patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Sluoksniuota kiauliena su daržovėmis

sluoksniuota kiauliena su daržovėmis Mums reikės:
500 g kiaulienos sprandinės arba kumpio
2 svogūnų
2-3 morkų
6-8 bulvių
1 baklažano
1 cukinijos
1 paprikos
1 valg. šaukšto garstyčių
2 valg. šaukštų majonezo
druskos, maltų pipirų, baziliko, petražolių, svogūno laiškų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Sluoksniuota kiauliena su daržovėmis
Mėsą supjaustome 1- 1,5 cm storio griežinėliais, truputį pamušame mėsos muštuku, apibarstome druska, pipirais, patepame garstyčiomis ir paliekame 1-2 val. marinuotis. Bulves, svogūną nulupame, svogūną supjaustome pusžiedžiais, bulves nestorais griežinėliais. Nuvalytas morkas sutarkuojame stambia tarka, dedame majonezą ir išmaišome. Papriką supjaustome juostelėmis. Baklažaną perpjauname išilgai į keturias dalis, pabarstome druska ir paliekame kelioms minutėms. Vėliau baklažaną nuplauname po šaltu vandeniu ir supjaustome gabaliukais. Cukiniją supjaustome griežinėliais arba gabaliukais kaip baklažaną.sluoksniuota kiauliena su daržovėmis 1sluoksniuota kiauliena su daržovėmis 2
Į kepimo formą dedame pirmą sluoksnį svogūnų, po to išklojame mėsos griežinėlius.sluoksniuota kiauliena su daržovėmis 3 Sudedame bulves.sluoksniuota kiauliena su daržovėmis 4
Dedame morkų sluoksnį.sluoksniuota kiauliena su daržovėmis 5
Ant viršaus dedame paprikos juosteles, cukinijos, baklažano gabaliukus, pabarstome druska, pipirais, baziliku.sluoksniuota kiauliena su daržovėmis 6
Uždengiame folija ir pašauname į įkaitintą orkaitę. Sluoksniuotą kiaulieną su daržovėmis kepame 250 laipsnių temperatūroje apie 90 min., praėjus 1 val. nuo kepimo pradžios foliją nuimame (jeigu susidarė daug skysčio, nupilame) ir baigiame kepti.sluoksniuota kiauliena su daržovėmis 7
Mėsa gaunasi ypatingai minkšta ir sultinga. Patiekiant, pabarstome smulkintomis petražolėmis, svogūnų laiškais. Gero apetito.

Komentarai

2013-05-20
Irma
Mesa jau marinuojasi, po valandziukes bandysiu gaminti Šypsena
2011-09-29
Dziedas
Kad man patiko - tai nesvarbu. Bet kad patiko sūnums ir marčioms - tai jau rodiklis... Juokas
2011-05-11
Daiva
Labai ydomus receptas rytoj gaminsiu!
2010-05-16
Zita
Vakar gaminau sita kiauliena su darzovemis. Labai patiko. Aciu Myliu

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

Kiaulienos gabaliukai su pupelėmis ir pomidorais
Kiaulienos gabaliukai su pupelėmis ir pomidorais
Kepinti kiaulienos gabaliukai su pomidorais, svogūnais ir virtomis pupelėmis.
sprandines kepsnys
Sprandinės kepsnys
Sprandinės kepsnys. Garstyčių, džiuvesėlių ir prieskonių mišinyje pamarinuotas, orkaitėje keptas sprandinės kepsnys. Paprastai paruošiamas ir skanus šventinis patiekalas
kiauliena kinietiskai
Kiauliena kinietiškai
Kiauliena kinietiškai. Kiauliena su paprikomis ir ananasais saldžiarūgščiame padaže.
farsu idarytos bulves
Faršu įdarytos bulvės
Faršu įdarytos bulvės. Orkaitėje keptos išskobtos bulvės, įdarytos faršu ir apibarstytos lydytu sūriu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.
  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.
  • Orkaitėje kepama mėsa bus minkšta, jei prieš dedant ją kepti apšlakstysite romu arba konjaku.
  • Jeigu tešloje yra per daug cukraus, tai kepiniai greit paruduoja ir apdega.
  • Kepta žuvis bus ypač skani, jei prieš kepimą ją pamirkysite piene, po to apvoliosite miltuose ir tada dėsite į įkaitintą aliejų.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.
  • Kad daržovės būtų skanesnės, verdant įberkite žiupsnelį cukraus.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Egle
Jau antri metai gaminu tik pagal jusu recepta...va ir dabar namai kvepia taip saaaaaaldziai Šypsena tortas taip seimai patiko, kad net ir vyras isitrauke i procesa...kepa lakstus Šypsena Kepam du...vienas mums, kitu grupes draugus ryt vaisinsiu. Aciu, aciu, aciu Myliu
Eglė
Labai labai skanus pyragas! Patiko visai seimai! Šypsena
Asta
Tesla gaunasi liuks ir neplysta, jei tiksliai islaikyt visu produktu proporcijas, kaip nurodyta. Jau kepa orkaiteje, lygiai toks, is vaikystes megstamiausias Šypsena
Auguskis
Pasakiski balandeliai. Aciu ikelusiems  Šypsena
Viktorija
Inkstai nera blogis, tiesiog reikia juos pusdieni myrkit ir butinai bent kas valanda naujam vandeny, nebus smarves, sugaminau juos su skrandziu Liūdesys , todel sia sriuba bandysiu su sirdim gamint, manau turetu gautis visai neblogas patiekalas.