patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Mėsos vėrinukai

Mėsos iešmukaiMums reikės:
1 kg kiaulienos filė
2 svogūnų
2-3 pomidorų
6-8 bulvių
1 citrinos
3 valg. šaukštų aliejaus
druskos
pipirų
šašlykų prieskonių
medinių iešmukų

Gaminame. Mėsos vėrinukai
Kiaulienos filė supjaustome maždaug 3 cm kubeliais. Supjaustytą mėsą apibarstome druska, pipirais, šašlykų prieskoniais, gerai išmaišome, apšlakstome aliejumi, įspaudžiame citrinos, dar kartą gerai išmaišome ir paliekame mėsą marinuotis apie valandą.
Pomidorus, svogūnus supjaustome griežinėliais. Bulves labai švariai nuplauname, nusausiname ir supjaustome į keturias dalis.
Mėsos gabaliukus veriame ant medinių iešmukų, tarpuose tarp jų - pomidoro griežinėlius ir svogūnų žiedus. Mėsos iešmukai 2
Kepimo skardą ištepame aliejumi, sudedame mėsos iešmukus ir bulves. Dedame į  įkaitintą orkaitę ir kepame apie 40 min. 200 laipsnių temperatūroje. Jeigu mėgstame česnaką, likus 5 min. iki kepimo pabaigos, mėsos vėrinukus apibarstome susmulkintu česnaku.
Skanaus.

Komentarai

2014-06-29
widma
LABAI skanu!!! Geras receptukas Šypsena
2012-02-26
asaas
Labai geras receptas Šypsena

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

idaryta kiaulienos nugarine
Įdaryta kiaulienos nugarinė
Įdaryta alyvuogėmis, česnakais kiaulienos nugarinė, apvyniota parmos kumpiu.
Tefteliai su ryziais ir padazu
Tefteliai su ryžiais ir padažu
Kiaulienos ir jautienos faršo tefteliai su ryžiais ir pomidorų pastos, petražolių bei grietinėlės padažu.
troskinta mesa su grybais
Troškinta mėsa su grybais
Troškinta mėsa su grybais, morkomis, pievagrybiais bei svogūnais.
kiaulienos kepsniai meksikietiskai
Kiaulienos kepsniai meksikietiškai
Kiaulienos kepsniai meksikietiškai. Kiaulienos nugarinės kepsniai su daržovėmis. Receptas su detaliomis nuotraukomis.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Verdant bulves su lupenomis, į vandenį įlašinkite truputį acto, tada bulvės nesutrukinės.
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.
  • Jautiena greičiau iškeps, jei kepsnį pašlakstysite degtine.
  • Pertrinta daržovių sriuba bus skanesnė, jeigu, baigiant jai virti, įpilsite grietinėlės arba įdėsite sviesto.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Nuvalytą, nuplautą ir susmulkintą salierą, cikoriją, obuolį, kriaušę ir pievagrybius tuoj pat pašlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
  • Orkaitėje kepama mėsa bus minkšta, jei prieš dedant ją kepti apšlakstysite romu arba konjaku.
  • Persikų odelę lengvai nulupsite - jei juos trumpam panardinsite į verdantį vandenį, o paskui į šaltą.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena
Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.