam niam Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

kiauliena su darzovemis
Kiauliena su daržovėmis
Kiauliena su daržovėmis. Kiauliena, svogūnai, morkos, muskato riešutas, prieskoniai.
sprandines kepsnys
Sprandinės kepsnys
Sprandinės kepsnys. Garstyčių, džiuvesėlių ir prieskonių mišinyje pamarinuotas, orkaitėje keptas sprandinės kepsnys. Paprastai paruošiamas ir skanus šventinis patiekalas
rukyti sonkauliukai su darzovemis
Rūkyti šonkauliukai su daržovėmis
Rūkyti šonkauliukai su daržovėmis. Vyne pamarinuoti ir su baklažanais bei kitomis daržovėmis patroškinti rūkyti šonkauliukai.
kiauliena kinietiskai
Kiauliena kinietiškai
Kiauliena kinietiškai. Kiauliena su paprikomis ir ananasais saldžiarūgščiame padaže.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.
  • Virdami burokėlius, vandens nesūdykite, nes jame burokėliai praranda daug vertingų medžiagų ir būna ne tokie skanūs.
  • Verdant mėsą nepjaustykite jos į mažus gabaliukus, nes išvirę maži gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.
  • Kad verdamos spurgos ar pyragėliai sugertų mažiau riebalų, įpilkite į tešlą šaukštą spirito.
  • Jei norite iškočioti lipnią bulvių košę, tai kočėlą ir paviršių kur kočiosite, patepkite aliejumi.
  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.
  • Mišrainėms, didžkukuliams, apkepams, plokštainiams labiausiai tinka su lupenomis virtos bulvės.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena