patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Kiaulienos išpjova įdaryta špinatais ir varškės sūriu

kiaulienos ispjova idaryta spinatais ir varskes suriu Mums reikės:
2 kiaulienos išpjovų po 700-800 g
3-4 riekelių varškės sūrio
1 skiltelės česnako
saujos šviežių špinatų
1 v. š. alyvuogių aliejaus
1 v. š. susmulkintų graikinių riešutų arba migdolų
druskos, šviežiai maltų juodųjų, kvepiančiųjų pipirų
granato vaisiaus sėklų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Kiaulienos išpjova įdaryta špinatais ir varškės sūriu
Kiaulienos išpjovos nuplaunamos, nusausinamos, pašalinamos sausgyslės ir plėvės. Kiekviena kiaulienos išpjova įpjaunama išilgai (bet ne iki galo), iš vidaus ir iš išorės įtrinama druska, pipirais ir alyvuogių aliejumi. Sudedama į dubenį, uždengiama ir palieka 2-3 val. pasimarinuoti.

Špinatai nuplaunami, nusausinami ir suplėšomi mažesniais gabaliukais. Varškės sūris sutrupinamas nedideliais gabaliukais. Į dubenį suberiami špinatai, varškės sūris, susmulkinti riešutai, išspaudžiamas česnakas ir viskas išmaišoma.

Abi kiaulienos išjovos įdaromos paruoštu įdaru. Kad įdaras neiškristų, išpjovos kraštai susmaigstomi mediniais smeigtukais.

Į keptuvę įpilamas šlakelis aliejaus, įkaitinama, sudedamos įdarytos kiaulienos išpjovos ir apkepinama iš visų pusių. Sudedama į kepimo indą, dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 190 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min. Atsargiai ištraukiami mediniai smeigtukai. Kiaulienos išpjova įdaryta špinatais ir varškės sūriu supjaustoma 1,5-2 cm griežinėliais, apibarstoma granato sėklomis ir patiekiama. Skanaus.

Komentarai

2014-02-13
Redkina
Siandien kepem, tikrai labai skanu. As prie spinatu dar ipjausciau svogunu laisku ir saukstas alyvuogiu aliejaus, kad idaras geriau spaudziant suliptu. Gavosi super niam niam Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

kiaulienos mustiniai citrusiniame padaze
Kiaulienos muštiniai citrusiniame padaže
Kiaulienos muštiniai pamarinuoti ir patroškinti citrusiniame padaže.
kumpio kepsnys su darzovemis
Keptas kumpis su daržovėmis
Kepimo rankovėje keptas kumpis su daržovėmis. Minkštas ir sultingas kumpis bei kartu kepimo rankovėje keptos daržovės.
kepti sonkauliai pikantiskame marinate
Kepti šonkauliai pikantiškame marinate
Kepti šonkauliai marinuoti pikantiškame medaus, garstyčių, sojų padažo, apelsinų marmelado, česnako marinate.
desreles sluoksniuotoje tesloje
Dešrelės sluoksniuotoje tešloje
Dešrelės, pieniškos dešrelės sluoksniuotoje tešloje su fermentiniu sūriu ir garstyčiomis. Labai vaikų mėgiamas patiekalas.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Pjaustyti daržoves geriau ant porcelianinės arba plastikinės lentelės, nes medis sugeria daug vertingų medžiagų.
  • Troškindami niekada nesmeikite mėsos šakute ar peiliu, nes pro skylutes ištekės mėsos sultys.
  • Kad agurkai ilgiau išsilaikytų švieži, daugiau nei iki pusės panardinkite į vandenį žemyn nuskinta virkštele.
  • Kad sultinys būtų skaidrus, jį virkite ant mažos ugnies.
  • Fermentinį sūrį lengviau sutarkuosite,jei trintuvę patepsite aliejumi.
  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Mėsa bus sultinga, jei kepant ją kelis kartus palaistysite išsiskiriančiu skysčiu.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.