patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Obuolių kompotas

obuoliu kompotas Mums reikės:
4 kg obuolių
1 kg cukraus
2,5 -3 l vandens
6-8 svarainių

Gaminame. Obuolių kompotas
Obuoliai, svarainiai nuplaunami, perpjaunami per pusę, išpjaunami sėklalizdžiai. Obuolių ir svarainių puselės sudedamos į  stiklainius. Puode užvirinamas vanduo ir juo užpilami į stiklainius sudėti obuoliai ir svarainiai. Uždengiama dangteliu ir keletą minučių palaikoma. Vanduo nupilamas į puodą, suberiamas cukrus, užvirinama, užpilama ant obuolių ir sandariai uždaroma. Stiklainiai apverčiami, šiltai apdengiami ir atvėsinami. Obuolių kompotui svarainiai suteikia malonų aromatą ir skonį. Skanaus.

Komentarai

2014-08-18
Laima
Laba diena! Ar galima obuoliu kompota vakuoti be svarainiu nes ju neturiu? Liūdesys

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

vysniu kompotas
Vyšnių kompotas
Vyšnių kompotas. Skanus ir gaivus gėrimas iš vyšnių uogų.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Verdant mėsą nepjaustykite jos į mažus gabaliukus, nes išvirę maži gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.
  • Kietai virtą kiaušinį lengvai nulupsite, jei tik išvirę tuojau pamerksite į šaltą vandenį.
  • Kad svogūnai ir porai nebūtų tokie aštrūs, juos sudėkite į sietelį ir perpilkite verdančiu vandeniu arba 3 min. palaikykite pasūdytame ir pasaldintame verdančiame vandenyje, paskui nuvarvinkite.
  • Daržoves ir žalumynus dėkite į puodą vandeniui užvirus, nes taip išsaugosite daugiau vitaminų.
  • Apdžiuvęs sūris vėl pasidarys minkštas, jei jį kuriam laikui įmerksite į šviežią arba rūgusį pieną.
  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.
  • Jeigu obuoliai apvyto - panardinkite juos kelioms valandoms į šaltą vandenį.
  • Mėsa bus sultinga, jei kepant ją kelis kartus palaistysite išsiskiriančiu skysčiu.

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.