patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Sluoksniuota kiauliena su daržovėmis

sluoksniuota kiauliena su daržovėmis Mums reikės:
500 g kiaulienos sprandinės arba kumpio
2 svogūnų
2-3 morkų
6-8 bulvių
1 baklažano
1 cukinijos
1 paprikos
1 valg. šaukšto garstyčių
2 valg. šaukštų majonezo
druskos, maltų pipirų, baziliko, petražolių, svogūno laiškų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Sluoksniuota kiauliena su daržovėmis
Mėsą supjaustome 1- 1,5 cm storio griežinėliais, truputį pamušame mėsos muštuku, apibarstome druska, pipirais, patepame garstyčiomis ir paliekame 1-2 val. marinuotis. Bulves, svogūną nulupame, svogūną supjaustome pusžiedžiais, bulves nestorais griežinėliais. Nuvalytas morkas sutarkuojame stambia tarka, dedame majonezą ir išmaišome. Papriką supjaustome juostelėmis. Baklažaną perpjauname išilgai į keturias dalis, pabarstome druska ir paliekame kelioms minutėms. Vėliau baklažaną nuplauname po šaltu vandeniu ir supjaustome gabaliukais. Cukiniją supjaustome griežinėliais arba gabaliukais kaip baklažaną.sluoksniuota kiauliena su daržovėmis 1sluoksniuota kiauliena su daržovėmis 2
Į kepimo formą dedame pirmą sluoksnį svogūnų, po to išklojame mėsos griežinėlius.sluoksniuota kiauliena su daržovėmis 3 Sudedame bulves.sluoksniuota kiauliena su daržovėmis 4
Dedame morkų sluoksnį.sluoksniuota kiauliena su daržovėmis 5
Ant viršaus dedame paprikos juosteles, cukinijos, baklažano gabaliukus, pabarstome druska, pipirais, baziliku.sluoksniuota kiauliena su daržovėmis 6
Uždengiame folija ir pašauname į įkaitintą orkaitę. Sluoksniuotą kiaulieną su daržovėmis kepame 250 laipsnių temperatūroje apie 90 min., praėjus 1 val. nuo kepimo pradžios foliją nuimame (jeigu susidarė daug skysčio, nupilame) ir baigiame kepti.sluoksniuota kiauliena su daržovėmis 7
Mėsa gaunasi ypatingai minkšta ir sultinga. Patiekiant, pabarstome smulkintomis petražolėmis, svogūnų laiškais. Gero apetito.

Komentarai

2013-05-20
Irma
Mesa jau marinuojasi, po valandziukes bandysiu gaminti Šypsena
2011-09-29
Dziedas
Kad man patiko - tai nesvarbu. Bet kad patiko sūnums ir marčioms - tai jau rodiklis... Juokas
2011-05-11
Daiva
Labai ydomus receptas rytoj gaminsiu!
2010-05-16
Zita
Vakar gaminau sita kiauliena su darzovemis. Labai patiko. Aciu Myliu

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

kiauliena kinietiskai
Kiauliena kinietiškai
Kiauliena kinietiškai. Kiauliena su paprikomis ir ananasais saldžiarūgščiame padaže.
sprandines kepsnys su cesnakais
Sprandinės kepsnys su česnakais
Pamarinuotas ir kepimo rankovėje orkaitėje iškeptas kiaulienos sprandinės kepsnys su česnakais.
kiaulienos mustiniai citrusiniame padaze
Kiaulienos muštiniai citrusiniame padaže
Kiaulienos muštiniai pamarinuoti ir patroškinti citrusiniame padaže.
troskinta mesa su grybais
Troškinta mėsa su grybais
Troškinta mėsa su grybais, morkomis, pievagrybiais bei svogūnais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad kepamas kalakutas iš visų pusių vienodai iškeptų, o iškepęs gražiai atrodytų, paukščio kojas ir sparnus prieš kepant pritvirtinkite prie kūno.
  • Kad verdami makaronai nesuliptų, į vandenį įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Persikų odelę lengvai nulupsite - jei juos trumpam panardinsite į verdantį vandenį, o paskui į šaltą.
  • Kad razinos vienodai pasiskirsytų tešloje, prieš dedant jas į tešlą pabarstykite miltais.
  • Verdant mėsą nepjaustykite jos į mažus gabaliukus, nes išvirę maži gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.
  • Jautienos vyniotinis bus gardesnis, jei prieš dedant įdarą mėsą pabarstysite garstyčiomis.
  • Kepsnio plutelė neatšoks, jei prieš baigiant kepti, šiek tiek padidinsite ugnį.
  • Žiediniai kopūstai bus itin skanūs, jei juos troškinsite piene.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Agne
Superinis pyragas! Jau penkta, ar sesta karta is eiles darau (kas kelias savaites) Juokas niekaip neatsibosta. Ir maloniausia, kad visi giria, abejodami ar tikrai pati kepiau Juokas Dedu vysniu dzema (savos gamybos) tai atrodo, kaip butu pirktinis (tas kuris seniau budavo, dabar is isvaizdos nusipirkus toki pyraga, skonis nebetoks), o cia - pasaka. Sirdingas aciu uz nepakartojama recepta. P.s. ir obuoliukai ir uogienes naudojasi Juokas Rekomenduoju gaminti, juolab, kad ingridientai paprastuciai.
Julita
Labai skanus toras. Pirmą kartą savo gyvenime kepiau tokį tortą ir viskas gavosi. Tikrai saldus, todėl kitą kartą dėsiu daug mažiau cukraus į kremą. Šypsena
Ruta
Kai isspaudziate tarkius ir laukiate kol nuses krakmolas, skysti ispilkite i vandeni, kuriame virsite cepelinus, o krakmola i tarkius. Taip cepelinai taps sviesesni Šypsena
Leta
Šiandien kepiau spurgas tiksliai pagal šį recepta, viskas puikiai pavyko, gražiai atrodo ir begalo skanios Šypsena naudojau stambesne verške iš pokelio kur po 500g. būna Šypsena
Rasa
Labai skanu ir greita Juokas