patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Risotto su moliūgais ir šalavijais

Risotto su moliugais ir salavijais Mums reikės:
300 g apvaliagrūdžių ryžių (Arborio, Carnaroli)
250 g moliūgo minkštimo
1 poro
100 g sviesto
125 ml balto sauso vyno
1 l vištienos ar daržovių sultinio
100 g Parmezano sūrio
1-2 šakelių šviežių šalavijų
druskos, maltų juodųjų pipirų

Gaminame. Risotto su moliūgais ir šalavijais
Moliūgas ir poras supjaustomi kubeliais. 30 g sviesto ištirpinama keptuvėje, suberiami poro kubeliai ir apkepinama kelias minutes. Suberiami moliūgo kubeliai ir apkepinama 5 min., pamaišant. Suberiami ryžiai ir pastoviai maišant viskas pakepinama apie 2-3 min., kol ryžiai tampa permatomi. Supilamas vynas ir pakaitinama, kol vynas išgaruoja. Įpilama 0,5 l karšto vištienos ar daržovių sultinio ir kaitinama ant nedidelės ugnies, kelis kartus pamaišant. Kai sultinys susigeria į ryžius, vėl įpilama ir kaitinama, pamaišant. Ryžiai neturi ištižti, jie turi sugerti tiek skysčio, kiek jiems reikia, ir ne daugiau. Risotto ryžiai turi būti al dente (truputį kietoki). Įdedama 30 g sviesto, suberiamas smulkiai sutarkuotas parmezano sūris ir gerai išmaišoma.

Į kitą keptuvę sudedamas likęs sviestas, ištirpinama ir greitai apkepinami susmulkinti šalavijo lapeliai. Supilama į risotto ir gerai išmaišoma.
Risotto su moliūgais ir šalavijais patiekiamas karštas, papuoštas šalavijo lapeliu. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

ryzai su grybais
Ryžai su grybais
Virti ryžai su grybais ir tarkuotu fermentiniu sūriu.
grikiu kruopu apkepas su vistiena
Grikių kruopų apkepas su vištiena
Grikių kruopų apkepas su vištiena, fermentiniu sūriu bei prieskoniais.
risotto su voveraitemis
Risotto su voveraitėmis
Apvaliagrūdžių ryžių risotto su voveraitėmis, Parmezano sūriu, prieskoniais.
grikiu kose
Grikių košė
Grikių košė. Tradicinė ir lengvai virškinama grikių košė.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Verdant burokėlius, į vandenį įmeskite duonos plutelę - ji sugers nemalonų kvapą, atsirandantį burokėliams beverdant.
  • Mėsa bus sultinga, jei kepant ją kelis kartus palaistysite išsiskiriančiu skysčiu.
  • Kad razinos vienodai pasiskirsytų tešloje, prieš dedant jas į tešlą pabarstykite miltais.
  • Nuplautą mėsą gerai nušluostykite, nes šlapia mėsa prasčiau kepa.
  • Virta vištiena bus minkšta, balta ir sultinga, jei verdant į vandenį įpilsite šaukštelį citrinos sulčių.
  • Nevirinkite pieno ilgiau kaip tris minutes, nes jis praranda vitaminus.
  • Jeigu į verdamas morkas įmesite du gabaliukus cukraus, tai jų skonis bus kaip ką tik išrautų.
  • Kad kepamas kalakutas iš visų pusių vienodai iškeptų, o iškepęs gražiai atrodytų, paukščio kojas ir sparnus prieš kepant pritvirtinkite prie kūno.

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.