patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Risotto su moliūgais ir šalavijais

Risotto su moliugais ir salavijais Mums reikės:
300 g apvaliagrūdžių ryžių (Arborio, Carnaroli)
250 g moliūgo minkštimo
1 poro
100 g sviesto
125 ml balto sauso vyno
1 l vištienos ar daržovių sultinio
100 g Parmezano sūrio
1-2 šakelių šviežių šalavijų
druskos, maltų juodųjų pipirų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Risotto su moliūgais ir šalavijais
Moliūgas ir poras supjaustomi kubeliais. 30 g sviesto ištirpinama keptuvėje, suberiami poro kubeliai ir apkepinama kelias minutes. Suberiami moliūgo kubeliai ir apkepinama 5 min., pamaišant. Suberiami ryžiai ir pastoviai maišant viskas pakepinama apie 2-3 min., kol ryžiai tampa permatomi. Supilamas vynas ir pakaitinama, kol vynas išgaruoja. Įpilama 0,5 l karšto vištienos ar daržovių sultinio ir kaitinama ant nedidelės ugnies, kelis kartus pamaišant. Kai sultinys susigeria į ryžius, vėl įpilama ir kaitinama, pamaišant. Ryžiai neturi ištižti, jie turi sugerti tiek skysčio, kiek jiems reikia, ir ne daugiau. Risotto ryžiai turi būti al dente (truputį kietoki). Įdedama 30 g sviesto, suberiamas smulkiai sutarkuotas parmezano sūris ir gerai išmaišoma.

Į kitą keptuvę sudedamas likęs sviestas, ištirpinama ir greitai apkepinami susmulkinti šalavijo lapeliai. Supilama į risotto ir gerai išmaišoma.
Risotto su moliūgais ir šalavijais patiekiamas karštas, papuoštas šalavijo lapeliu. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

ryziu kotletai su grybais
Ryžių kotletai su grybais
Virtų ryžių kotletai su grybais, kiaušiniais, svogūnais, krakmolu, miltais bei prieskoniais.
grikiai su darzovemis ir grybais
Grikiai su daržovėmis ir grybais
Grikiai su daržovėmis ir grybais. Grikiai, pievagrybiai, morkos, svogūnai, čili pipiras.
ryziu kose moliuge
Ryžių košė moliūge
Ryžių košė moliūge su brendžiu, medumi ir razinomis.
ryzai su grybais
Ryžai su grybais
Virti ryžai su grybais ir tarkuotu fermentiniu sūriu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jei norite, kad salotos būtų skanesnės, salotinę patrinkite perpjauta česnako skiltele.
  • Kepamos morkos gražiai paruduos, jei į riebalus įbersite truputį cukraus.
  • Kad kotletai būtų minkštesni, į faršą įdėkite šaukštą grietinės, sutarkuotą bulvę.
  • Kotletai bus sultingesni, jei į faršą įpilsite truputį šalto vandens.
  • Jautienos vyniotinis bus gardesnis, jei prieš dedant įdarą mėsą pabarstysite garstyčiomis.
  • Orkaitėje kepama mėsa bus minkšta, jei prieš dedant ją kepti apšlakstysite romu arba konjaku.
  • Atminkite, kad mėsa su kaulu iškepa greičiau negu be kaulo, nes kaulai geriau praleidžia šilumą ir karštis lengviau patenka į mėsą.
  • Mėsa bus sultinga, jei kepant ją kelis kartus palaistysite išsiskiriančiu skysčiu.

Naujausi komentarai

Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.
Em
Kokios talpos (ml) Jūsų stiklinė?
Laura
Ipilkite isspaustu apelsinu sulciu, skonis bus nerealus :-)
Lina
Tešla puiki, čeburėkai gaunasi minkštučiai ir labai skanūs. Rekomenduoju!