patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Kitos sriubos

Ispaniška pomidorų sriuba su midijomis

ispaniska pomidoru sriuba su midijomis
Mums reikės:
500 ml žuvies sultinio
400 g baltos žuvies filė
300 g išlukštentų midijų
400 g konservuotų pomidorų savo sultyse
100 ml sauso balto vyno
2 raudonų paprikų
1 svogūno
2 skiltelių česnako
4 valg. š. alyvuogių aliejaus
pundelio petražolių
druskos, šviežiai maltų pipirų
Receptas, gaminimas

Sūrio sriuba su kelmučiais

surio sriuba su kelmuciais
Mums reikės:
400 g kelmučių
400 g vištienos faršo
2-3 vid. dydžio bulvių
1 svogūno
1 morkos
2 skiltelių česnako
400 g lydyto sūrio
100 ml balto sauso vyno
2 lauro lapų
druskos, maltų juodųjų pipirų
malto muskato riešuto pagal skonį
petražolių
Receptas, gaminimas

Lašišos sriuba su žiediniais kopūstais

lasisos sriuba su ziediniais kopustais
Mums reikės:
1 lašišos stuburo (likusio nupjovus filė)
200 g lašišos filė
0,5 žiedinio kopūsto
2 morkų
1 svogūno
4-5 bulvių
1 paprikos
2 lauro lapų
druskos, pipirų
krapų, petražolių
Receptas, gaminimas

Trinta pievagrybių sriuba (1)

trinta pievagrybiu sriuba
Mums reikės:
300 g pievagrybių
200 g svogūnų
500 g bulvių
400-500 ml grietinėlės 13%
druskos, pipirų
žalumynų
Receptas, gaminimas

Voveraičių sriuba

voveraiciu sriuba
Mums reikės:
500 g voveraičių
4 vid. dydžio bulvių
1 morkos
1 svogūno
2,5 l vandens arba sultinio
lauro lapo
druskos
petražolių
Receptas, gaminimas

Grybų sriuba su perlinėmis kruopomis

grybu sriuba su perlinemis kruopomis
Mums reikės:
500 g pievagrybių
130 g perlinių kruopų
4 morkų
1 svogūno
2 saliero stiebų
2 valg. šaukštų aliejaus
1 v. š. pomidorų padažo
2 l vištienos arba daržovių sultinio
50 ml portveino
druskos, žalumynų
Receptas, gaminimas

Lašišos sriuba su grietinėle (1)

lasisos sriuba su grietinele
Mums reikės:
300 g lašišos ar upėtakio filė
500 g bulvių
300 g pomidorų
1 svogūno
1 morkos
500 ml grietinėlės (10-20%)
2 valg. šaukštų aliejaus
druskos, pipirų
žalumynų (krapų, petražolių)
Receptas, gaminimas

Sūrio sriuba su brokoliais (1)

surio sriuba su brokoliais
Mums reikės:
150 g lydyto sūrio
150 g vištienos filė
150 g brokolių
2 bulvių
1 nedidelio svogūno
2 skiltelių česnako
1 valg. šaukšto sviesto
druskos, muskato riešuto
petražolių, krapų
Receptas, gaminimas

Sriuba su krevetėmis

sriuba su krevetėmis
Mums reikės:
200 g krevečių
2 morkų
150 g konservuotų žirnelių
4 bulvių
150 g briuselio kopūsto
1,5 - 2 l vandens
0,5-1 valg. šaukšto cukraus
druskos
petražolių
Receptas, gaminimas

Sūrio sriuba

surio sriuba
Mums reikės:
50 g sūrio
0,5 l sultinio (vištienos, mėsos)
1 kiaušinio
2 valg. šaukštų grietinėlės
1 valg. šaukšto brendžio
druskos, maltų juodųjų pipirų, sauso imbiero
žalumynų
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

voveraiciu sriuba
Voveraičių sriuba
Voveraičių sriuba. Grybų sriuba su daržovėmis ir prieskoniais.
ispaniska pomidoru sriuba su midijomis
Ispaniška pomidorų sriuba su midijomis
Ispaniška pomidorų sriuba su midijomis bei baltos žuvies filė.
lasisos sriuba su grietinele
Lašišos sriuba su grietinėle
Lašišos ar upėtakio filė sriuba su bulvėmis, pomidorais, grietinėle ir svogūnais.
trinta pievagrybiu sriuba
Trinta pievagrybių sriuba
Trinta pievagrybių, svogūnų, bulvių sriuba su grietinėle bei žalumynais.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Veršienos kepsniai greitai sudžiūva, todėl prieš kepant patartina juos aptepti aliejumi.
  • Mėsa bus sultinga, jei kepant ją kelis kartus palaistysite išsiskiriančiu skysčiu.
  • Kad kotletai būtų minkštesni, į faršą įdėkite šaukštą grietinės, sutarkuotą bulvę.
  • Kad kepamas kalakutas iš visų pusių vienodai iškeptų, o iškepęs gražiai atrodytų, paukščio kojas ir sparnus prieš kepant pritvirtinkite prie kūno.
  • Burokėliai bus minkšti, jeigu apvirtus 10 min. palaikysite po šalto vandens srove, o sultingi ir skanūs - jei virsite nenuluptus ir su šaknelėmis.
  • Prieskonius – romą, vanilę, tarkuotas apelsino ar citrinos žieveles – į tešlą dėkite tik tuomet, kai į ją sudėti visi kiti produktai.
  • Verdant bulves su lupenomis, į vandenį įlašinkite truputį acto, tada bulvės nesutrukinės.
  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.

Naujausi komentarai

Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.
Monika
Pyragas labai skanus. Tačiau tešlai produktų ėmiau dvigubai. Padui ir dar viršui papuošti juostelėmis, ypač kaip parodyta nuotraukoje, tokio kiekio produktų, koks nurodytas recepte - neužtenka. O už receptą ačiū! Gaminau jau antrą kartą.
Gedis
Receptas geras, tik pamiršta apie chmeli suneli ir tkemali prieskonius...
Paprasta
Koks paprastas receptas, butinai isbandysiu nes jau pradeda gesti mano derlius. Lauksiu marinuotu jelapenu recepto kitiems metams, nes tikrai nemazai ju sunaudojame.