Mums reikės:
✓
800 g kiaulienos sprandinės
✓
500 g grybų (voveraičių)
✓
100 ml balto vyno
Gaminame.
Kiaulienos sprandinės suktinukai su voveraitėmisKiaulienos sprandinę nuplauname, nusausiname, supjaustome 1,5-2 cm storio griežinėliais ir pabarstome druska, pipirais. Du svogūnus supjaustome žiedais, sumaišome su mėsa, užpilame vyno ir paliekame kelioms valandoms marinuotis (geriausia palikti per naktį). Voveraites švariai nuplauname, supjaustome nedideliais gabaliukais, svogūnus susmulkiname ir viską pakepiname. Baigiant kepti suberiame susmulkintas petražoles. Mėsos griežinėlius pamušame. Ant kiekvieno kiaulienos griežinėlio dedame paruošto voveraičių įdaro, suvyniojame ir sutvirtiname mediniu smeigtuku. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 220 laipsnių temperatūroje apie 15-20 min. Likus kelioms minutėms galima įjungti grilį, kad sprandinės suktinukai su voveraitėmis pasidengtų gražia plutele. Sprandinės suktinukai skanu su bulvių koše, virtais ryžiais. Gero apetito