patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Kruopų patiekalai

Risotto su moliūgais ir šalavijais

Risotto su moliugais ir salavijais
Mums reikės:
300 g apvaliagrūdžių ryžių (Arborio, Carnaroli)
250 g moliūgo minkštimo
1 poro
100 g sviesto
125 ml balto sauso vyno
1 l vištienos ar daržovių sultinio
100 g Parmezano sūrio
1-2 šakelių šviežių šalavijų
druskos, maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Ryžių sklindžiai

ryziu sklindziai
Mums reikės:
300 g tirštos ryžių košės (virtos piene)
4 valg. š. miltų
1 kiaušinio
cukraus pagal skonį
žiupsnelį druskos
miltų (apvoliojimui)
Receptas, gaminimas

Risotto su voveraitėmis

risotto su voveraitemis
Mums reikės:
200 g apvaliagrūdžių ryžių (Arborio, Carnaroli)
900 ml vištienos sultinio
100 ml balto sauso vyno
200 g voveraičių
50 g Parmezano sūrio
50 g sviesto
1 svogūno
1-2 skiltelių česnako
saujelės džiovintų grybų
1 valg. š. susmulkintų petražolių
druskos, maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Grikių kruopų apkepas su vištiena

grikiu kruopu apkepas su vistiena
Mums reikės:
200 g grikių kruopų
300 g virtos vištienos
150 g fermentinio sūrio
200 g grietinės
2 kiaušinių
2 svogūnų
1 v. š. sviesto
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Ryžių kotletai su grybais

ryziu kotletai su grybais
Mums reikės:
2 stikl. virtų ryžių
200 g pievagrybių
2 kiaušinių
1-2 svogūnų
1 valg. š. krakmolo
2 valg. š. miltų
druskos, maltų pipirų
aliejaus kepimui
Receptas, gaminimas

Grikiai su daržovėmis ir grybais

grikiai su darzovemis ir grybais
Mums reikės:
1 stiklinės grikių
150 g pievagrybių
2 morkų
2 svogūnų
kelių griežinėlių čili pipiro
aliejaus
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Receptas, gaminimas

Ryžiai turkiškai

ryziai turkiskai
Mums reikės:
200 g ryžių
200 g šaldytų žirnelių
100 g vermišėlių
250 g vištienos sultinio
3 valg. šaukštų aliejaus
druskos, pipirų, šafrano
Receptas, gaminimas

Ryžai su grybais

ryzai su grybais
Mums reikės:
1 stiklinės ryžių
2 stiklinių vandens
300 g grybų
2 valg. šaukštų sviesto
100 g fermentinio sūrio
1 valg. šaukšto alyvuogių aliejaus
0,5 citrinos žievelių
druskos, pipirų
Receptas, gaminimas

Ryžiai su graikiškais riešutais

ryziai su graikiskais riesutais
Mums reikės:
200 g ilgagrūdžių ryžių
75 g graikiškų riešutų
2 valg. šaukštų susmulkintų petražolių
1 arb. šaukštelio sviesto arba aliejaus
druskos
Receptas, gaminimas

Grikių košė

grikiu kose
Mums reikės:
1 stiklinės grikių
2 stiklinių vandens
0,5 arb.šaukštelio druskos
3-4 valg. šaukštų sviesto
Receptas, gaminimas

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

ryziu sklindziai
Ryžių sklindžiai
Ryžių sklindžiai. Įdomus rusiškos virtuvės patiekalas.
risotto su voveraitemis
Risotto su voveraitėmis
Apvaliagrūdžių ryžių risotto su voveraitėmis, Parmezano sūriu, prieskoniais.
ryziai turkiskai
Ryžiai turkiškai
Ryžiai turkiškai. Vištienos sultinyje virti ryžiai su kepintais vermišeliais, žaliaisiais žirneliais ir prieskoniais.
ryziu kose moliuge
Ryžių košė moliūge
Ryžių košė moliūge su brendžiu, medumi ir razinomis.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad petražolės ilgiau išsaugotų kvapą, plaukite jas ne šaltu, bet šiltu vandeniu.
  • Jeigu tešloje yra per daug cukraus, tai kepiniai greit paruduoja ir apdega.
  • Kad kotletai būtų minkštesni, į faršą įdėkite šaukštą grietinės, sutarkuotą bulvę.
  • Apdžiuvęs sūris vėl pasidarys minkštas, jei jį kuriam laikui įmerksite į šviežią arba rūgusį pieną.
  • Atpjauta svogūno puselė neišdžiūs, jei prieš dedami į šaldytuvą, patepsite ją sviestu ir padėsite ant druska pabarstytos lėkštutės.
  • Kepta šoninė bus trapi, traški, jei prieš kepant trumpam pamerksite į pieną ir apvoliosite miltuose.
  • Orkaitėje kepama mėsa bus minkšta, jei prieš dedant ją kepti apšlakstysite romu arba konjaku.
  • Kad verdamos spurgos ar pyragėliai sugertų mažiau riebalų, įpilkite į tešlą šaukštą spirito.

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.