patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Troškinti kiaulienos šonkauliukai

troskinti kiaulienos sonkauliukai Mums reikės:
1,5 kg kiaulienos šonkaulių
250 ml sauso balto vyno
50 g sviesto
2 morkų
1 poro
1 svogūno
2 salierų stiebų
1 valg. š.miltų
druskos
šviežiai maltų juodųjų ir kvepiančiųjų pipirų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Troškinti kiaulienos šonkauliukai
Kiaulienos šonkauliukai nuplaunami, nusausinami, supjaustomi po 1-2 šonkaulius. Kiaulienos šonkauliukai apibarstomi druska, pipirais ir paliekami 30 min. Morkos, salierų stiebai, poras supjaustomi didesniais kubeliais.

Į keptuvę įpilama aliejaus, įkaitinama, sudedami kiaulienos šonkauliukai ir apkepinami iš visų pusių, kol gražiai apskrunda. Apkepinti šonkauliukai sudedami į dubenį. Į keptuvę sudedamos daržovės, kur kepė šonkauliukai ir pakepinamos 3-4 min. Supilamas vynas, užvirinama ir pakaitinama, kol vynas išgaruoja. Sudedami šonkauliukai, įpilama karšto vandens, kad apsemtų ir troškinama ant nestiprios ugnies 1-1,5 val., kol šonkauliukai tampa minkšti. Svogūnas supjaustomas pusžiedžiais ir apkepinamas svieste kitoje keptuveje iki auksinės spalvos. Maišant, suberiami miltai ir pakepinami 1 min. Kiaulienos šonkauliukai sudedami į gilų dubenį ir uždengiami. Keptuvėje likęs skystis su daržovėmis pakaitinamas ant stiprios ugnies 3-5 min., sudedami apkepinti svogūnai su miltais ir maišant dar pakaitinama 3-5 min. Padažas užpilamas ant šonkauliukų. Troškinti kiaulienos šonkauliukai patiekiami su virtomis bulvėmis ir raugintais agurkais. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

mesos vyniotinis su bulviu idaru
Mėsos vyniotinis su bulvių įdaru
Mėsos faršo vyniotinis su virtų ir sutrintų bulvių įdaru. Rusų virtuvės patiekalas.
rukyti sonkauliukai su darzovemis
Rūkyti šonkauliukai su daržovėmis
Rūkyti šonkauliukai su daržovėmis. Vyne pamarinuoti ir su baklažanais bei kitomis daržovėmis patroškinti rūkyti šonkauliukai.
sluoksniuota kiauliena su daržovėmis
Sluoksniuota kiauliena su daržovėmis
Sluoksniuota kiauliena su daržovėmis kepta orkaitėje. Skanus ir lengvas patiekalas.
kepti sonkauliai pikantiskame marinate
Kepti šonkauliai pikantiškame marinate
Kepti šonkauliai marinuoti pikantiškame medaus, garstyčių, sojų padažo, apelsinų marmelado, česnako marinate.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jei plakamus baltymus įbersite žiupsnelį kepimo miltelių, putos bus standesnės.
  • Virta vištiena bus minkšta, balta ir sultinga, jei verdant į vandenį įpilsite šaukštelį citrinos sulčių.
  • Prieš virinant pieną, puodo šonus patepkite sviestu, tuomet pienas neišbėgs.
  • Jei norite iškočioti lipnią bulvių košę, tai kočėlą ir paviršių kur kočiosite, patepkite aliejumi.
  • Vanduo į visus troškinamus patiekalus pilamas ne šaltas, o tiktai verdantis.
  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.
  • Kad kepamas kalakutas iš visų pusių vienodai iškeptų, o iškepęs gražiai atrodytų, paukščio kojas ir sparnus prieš kepant pritvirtinkite prie kūno.
  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.