patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Sprandinės kepsnys

sprandines kepsnys Mums reikės:
1,5 kg kiaulienos sprandinės
3 valg. šaukštų garstyčių
2 arb. šaukštelių druskos
0,5 arb. šaukštelio pipirų
50 ml aliejaus
100 g džiūvėsėlių
žiupsnelio džiovinto baziliko

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Sprandinės kepsnys
Į nedidelį indą supilame džiuvesėlius, sudedame garstyčias, druską, pipirus. Įpilame aliejaus ir gerai išmaišome. Turėtų gautis tirštoka, lengvai tepama košelė. Jei gavosi per kieta - įpilame dar aliejaus, jei išėjo per skysta - įberiame dar šiek tiek džiuvesėlių. Gauta košele iš visų pusių aptepame kiaulienos sprandinės gabalą. Apteptą sprandinės gabalą dedame į sandarų indą, pridengiame, kad neapdžiūtu ir paliekame šaldytuve 24 val. Į kepimo skardą įpilame truputį aliejaus, dedame kiaulienos sprandinės gabalą.sprandines kepsnys 1
Sprandinės kepsnį kepame orkaitėje 230 laipsnių temperatūroje apie 2 val. Kad kiaulienos sprandinės kepsnys neapdegtų, sprandinės kepsnio viršų galima lengvai pridengti kepimo folija.sprandines kepsnys 2
Kiaulienos sprandinės kepsnys skanu su bruknių padažu, džiovintų grybų padažu. Skanaus.

Komentarai

2014-12-01
Rita
Kad neapdegtu siulyciau kepti kepimo rankoveje ir istus mesyte minkstai savo sultyse, ir graziai apskrus.
2010-04-29
Asta
Puikus receptas kai norisi mesos Šypsena
2010-01-19
Lina
Be tokio kepsnio nepraeina nei viena didesnė šeimos šventė ;-)

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

kiaulienos plovas
Plovas su kiauliena
Plovas su kiauliena, kiaulienos plovas. Greitai ir itin lengvai paruošiamas, skanus, kiaulienos plovas. Plovo receptas SU NUOTRAUKOMIS.
kotletai su idaru
Kotletai su įdaru
Kiaulienos faršo kotletai su įdaru. Įdaryti kiaušiniais, obuoliais, fermentiniu sūriu, petražolėmis bei sviestu, patroškinti pievagrybių, svogūnų ir morkų padaže.
kiaulienos ispjova idaryta spinatais ir varskes suriu
Kiaulienos išpjova įdaryta špinatais ir varškės sūriu
Kiaulienos išpjova įdaryta špinatais ir varškės sūriu
kumpio kepsnys su darzovemis
Keptas kumpis su daržovėmis
Kepimo rankovėje keptas kumpis su daržovėmis. Minkštas ir sultingas kumpis bei kartu kepimo rankovėje keptos daržovės.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad sultinys būtų skaidrus, jį virkite ant mažos ugnies.
  • Norėdami pagerinti barščių ar kitų patiekalų su burokėliais skonį, pirmiausia juos patroškinkite, o svogūnus bei kitas prieskonines daržoves pakepinkite riebaluose.
  • Jei kepdami žuvį į keptuvę įdėsite kelis griežinėlius citrinos, jie sugers žuvies kvapą.
  • Jei sunku nulupti rūkytos dešros plėvelę, tai pusei minutės panardinkite dešrą į karštą vandenį, tada odelė atšoks ir bus lengviau ją nulupti.
  • Kad duona kuo ilgiau išliktų šviežia, šalia jos padėkite obuolio skiltelę.
  • Pertrinta daržovių sriuba bus skanesnė, jeigu, baigiant jai virti, įpilsite grietinėlės arba įdėsite sviesto.
  • Kepamos bulvės bus trapios ir labai skanios, jei jas supjaustytas apvoliosite miltuose.
  • Kad daržovės būtų skanesnės, verdant įberkite žiupsnelį cukraus.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.
Em
Kokios talpos (ml) Jūsų stiklinė?
Laura
Ipilkite isspaustu apelsinu sulciu, skonis bus nerealus :-)
Lina
Tešla puiki, čeburėkai gaunasi minkštučiai ir labai skanūs. Rekomenduoju!