patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Kiaulienos patiekalai

Mėsos patiekalai su nuotraukomis. Patiekalų receptai iš kiaulienos.

Troškinti kiaulienos šonkauliukai

troskinti kiaulienos sonkauliukai
Mums reikės:
1,5 kg kiaulienos šonkaulių
250 ml sauso balto vyno
50 g sviesto
2 morkų
1 poro
1 svogūno
2 salierų stiebų
1 valg. š.miltų
druskos
šviežiai maltų juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų
Receptas, gaminimas
Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas

Kiaulienos išpjova įdaryta špinatais ir varškės sūriu (1)

kiaulienos ispjova idaryta spinatais ir varskes suriu
Mums reikės:
2 kiaulienos išpjovų po 700-800 g
3-4 riekelių varškės sūrio
1 skiltelės česnako
saujos šviežių špinatų
1 v. š. alyvuogių aliejaus
1 v. š. susmulkintų graikinių riešutų arba migdolų
druskos, šviežiai maltų juodųjų, kvepiančiųjų pipirų
granato vaisiaus sėklų
Receptas, gaminimas

Tefteliai su ryžiais ir padažu

Tefteliai su ryziais ir padazu
Mums reikės:
Tefteliams:
250 g kiaulienos faršo
250 g jautienos faršo
0,5 stiklinės ryžių
1 svogūno
1 morkos
druskos, šviežiai maltų pipirų
miltų
Padažui:
3 valg. š. pomidorų pastos
3 valg. š. grietinės
350 ml vandens
druskos
petražolių
Receptas, gaminimas

Mėsos keksiukai su daržovėmis

mesos keksiukai su darzovemis
Mums reikės:
800 g mėsos faršo (kiaulienos, jautienos, vištienos)
1 paprikos
1 nedidelės cukinijos
1 svogūno
2 kiaušinių
3 valg. š. džiūvėsėlių
2 valg. š. aliejaus
50 g fermentinio sūrio
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Įdaryta kiaulienos nugarinė

idaryta kiaulienos nugarine
Mums reikės:
500 g kiaulienos nugarinės
100 g juodųjų alyvuogių be kauliukų
40 ml alyvuogių aliejaus
100 g Parmos kumpio
2-3 skiltelių česnako
druskos, juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Saldžiarūgštė kiauliena (1)

saldziarugste kiauliena
Mums reikės:
500 g kiaulienos nugarinės
1 indelio konservuotų ananasų
1 indelio konservuotų bambuko ūglių
1 raudonos bei žalios paprikos
2 svogūnų
2 skiltelių česnako
1 valg. š. kukurūzų miltų
1 kiaušinio
3 valg. š. sauso baltojo vyno
2 valg. š. vyno acto
3 valg. š. cukraus
3 valg. š. pomidorų padažo
2 valg. š. sojų padažo
500 ml saulėgrąžų aliejaus
5 valg. š. alyvuogių aliejaus, druskos, pipirų
Receptas, gaminimas

Šnicelis (10)

snicelis
Mums reikės:
800 g kiaulienos faršo
2 kiaušinių
200 ml pieno
100 g juodos duonos
2-3 skiltelių česnako
džiūvėsėlių
druskos, maltų pipirų
Receptas, gaminimas

Mėsos vyniotinis su bulvių įdaru (1)

mesos vyniotinis su bulviu idaru
Mums reikės:
500 g kiaulienos faršo
300 g jautienos faršo
1 svogūno
1 kiaušinio
2 valg. š.Dižono garstyčių
3 valg. š. džiūvėsėlių
4 valg. š. tiršto kečupo
druskos, maltų pipirų
Įdarui:
400 g bulvių
100 g sviesto
60 ml grietinėlės
druskos, maltų pipirų
Receptas, gaminimas

Saldžiarūgštė kiauliena su daržovėmis

saldziarugste kiauliena su darzovemis
Mums reikės:
500 g kiaulienos išpjovos;
300 g brokolių;
2 -3 paprikų;
150 g konservuotų ananasų;
2 valg. š. sojų padažo;
2 valg. š. ryžių arba obuolių acto;
1,5 arb. š. krakmolo;
kelių svogūnų laiškų.
Receptas, gaminimas

Kiaulienos muštiniai citrusiniame padaže

kiaulienos mustiniai citrusiniame padaze
Mums reikės:
800 g kiaulienos sprandinės
2 citrinų
2 apelsinų
20 g sviesto
4 skiltelių česnako
1 valg. š. garstyčių
1 valg. š. balzaminio acto
1 arb. š. džiovintų čiobrelių
3 valg. š. alyvuogių aliejaus
aliejaus kepimui
druskos, pipirų
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

kiauliena kinietiskai
Kiauliena kinietiškai
Kiauliena kinietiškai. Kiauliena su paprikomis ir ananasais saldžiarūgščiame padaže.
saldziarugste kiauliena
Saldžiarūgštė kiauliena
Saldžiarūgštė kiauliena su ananasais, bambukų ūgliais bei daržovėmis.
idaryta kiaulienos nugarine
Įdaryta kiaulienos nugarinė
Įdaryta alyvuogėmis, česnakais kiaulienos nugarinė, apvyniota parmos kumpiu.
snicelis
Šnicelis
Šnicelis. Kiaulienos faršo, duonos šniceliai. Receptas su nuotraukomis, gaminimas.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepamos bulvės bus trapios ir labai skanios, jei jas supjaustytas apvoliosite miltuose.
  • Kotletai bus skanesni ir sultingesni, jei juos formuodami į vidų įdėsite sviesto gabaliuką
  • Jaučio kepenis prieš gaminimą rekomenduojama pamirkyti piene, tada jos bus minkštesnės ir skanesnės.
  • Fermentinį sūrį lengviau sutarkuosite,jei trintuvę patepsite aliejumi.
  • Nuplautą mėsą gerai nušluostykite, nes šlapia mėsa prasčiau kepa.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Daržoves ir žalumynus dėkite į puodą vandeniui užvirus, nes taip išsaugosite daugiau vitaminų.
  • Virta vištiena bus minkšta, balta ir sultinga, jei verdant į vandenį įpilsite šaukštelį citrinos sulčių.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Valtraute
Va ka tik skaniai pavalgem šito pyragelio, buvo  labai skanu, tik aš obuoliukus dar paskaninau su cinamonu.
Gedas
Teslos trapumas priklauso nuo daugelio faktoriu: sviesto sumaisymas su miltais, miltu, sviesto kokybe. Darant tesla pirma syki, ir imant pilna porcija miltu, sviesto ir likusiu produktu bus sunku su ja susitvarkyti, nes nera supratimo kokia ji gausis. Savo palengvinimui darau mazesnes porcijas ir torto dydis gaunasi apie 1.8-2.0 kg. teslai imu 250 g. sviesto, apie 300 g. miltu (as naudoju naminius miltus) saukstais tai bus 9 su kaupais sriubiniai saukstai  Šypsena, druskos arbatinis saukstelis, kiausinis isplaktas, ir grietines 200 g. eiga: miltus paskleidziu ant stalo, uzbarstau druska. ant miltu burokine tarka sutarkuoju sviesta. Tada peiliu is po sviesto sumaisau su miltais, kad tolygiai susimaisytu ir bereiketu vargti smulkinant sviesta. Tam skiriu 1-2 min. tada stambesnius sviesto tarkius dar pakapoju peiliu iki sviesto gabalikai lieka apie 3-5 mm dydzio. Sia miltu ir sviesto mase vel iskleidziu nedideliu ratu ir ant virsaus uzpilu puse kiausinio ir grietines. Grietine pries pilant pamaisau, kad butu skystesne. Grietine 30% r. Tuomet peiliu sumaisau si misini iki tokio lygio, kaip sriubai zacirka  Šypsena . laikas 2-4 min. vel paskleidziam antra syki misini ant stalo ir supilam likusi kiausini su grietine. Pakartojam kapojimo eiga, tiksliau maisymo eiga. Laikas 2-4 min. Gaubasi ant stalo miltu, lipniu gumuliuku misinys. Galima butu zaisti kapojimo procesa apie 15 min kol gautumem vienalyte mase, bet as truputi pakeiciau eiga. Suspaudziu sia miltu ir lipniu gabaliuku mase i gumula ir is jo suformuoju nedideli desraini tuomet nuo galo pradedu pjaustyt ta desraini i riekutes. Pradzioje dalis byra dalis jau pjaustosi. Tuo metu peilis aplipineja tesla, bet tam naudoju kita peili nuvalymui. Supjauscius desraini riekutemis, jas vel suspaudziu i gumula, tik ta gumula apsuku 90 laipsniu, kad riekutes matyciau statmenai. Taip procesa pakartoju kokius 4-5 kartus. Tesla turi pjaustytis kaip vienalyte ir vaizdas jos tyri buti kaip marmurines. Jei pamazinsite pjaustymo kieki ir tesla bus nevienalyte bus sunku iskocioti lapus, o kepant ji iskils netolygiai. Tokia tesla daugelis rekomenduoja deti i saldytuva ir palaukti bent pusvalandi. As kai sau darau daugiau gabaleliu tai saldytuvas reikalingas. Bet gaminat sau 1 torta, uztenka si gabaleli padalinti i 6 gabalelius. Teslos turi iseiti apie 750-800 gramu. Gabaliukus dalinu i 120 g dydzio. kas lieka eina i rezervini fonda visada isikepa 7-8 blynai. Geriausius blynus atsirenku 6 o kiti keliauja i trupinius. patyres kelejas taip nezaidzia, jis kepa tiek kiek reikia, bet man nevisada iseina idealus. Pries kocijant blynus ant popieriaus, gausiai miltu pabarstyt reikia tiek is apacios blyno tiek is virsaus. Blyna kocioju 28 cm  tankiai subadau sakute del tolygumo ir kepu 200 laipsniu orkaiteje pagal programa Profi karstas oras. Kiekvienas kepkite pagal savo orkaites galimybes. Lapai gaunasi pakankamai tolygus, geltoni. Yra viena gudrybe, kai nori gauti labai grazu lapa. Kuomet iskociojate lapa, ji vel sulankstykite ir perkociokite dar syki. Bus dar trapesnis ir grazesnis. del kremo negaliu pasakyt ar isties cia senovinis ar ne, bet man jis per sunkus. Yra paprastesnis ir ziauriai skanus, kuris nesukelia riebumo pojucio. Kam reikia galesiu parasyt. Sekmes kepejams!! Mirktelti
Vitalija
Sviesta istirpinti ar tiesiog sutrint?
Veronika
Receptas labai paprastas, ceburekai gavosi puikiai! Skanus ir sultingi, tik tesla truputeli gumine, bet tai skonio nepagadina Mirktelti  Aciu uz peceptuka Šypsena
Kepėja
Čia pateiktas tikras Napoleono receptas, tik aš niekur nededu kiaušinių. Kuo tešla ir lakštai labiau trupa, tuo yra geriau, tuo skanesnis būna tortas - kartais tenka iš gabalėlių viską sudėlioti. Trupantys lakštai yra rodiklis, kad tortas pavyko. Sviestas gaminant kremą atsiskiria, jei per ilgai kaitinate masę, kai supilamas pienas. Vientisas kremas išeina, kai masė nukėlus nuo ugnies intensyviai nesustojant sukama, kol visiškai atvėsta. Kad greičiau vėstų, galima įstatyti dubenį į šaltą vandenį. Atvėsinus dar gerai sukama, kol viskas pabąla. Šypsena