patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Risotto su moliūgais ir šalavijais

Risotto su moliugais ir salavijais Mums reikės:
300 g apvaliagrūdžių ryžių (Arborio, Carnaroli)
250 g moliūgo minkštimo
1 poro
100 g sviesto
125 ml balto sauso vyno
1 l vištienos ar daržovių sultinio
100 g Parmezano sūrio
1-2 šakelių šviežių šalavijų
druskos, maltų juodųjų pipirų

Gaminame. Risotto su moliūgais ir šalavijais
Moliūgas ir poras supjaustomi kubeliais. 30 g sviesto ištirpinama keptuvėje, suberiami poro kubeliai ir apkepinama kelias minutes. Suberiami moliūgo kubeliai ir apkepinama 5 min., pamaišant. Suberiami ryžiai ir pastoviai maišant viskas pakepinama apie 2-3 min., kol ryžiai tampa permatomi. Supilamas vynas ir pakaitinama, kol vynas išgaruoja. Įpilama 0,5 l karšto vištienos ar daržovių sultinio ir kaitinama ant nedidelės ugnies, kelis kartus pamaišant. Kai sultinys susigeria į ryžius, vėl įpilama ir kaitinama, pamaišant. Ryžiai neturi ištižti, jie turi sugerti tiek skysčio, kiek jiems reikia, ir ne daugiau. Risotto ryžiai turi būti al dente (truputį kietoki). Įdedama 30 g sviesto, suberiamas smulkiai sutarkuotas parmezano sūris ir gerai išmaišoma.

Į kitą keptuvę sudedamas likęs sviestas, ištirpinama ir greitai apkepinami susmulkinti šalavijo lapeliai. Supilama į risotto ir gerai išmaišoma.
Risotto su moliūgais ir šalavijais patiekiamas karštas, papuoštas šalavijo lapeliu. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

ryziai su graikiskais riesutais
Ryžiai su graikiškais riešutais
Virti ryžiai su smulkintais ir pakepintais graikiškais riešutais bei petražolėmis.
ryziai turkiskai
Ryžiai turkiškai
Ryžiai turkiškai. Vištienos sultinyje virti ryžiai su kepintais vermišeliais, žaliaisiais žirneliais ir prieskoniais.
ryziu kotletai su grybais
Ryžių kotletai su grybais
Virtų ryžių kotletai su grybais, kiaušiniais, svogūnais, krakmolu, miltais bei prieskoniais.
ryziu kose moliuge
Ryžių košė moliūge
Ryžių košė moliūge su brendžiu, medumi ir razinomis.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Burokėliai bus minkšti, jeigu apvirtus 10 min. palaikysite po šalto vandens srove, o sultingi ir skanūs - jei virsite nenuluptus ir su šaknelėmis.
  • Mėsa bus sultinga, jei kepant ją kelis kartus palaistysite išsiskiriančiu skysčiu.
  • Kad gražiau atriektumėte labai šviežią duoną, peilį palaikykite verdančiame vandenyje.
  • Persikų odelę lengvai nulupsite - jei juos trumpam panardinsite į verdantį vandenį, o paskui į šaltą.
  • Kad varškės masė būtų puresnė, įdėkite virtų sugrūstų bulvių, išplaktų kiaušinių trynių arba baltymų.
  • Kad sultinys būtų skaidrus, jį virkite ant mažos ugnies.
  • Jautiena greičiau iškeps, jei kepsnį pašlakstysite degtine.
  • Vanduo į visus troškinamus patiekalus pilamas ne šaltas, o tiktai verdantis.

Naujausi komentarai

Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.
Monika
Pyragas labai skanus. Tačiau tešlai produktų ėmiau dvigubai. Padui ir dar viršui papuošti juostelėmis, ypač kaip parodyta nuotraukoje, tokio kiekio produktų, koks nurodytas recepte - neužtenka. O už receptą ačiū! Gaminau jau antrą kartą.
Gedis
Receptas geras, tik pamiršta apie chmeli suneli ir tkemali prieskonius...
Paprasta
Koks paprastas receptas, butinai isbandysiu nes jau pradeda gesti mano derlius. Lauksiu marinuotu jelapenu recepto kitiems metams, nes tikrai nemazai ju sunaudojame.