patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Sluoksniuota kiauliena su daržovėmis

sluoksniuota kiauliena su daržovėmis Mums reikės:
500 g kiaulienos sprandinės arba kumpio
2 svogūnų
2-3 morkų
6-8 bulvių
1 baklažano
1 cukinijos
1 paprikos
1 valg. šaukšto garstyčių
2 valg. šaukštų majonezo
druskos, maltų pipirų, baziliko, petražolių, svogūno laiškų

Gaminame. Sluoksniuota kiauliena su daržovėmis
Mėsą supjaustome 1- 1,5 cm storio griežinėliais, truputį pamušame mėsos muštuku, apibarstome druska, pipirais, patepame garstyčiomis ir paliekame 1-2 val. marinuotis. Bulves, svogūną nulupame, svogūną supjaustome pusžiedžiais, bulves nestorais griežinėliais. Nuvalytas morkas sutarkuojame stambia tarka, dedame majonezą ir išmaišome. Papriką supjaustome juostelėmis. Baklažaną perpjauname išilgai į keturias dalis, pabarstome druska ir paliekame kelioms minutėms. Vėliau baklažaną nuplauname po šaltu vandeniu ir supjaustome gabaliukais. Cukiniją supjaustome griežinėliais arba gabaliukais kaip baklažaną.sluoksniuota kiauliena su daržovėmis 1sluoksniuota kiauliena su daržovėmis 2
Į kepimo formą dedame pirmą sluoksnį svogūnų, po to išklojame mėsos griežinėlius.sluoksniuota kiauliena su daržovėmis 3 Sudedame bulves.sluoksniuota kiauliena su daržovėmis 4
Dedame morkų sluoksnį.sluoksniuota kiauliena su daržovėmis 5
Ant viršaus dedame paprikos juosteles, cukinijos, baklažano gabaliukus, pabarstome druska, pipirais, baziliku.sluoksniuota kiauliena su daržovėmis 6
Uždengiame folija ir pašauname į įkaitintą orkaitę. Sluoksniuotą kiaulieną su daržovėmis kepame 250 laipsnių temperatūroje apie 90 min., praėjus 1 val. nuo kepimo pradžios foliją nuimame (jeigu susidarė daug skysčio, nupilame) ir baigiame kepti.sluoksniuota kiauliena su daržovėmis 7
Mėsa gaunasi ypatingai minkšta ir sultinga. Patiekiant, pabarstome smulkintomis petražolėmis, svogūnų laiškais. Gero apetito.

Komentarai

2013-05-20
Irma
Mesa jau marinuojasi, po valandziukes bandysiu gaminti Šypsena
2011-09-29
Dziedas
Kad man patiko - tai nesvarbu. Bet kad patiko sūnums ir marčioms - tai jau rodiklis... Juokas
2011-05-11
Daiva
Labai ydomus receptas rytoj gaminsiu!
2010-05-16
Zita
Vakar gaminau sita kiauliena su darzovemis. Labai patiko. Aciu Myliu

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

desreles sluoksniuotoje tesloje
Dešrelės sluoksniuotoje tešloje
Dešrelės, pieniškos dešrelės sluoksniuotoje tešloje su fermentiniu sūriu ir garstyčiomis. Labai vaikų mėgiamas patiekalas.
troskinti kiaulienos sonkauliukai
Troškinti kiaulienos šonkauliukai
Troškinti kiaulienos šonkauliukai
rukyti sonkauliukai su darzovemis
Rūkyti šonkauliukai su daržovėmis
Rūkyti šonkauliukai su daržovėmis. Vyne pamarinuoti ir su baklažanais bei kitomis daržovėmis patroškinti rūkyti šonkauliukai.
mesos keksiukai su darzovemis
Mėsos keksiukai su daržovėmis
Maltos mėsos (kiaulienos, jautienos ar vištienos) keksiukai su daržovėmis

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jaučio kepenis prieš gaminimą rekomenduojama pamirkyti piene, tada jos bus minkštesnės ir skanesnės.
  • Karšti varškės patiekalai bus skanesni ir nesuirs, jei į varškę įbersite džiūvėsėlių, manų kruopų, krakmolo arba įdėsite bulvių košės.
  • Nuplautą mėsą gerai nušluostykite, nes šlapia mėsa prasčiau kepa.
  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.
  • Kepta šoninė bus trapi, traški, jei prieš kepant trumpam pamerksite į pieną ir apvoliosite miltuose.
  • Pertrinta daržovių sriuba bus skanesnė, jeigu, baigiant jai virti, įpilsite grietinėlės arba įdėsite sviesto.
  • Norėdami pagerinti barščių ar kitų patiekalų su burokėliais skonį, pirmiausia juos patroškinkite, o svogūnus bei kitas prieskonines daržoves pakepinkite riebaluose.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena