patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Kiaulienos muštiniai citrusiniame padaže

kiaulienos mustiniai citrusiniame padaze Mums reikės:
800 g kiaulienos sprandinės
2 citrinų
2 apelsinų
20 g sviesto
4 skiltelių česnako
1 valg. š. garstyčių
1 valg. š. balzaminio acto
1 arb. š. džiovintų čiobrelių
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
aliejaus kepimui
druskos, pipirų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Kiaulienos muštiniai citrusiniame padaže
Kiaulienos sprandinė nuplaunama, nusausinama ir supjaustoma 1,5 cm storio gabaliukais. Kiaulienos gabaliukai lengvai pamušami. Citrinos, apelsinai švariai nuplaunami, nutarkuojamos žievelės, išspaudžiamos sultys. Sultys sumaišomos su žievelėmis, susmulkintomis česnako skiltelėmis, garstyčiomis, balzaminiu actu, čiobreliais, alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Į marinatą sudedami kiaulienos muštiniai ir 30 - 40 min. padedami į šaldytuvą pasimarinuoti.kiaulienos mustiniai citrusiniame padaze 1
Kiaulienos muštiniai išimami iš marinato, nuvarvinami ir apkepinami aliejuje iš abiejų pusių po 4 min. Į keptuvę supilamas marinatas, uždengiama ir ant silpnos ugnies patroškinama apie 7 min.kiaulienos mustiniai citrusiniame padaze 2
Kiaulienos muštiniai išimami iš keptuvės ir sudedami į dubenį. Padažas (marinatas) pakaitinamas ant stiprios ugnies, kol sutirštėja, sudedamas sviestas. Kiaulienos muštiniai užpilami citrusiniu padažu ir patiekiami. Kiaulienos muštiniai citrusiniame padaže labai skanu su bulvių koše. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

sprandines kepsnys
Sprandinės kepsnys
Sprandinės kepsnys. Garstyčių, džiuvesėlių ir prieskonių mišinyje pamarinuotas, orkaitėje keptas sprandinės kepsnys. Paprastai paruošiamas ir skanus šventinis patiekalas
kiaulienos suktinukai su voveraitemis
Sprandinės suktinukai su voveraitėmis
Kiaulienos sprandinės suktinukai marinuoti vyne, įdaryti voveraitėmis ir svogūnais.
troskinti kiaulienos sonkauliukai
Troškinti kiaulienos šonkauliukai
Troškinti kiaulienos šonkauliukai
troskinta mesa su grybais
Troškinta mėsa su grybais
Troškinta mėsa su grybais, morkomis, pievagrybiais bei svogūnais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.
  • Burokėliai bus minkšti, jeigu apvirtus 10 min. palaikysite po šalto vandens srove, o sultingi ir skanūs - jei virsite nenuluptus ir su šaknelėmis.
  • Pjaustyti daržoves geriau ant porcelianinės arba plastikinės lentelės, nes medis sugeria daug vertingų medžiagų.
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.
  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.
  • Sukietėjusius lietinius pašildykite garuose ir jie vėl bus kaip švieži.
  • Mišrainėms, didžkukuliams, apkepams, plokštainiams labiausiai tinka su lupenomis virtos bulvės.
  • Nuluptų burokėlių ir nuskustų morkų nelaikykite atvirame inde, nes suyra vitaminas C.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.