patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Trinta pievagrybių sriuba

trinta pievagrybiu sriuba Mums reikės:
300 g pievagrybių
200 g svogūnų
500 g bulvių
400-500 ml grietinėlės 13%
druskos, pipirų
žalumynų

Gaminame. Trinta pievagrybių sriuba
Nuvalytos bulvės supjautomos didesniais gabaliukais ir išverdamos pasūdytame vandenyje. Vanduo nupilamas, bulvės sugrūdamos (pagaminama bulvių piurė). Svogūnai nulupami, supjaustomi kubeliais ir pakepinami aliejuje. Sudedami nuplauti, juostelėmis supjaustyti pievagrybiai ir pakepinami kartu su svogūnais, kol visas skystis išgaruoja. Pabarstoma druska, pipirais. Pievagrybiai ir svogūnai sudedami į blenderį ir sutrinami. Gauta masė sumaišoma su bulvių piure, supilama grietinėlė, gerai išmaišoma ir pakaitinama iki užvirimo. Pagal skonį pagardinama druska, pipirais. Trinta pievagrybių sriuba pabarstoma žalumynais ir patiekiama. Skanaus.

Komentarai

2017-09-03
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

surio sriuba
Sūrio sriuba
Kremo tirštumo sūrio sriuba su kiaušiniu, grietinėle, brendžiu ir paskaninta prieskoniais.
sriuba su krevetėmis
Sriuba su krevetėmis
Sriuba su krevetėmis, morkomis, konservuotais žirneliais, bulvėmis, briuselio kopūstais bei petražolėmis.
surio sriuba su brokoliais
Sūrio sriuba su brokoliais
Sūrio sriuba su brokoliais išvirta iš vištienos filė sultinio, lyfyto sūrio, vištienos filė, brokolių, bulvių, svogūno, česnako, muskato riešutų, žalumynų.
lasisos sriuba su ziediniais kopustais
Lašišos sriuba su žiediniais kopūstais
Lašišos sriuba su žiediniais kopūstais. Skani ir lengvai paruošiama sriuba.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Verdant burokėlius, į vandenį įmeskite duonos plutelę - ji sugers nemalonų kvapą, atsirandantį burokėliams beverdant.
  • Kad sultinys būtų skaidrus, jį virkite ant mažos ugnies.
  • Kad kotletai būtų minkštesni, į faršą įdėkite šaukštą grietinės, sutarkuotą bulvę.
  • Jeigu obuoliai apvyto - panardinkite juos kelioms valandoms į šaltą vandenį.
  • Kepami obuoliai ir kriaušės praras mažiau sulčių, jei prieš kepimą palaikysite juos 1-2 min. karštame vandenyje.
  • Verdama žuvis nesutrupės, jei į vandenį, kuriame ji verda, įpilsite šaukštą acto.
  • Daržoves ir žalumynus dėkite į puodą vandeniui užvirus, nes taip išsaugosite daugiau vitaminų.
  • Jei sunku nulupti rūkytos dešros plėvelę, tai pusei minutės panardinkite dešrą į karštą vandenį, tada odelė atšoks ir bus lengviau ją nulupti.

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena