patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Trinta pievagrybių sriuba

trinta pievagrybiu sriuba Mums reikės:
300 g pievagrybių
200 g svogūnų
500 g bulvių
400-500 ml grietinėlės 13%
druskos, pipirų
žalumynų

Gaminame. Trinta pievagrybių sriuba
Nuvalytos bulvės supjautomos didesniais gabaliukais ir išverdamos pasūdytame vandenyje. Vanduo nupilamas, bulvės sugrūdamos (pagaminama bulvių piurė). Svogūnai nulupami, supjaustomi kubeliais ir pakepinami aliejuje. Sudedami nuplauti, juostelėmis supjaustyti pievagrybiai ir pakepinami kartu su svogūnais, kol visas skystis išgaruoja. Pabarstoma druska, pipirais. Pievagrybiai ir svogūnai sudedami į blenderį ir sutrinami. Gauta masė sumaišoma su bulvių piure, supilama grietinėlė, gerai išmaišoma ir pakaitinama iki užvirimo. Pagal skonį pagardinama druska, pipirais. Trinta pievagrybių sriuba pabarstoma žalumynais ir patiekiama. Skanaus.

Komentarai

2017-09-03
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

ispaniska pomidoru sriuba su midijomis
Ispaniška pomidorų sriuba su midijomis
Ispaniška pomidorų sriuba su midijomis bei baltos žuvies filė.
voveraiciu sriuba
Voveraičių sriuba
Voveraičių sriuba. Grybų sriuba su daržovėmis ir prieskoniais.
surio sriuba su kelmuciais
Sūrio sriuba su kelmučiais
Sūrio sriuba su kelmučiais
sriuba su krevetėmis
Sriuba su krevetėmis
Sriuba su krevetėmis, morkomis, konservuotais žirneliais, bulvėmis, briuselio kopūstais bei petražolėmis.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Nuvalytą, nuplautą ir susmulkintą salierą, cikoriją, obuolį, kriaušę ir pievagrybius tuoj pat pašlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
  • Veršienos kepsniai greitai sudžiūva, todėl prieš kepant patartina juos aptepti aliejumi.
  • Verdant bulves su lupenomis, į vandenį įlašinkite truputį acto, tada bulvės nesutrukinės.
  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.
  • Kepami obuoliai ir kriaušės praras mažiau sulčių, jei prieš kepimą palaikysite juos 1-2 min. karštame vandenyje.
  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.
  • Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis.
  • Jautienos vyniotinis bus gardesnis, jei prieš dedant įdarą mėsą pabarstysite garstyčiomis.

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena