Mums reikės:
✓
1,5 kg kiaulienos sprandinės
✓
3 valg. šaukštų garstyčių
✓
2 arb. šaukštelių druskos
✓
0,5 arb. šaukštelio pipirų
✓
100 g džiūvėsėlių
✓
žiupsnelio džiovinto baziliko
Gaminame.
Sprandinės kepsnysĮ nedidelį indą supilame džiuvesėlius, sudedame garstyčias, druską, pipirus. Įpilame aliejaus ir gerai išmaišome. Turėtų gautis tirštoka, lengvai tepama košelė. Jei gavosi per kieta - įpilame dar aliejaus, jei išėjo per skysta - įberiame dar šiek tiek džiuvesėlių. Gauta košele iš visų pusių aptepame kiaulienos sprandinės gabalą. Apteptą sprandinės gabalą dedame į sandarų indą, pridengiame, kad neapdžiūtu ir paliekame šaldytuve 24 val. Į kepimo skardą įpilame truputį aliejaus, dedame kiaulienos sprandinės gabalą.
Sprandinės kepsnį kepame orkaitėje 230 laipsnių temperatūroje apie 2 val. Kad kiaulienos
sprandinės kepsnys neapdegtų, sprandinės kepsnio viršų galima lengvai pridengti kepimo folija.
Kiaulienos
sprandinės kepsnys skanu su bruknių padažu,
džiovintų grybų padažu. Skanaus.