patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Obuolių kompotas

obuoliu kompotas Mums reikės:
4 kg obuolių
1 kg cukraus
2,5 -3 l vandens
6-8 svarainių

Gaminame. Obuolių kompotas
Obuoliai, svarainiai nuplaunami, perpjaunami per pusę, išpjaunami sėklalizdžiai. Obuolių ir svarainių puselės sudedamos į  stiklainius. Puode užvirinamas vanduo ir juo užpilami į stiklainius sudėti obuoliai ir svarainiai. Uždengiama dangteliu ir keletą minučių palaikoma. Vanduo nupilamas į puodą, suberiamas cukrus, užvirinama, užpilama ant obuolių ir sandariai uždaroma. Stiklainiai apverčiami, šiltai apdengiami ir atvėsinami. Obuolių kompotui svarainiai suteikia malonų aromatą ir skonį. Skanaus.

Komentarai

2014-08-18
Laima
Laba diena! Ar galima obuoliu kompota vakuoti be svarainiu nes ju neturiu? Liūdesys

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

vysniu kompotas
Vyšnių kompotas
Vyšnių kompotas. Skanus ir gaivus gėrimas iš vyšnių uogų.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad kepamas kalakutas iš visų pusių vienodai iškeptų, o iškepęs gražiai atrodytų, paukščio kojas ir sparnus prieš kepant pritvirtinkite prie kūno.
  • Pjaustyti daržoves geriau ant porcelianinės arba plastikinės lentelės, nes medis sugeria daug vertingų medžiagų.
  • Atpjauta svogūno puselė neišdžiūs, jei prieš dedami į šaldytuvą, patepsite ją sviestu ir padėsite ant druska pabarstytos lėkštutės.
  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.
  • Verdant bulves su lupenomis, į vandenį įlašinkite truputį acto, tada bulvės nesutrukinės.
  • Prieš virinant pieną, puodo šonus patepkite sviestu, tuomet pienas neišbėgs.
  • Persikų odelę lengvai nulupsite - jei juos trumpam panardinsite į verdantį vandenį, o paskui į šaltą.
  • Jei sunku nulupti rūkytos dešros plėvelę, tai pusei minutės panardinkite dešrą į karštą vandenį, tada odelė atšoks ir bus lengviau ją nulupti.

Naujausi komentarai

Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.
Monika
Pyragas labai skanus. Tačiau tešlai produktų ėmiau dvigubai. Padui ir dar viršui papuošti juostelėmis, ypač kaip parodyta nuotraukoje, tokio kiekio produktų, koks nurodytas recepte - neužtenka. O už receptą ačiū! Gaminau jau antrą kartą.