patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Kruopų patiekalai

Risotto su moliūgais ir šalavijais

Risotto su moliugais ir salavijais
Mums reikės:
300 g apvaliagrūdžių ryžių (Arborio, Carnaroli)
250 g moliūgo minkštimo
1 poro
100 g sviesto
125 ml balto sauso vyno
1 l vištienos ar daržovių sultinio
100 g Parmezano sūrio
1-2 šakelių šviežių šalavijų
druskos, maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas
Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas

Ryžių sklindžiai

ryziu sklindziai
Mums reikės:
300 g tirštos ryžių košės (virtos piene)
4 valg. š. miltų
1 kiaušinio
cukraus pagal skonį
žiupsnelį druskos
miltų (apvoliojimui)
Receptas, gaminimas

Risotto su voveraitėmis

risotto su voveraitemis
Mums reikės:
200 g apvaliagrūdžių ryžių (Arborio, Carnaroli)
900 ml vištienos sultinio
100 ml balto sauso vyno
200 g voveraičių
50 g Parmezano sūrio
50 g sviesto
1 svogūno
1-2 skiltelių česnako
saujelės džiovintų grybų
1 valg. š. susmulkintų petražolių
druskos, maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Grikių kruopų apkepas su vištiena

grikiu kruopu apkepas su vistiena
Mums reikės:
200 g grikių kruopų
300 g virtos vištienos
150 g fermentinio sūrio
200 g grietinės
2 kiaušinių
2 svogūnų
1 v. š. sviesto
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Ryžių kotletai su grybais

ryziu kotletai su grybais
Mums reikės:
2 stikl. virtų ryžių
200 g pievagrybių
2 kiaušinių
1-2 svogūnų
1 valg. š. krakmolo
2 valg. š. miltų
druskos, maltų pipirų
aliejaus kepimui
Receptas, gaminimas

Grikiai su daržovėmis ir grybais

grikiai su darzovemis ir grybais
Mums reikės:
1 stiklinės grikių
150 g pievagrybių
2 morkų
2 svogūnų
kelių griežinėlių čili pipiro
aliejaus
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Ryžiai turkiškai

ryziai turkiskai
Mums reikės:
200 g ryžių
200 g šaldytų žirnelių
100 g vermišėlių
250 g vištienos sultinio
3 valg. šaukštų aliejaus
druskos, pipirų, šafrano
Receptas, gaminimas

Ryžai su grybais

ryzai su grybais
Mums reikės:
1 stiklinės ryžių
2 stiklinių vandens
300 g grybų
2 valg. šaukštų sviesto
100 g fermentinio sūrio
1 valg. šaukšto alyvuogių aliejaus
0,5 citrinos žievelių
druskos, pipirų
Receptas, gaminimas

Ryžiai su graikiškais riešutais

ryziai su graikiskais riesutais
Mums reikės:
200 g ilgagrūdžių ryžių
75 g graikiškų riešutų
2 valg. šaukštų susmulkintų petražolių
1 arb. šaukštelio sviesto arba aliejaus
druskos
Receptas, gaminimas

Grikių košė

grikiu kose
Mums reikės:
1 stiklinės grikių
2 stiklinių vandens
0,5 arb.šaukštelio druskos
3-4 valg. šaukštų sviesto
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

ryziu kotletai su grybais
Ryžių kotletai su grybais
Virtų ryžių kotletai su grybais, kiaušiniais, svogūnais, krakmolu, miltais bei prieskoniais.
grikiai su darzovemis ir grybais
Grikiai su daržovėmis ir grybais
Grikiai su daržovėmis ir grybais. Grikiai, pievagrybiai, morkos, svogūnai, čili pipiras.
ryziai turkiskai
Ryžiai turkiškai
Ryžiai turkiškai. Vištienos sultinyje virti ryžiai su kepintais vermišeliais, žaliaisiais žirneliais ir prieskoniais.
grikiu kruopu apkepas su vistiena
Grikių kruopų apkepas su vištiena
Grikių kruopų apkepas su vištiena, fermentiniu sūriu bei prieskoniais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jeigu tešloje yra per daug cukraus, tai kepiniai greit paruduoja ir apdega.
  • Jeigu varškė labai rūgšti, užpilkite ją šviežiu pienu, išmaišykite ir palikite valandai. Vėliau perkoškite, kad nuvarvėtų pienas ir varškė taps švelni ir skani.
  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.
  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.
  • Kietai virtą kiaušinį lengvai nulupsite, jei tik išvirę tuojau pamerksite į šaltą vandenį.
  • Norėdami pagerinti barščių ar kitų patiekalų su burokėliais skonį, pirmiausia juos patroškinkite, o svogūnus bei kitas prieskonines daržoves pakepinkite riebaluose.
  • Jeigu į verdamas morkas įmesite du gabaliukus cukraus, tai jų skonis bus kaip ką tik išrautų.
  • Kad svogūnai ir porai nebūtų tokie aštrūs, juos sudėkite į sietelį ir perpilkite verdančiu vandeniu arba 3 min. palaikykite pasūdytame ir pasaldintame verdančiame vandenyje, paskui nuvarvinkite.

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena