patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Trinta pievagrybių sriuba

trinta pievagrybiu sriuba Mums reikės:
300 g pievagrybių
200 g svogūnų
500 g bulvių
400-500 ml grietinėlės 13%
druskos, pipirų
žalumynų

Gaminame. Trinta pievagrybių sriuba
Nuvalytos bulvės supjautomos didesniais gabaliukais ir išverdamos pasūdytame vandenyje. Vanduo nupilamas, bulvės sugrūdamos (pagaminama bulvių piurė). Svogūnai nulupami, supjaustomi kubeliais ir pakepinami aliejuje. Sudedami nuplauti, juostelėmis supjaustyti pievagrybiai ir pakepinami kartu su svogūnais, kol visas skystis išgaruoja. Pabarstoma druska, pipirais. Pievagrybiai ir svogūnai sudedami į blenderį ir sutrinami. Gauta masė sumaišoma su bulvių piure, supilama grietinėlė, gerai išmaišoma ir pakaitinama iki užvirimo. Pagal skonį pagardinama druska, pipirais. Trinta pievagrybių sriuba pabarstoma žalumynais ir patiekiama. Skanaus.

Komentarai

2017-09-03
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

lasisos sriuba su ziediniais kopustais
Lašišos sriuba su žiediniais kopūstais
Lašišos sriuba su žiediniais kopūstais. Skani ir lengvai paruošiama sriuba.
lasisos sriuba su grietinele
Lašišos sriuba su grietinėle
Lašišos ar upėtakio filė sriuba su bulvėmis, pomidorais, grietinėle ir svogūnais.
pievagrybiu sriuba
Pievagrybių sriuba
Egzotiška pievagrybių sriuba su vyšnių likeriu, svogūnais ir česnakais.
grybu sriuba su perlinemis kruopomis
Grybų sriuba su perlinėmis kruopomis
Grybų sriuba su perlinėmis kruopomis. Pievagrybių, perlinių kruopų sriuba su daržovėmis.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Senų bulvių tyrė bus skanesnė ir puresnė, jei į ją įdėsite išplaktą kiaušinio baltymą.
  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.
  • Kepamos morkos gražiai paruduos, jei į riebalus įbersite truputį cukraus.
  • Kotletai bus skanesni ir sultingesni, jei juos formuodami į vidų įdėsite sviesto gabaliuką
  • Kad burokėliai neprarastų raudonumo, į verdantį vandenį įpilkite truputį acto arba įberkite šiek tiek citrinos rūgšties.
  • Verdant burokėlius, į vandenį įmeskite duonos plutelę - ji sugers nemalonų kvapą, atsirandantį burokėliams beverdant.
  • Kad kepamas kalakutas iš visų pusių vienodai iškeptų, o iškepęs gražiai atrodytų, paukščio kojas ir sparnus prieš kepant pritvirtinkite prie kūno.
  • Pertrinta daržovių sriuba bus skanesnė, jeigu, baigiant jai virti, įpilsite grietinėlės arba įdėsite sviesto.

Naujausi komentarai

Jurida
Aciu labai jums uz recepta, maniskis sake prosta Atas Šypsena Juokas
Algiukas
Apvolioju dziuveseliuose, paskui formuoju. Nededu nei miltu nei krakmolo. Skonis naturalus. Receptas geras.
Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena