patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Sluoksniuota kiauliena su daržovėmis

sluoksniuota kiauliena su daržovėmis Mums reikės:
500 g kiaulienos sprandinės arba kumpio
2 svogūnų
2-3 morkų
6-8 bulvių
1 baklažano
1 cukinijos
1 paprikos
1 valg. šaukšto garstyčių
2 valg. šaukštų majonezo
druskos, maltų pipirų, baziliko, petražolių, svogūno laiškų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Sluoksniuota kiauliena su daržovėmis
Mėsą supjaustome 1- 1,5 cm storio griežinėliais, truputį pamušame mėsos muštuku, apibarstome druska, pipirais, patepame garstyčiomis ir paliekame 1-2 val. marinuotis. Bulves, svogūną nulupame, svogūną supjaustome pusžiedžiais, bulves nestorais griežinėliais. Nuvalytas morkas sutarkuojame stambia tarka, dedame majonezą ir išmaišome. Papriką supjaustome juostelėmis. Baklažaną perpjauname išilgai į keturias dalis, pabarstome druska ir paliekame kelioms minutėms. Vėliau baklažaną nuplauname po šaltu vandeniu ir supjaustome gabaliukais. Cukiniją supjaustome griežinėliais arba gabaliukais kaip baklažaną.sluoksniuota kiauliena su daržovėmis 1sluoksniuota kiauliena su daržovėmis 2
Į kepimo formą dedame pirmą sluoksnį svogūnų, po to išklojame mėsos griežinėlius.sluoksniuota kiauliena su daržovėmis 3 Sudedame bulves.sluoksniuota kiauliena su daržovėmis 4
Dedame morkų sluoksnį.sluoksniuota kiauliena su daržovėmis 5
Ant viršaus dedame paprikos juosteles, cukinijos, baklažano gabaliukus, pabarstome druska, pipirais, baziliku.sluoksniuota kiauliena su daržovėmis 6
Uždengiame folija ir pašauname į įkaitintą orkaitę. Sluoksniuotą kiaulieną su daržovėmis kepame 250 laipsnių temperatūroje apie 90 min., praėjus 1 val. nuo kepimo pradžios foliją nuimame (jeigu susidarė daug skysčio, nupilame) ir baigiame kepti.sluoksniuota kiauliena su daržovėmis 7
Mėsa gaunasi ypatingai minkšta ir sultinga. Patiekiant, pabarstome smulkintomis petražolėmis, svogūnų laiškais. Gero apetito.

Komentarai

2013-05-20
Irma
Mesa jau marinuojasi, po valandziukes bandysiu gaminti Šypsena
2011-09-29
Dziedas
Kad man patiko - tai nesvarbu. Bet kad patiko sūnums ir marčioms - tai jau rodiklis... Juokas
2011-05-11
Daiva
Labai ydomus receptas rytoj gaminsiu!
2010-05-16
Zita
Vakar gaminau sita kiauliena su darzovemis. Labai patiko. Aciu Myliu

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

Kiauliena su šparaginėmis pupelėmis
Kiauliena su šparaginėmis pupelėmis
Kiauliena su šparaginėmis pupelėmis, kepintais svogūnais ir sezamo sėklomis.
kotletai su omleto suktinukais
Kotletai su omleto suktinukais
Kiaulienos faršo kotletai įdaryti omleto suktinukais, pagardinti sūrio ir česnako padažu. Kotletai su įdaru.
kiaulienos ispjova idaryta spinatais ir varskes suriu
Kiaulienos išpjova įdaryta špinatais ir varškės sūriu
Kiaulienos išpjova įdaryta špinatais ir varškės sūriu
mesos keksiukai su darzovemis
Mėsos keksiukai su daržovėmis
Maltos mėsos (kiaulienos, jautienos ar vištienos) keksiukai su daržovėmis

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Pjaustydami rokforo sūrį, peilį suvilgykite karštu vandeniu.
  • Fermentinį sūrį lengviau sutarkuosite,jei trintuvę patepsite aliejumi.
  • Kepamos morkos gražiai paruduos, jei į riebalus įbersite truputį cukraus.
  • Troškindami niekada nesmeikite mėsos šakute ar peiliu, nes pro skylutes ištekės mėsos sultys.
  • Kepami obuoliai ir kriaušės praras mažiau sulčių, jei prieš kepimą palaikysite juos 1-2 min. karštame vandenyje.
  • Jei kepdami žuvį į keptuvę įdėsite kelis griežinėlius citrinos, jie sugers žuvies kvapą.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Toma
Vakar pasidariau, siandien ragavom, labai skanus!! Aciu uz recepta, rekomenduoju isbandyt. Šypsena
Monika
Sveiki. Kepu šį tortą jau ne pirmą kartą. Tiek išvaizda, tiek skonis super. Sulaukiau daug pagyrų iš gimtadienio šventės svečių. Dėkui už puikų, ne tik išvaizda, bet ir skoniu, tortą  Mirktelti
Laura
Gaminau, sauniai pavyko. Žiauriai skanu Myliu  Myliu
Vaida
Viskas gavosi puikiai ir seimynai labai patiko, o man jis per riebus nuo kokoso pieno Šypsena
Arturas
Labai puikus plovas.