patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Risotto su moliūgais ir šalavijais

Risotto su moliugais ir salavijais Mums reikės:
300 g apvaliagrūdžių ryžių (Arborio, Carnaroli)
250 g moliūgo minkštimo
1 poro
100 g sviesto
125 ml balto sauso vyno
1 l vištienos ar daržovių sultinio
100 g Parmezano sūrio
1-2 šakelių šviežių šalavijų
druskos, maltų juodųjų pipirų

Gaminame. Risotto su moliūgais ir šalavijais
Moliūgas ir poras supjaustomi kubeliais. 30 g sviesto ištirpinama keptuvėje, suberiami poro kubeliai ir apkepinama kelias minutes. Suberiami moliūgo kubeliai ir apkepinama 5 min., pamaišant. Suberiami ryžiai ir pastoviai maišant viskas pakepinama apie 2-3 min., kol ryžiai tampa permatomi. Supilamas vynas ir pakaitinama, kol vynas išgaruoja. Įpilama 0,5 l karšto vištienos ar daržovių sultinio ir kaitinama ant nedidelės ugnies, kelis kartus pamaišant. Kai sultinys susigeria į ryžius, vėl įpilama ir kaitinama, pamaišant. Ryžiai neturi ištižti, jie turi sugerti tiek skysčio, kiek jiems reikia, ir ne daugiau. Risotto ryžiai turi būti al dente (truputį kietoki). Įdedama 30 g sviesto, suberiamas smulkiai sutarkuotas parmezano sūris ir gerai išmaišoma.

Į kitą keptuvę sudedamas likęs sviestas, ištirpinama ir greitai apkepinami susmulkinti šalavijo lapeliai. Supilama į risotto ir gerai išmaišoma.
Risotto su moliūgais ir šalavijais patiekiamas karštas, papuoštas šalavijo lapeliu. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

ryziu kose moliuge
Ryžių košė moliūge
Ryžių košė moliūge su brendžiu, medumi ir razinomis.
grikiu kose
Grikių košė
Grikių košė. Tradicinė ir lengvai virškinama grikių košė.
ryziai turkiskai
Ryžiai turkiškai
Ryžiai turkiškai. Vištienos sultinyje virti ryžiai su kepintais vermišeliais, žaliaisiais žirneliais ir prieskoniais.
ryzai su grybais
Ryžai su grybais
Virti ryžai su grybais ir tarkuotu fermentiniu sūriu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jeigu varškė labai rūgšti, užpilkite ją šviežiu pienu, išmaišykite ir palikite valandai. Vėliau perkoškite, kad nuvarvėtų pienas ir varškė taps švelni ir skani.
  • Mišrainėms, didžkukuliams, apkepams, plokštainiams labiausiai tinka su lupenomis virtos bulvės.
  • Kepamos morkos gražiai paruduos, jei į riebalus įbersite truputį cukraus.
  • Kepsnio plutelė neatšoks, jei prieš baigiant kepti, šiek tiek padidinsite ugnį.
  • Prieskonius – romą, vanilę, tarkuotas apelsino ar citrinos žieveles – į tešlą dėkite tik tuomet, kai į ją sudėti visi kiti produktai.
  • Senų bulvių tyrė bus skanesnė ir puresnė, jei į ją įdėsite išplaktą kiaušinio baltymą.
  • Jautienos vyniotinis bus gardesnis, jei prieš dedant įdarą mėsą pabarstysite garstyčiomis.
  • Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją pamirkysite piene arba šaltoje stiprioje arbatoje.

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena