patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Lazanija su daržovėmis ir grybais

lazanija su darzovemis ir grybais Mums reikės:
250 g lazanijos lakštų
600 g baklažanų
300 g pievagrybių
200 g fermentinio sūrio
1 svogūno
1-2 skiltelių česnako
7 valg. š. alyvuogių aliejaus
0,5 stiklinės pomidorų sulčių

Gaminame. Lazanija su daržovėmis ir grybais
Svogūnus, česnakus smulkiai supjaustome ir apkepiname 1 šaukšte alyvuogių aliejuje. Sudedame juostelėmis supjaustytus pievagrybius, pabarstome druska, pipirais ir kartu pakepiname. Baklažanus supjaustome griežinėliais, pabarstome druska ir apkepiname likusiame alyvuogių aliejuje.
Bešamelio padažui:
2 valg. šaukštų sviesto
2 valg. šaukštų miltų
750 ml pieno
druskos, maltų juodųjų pipirų
žiupsnelio sutarkuoto muskato riešuto
Gaminame padažą lazanijai: sviestą ištirpiname ir jame apkepiname miltus. Pamažu, nuolat maišant, supilame pieną, įberiame druskos, pipirų, muskato riešuto ir maišant pakaitiname, kol padažas sutirštėja. Padažas lazanijai turi būti skystos grietinės tirštumo.

 Jei ant įpakavimo nurodyta, kad lakštus prieš naudojant lazanijai reikia išvirti, tuomet remiantis instrukcija ant įpakavimo lakštus išvirkite. Išvirusius lakštus sudedame ant sietelio po vieną, kad nesuliptų, nusivarvėtų.
Kepimo formą patepame sviestu ar aliejumi ir sluoksniuojame lazaniją: sluoksnis lakštų, sluoksnis padažo, sluoksnis grybų, baklažanų, sluoksnis lakštų, sluoksnis padažo. Ant viršaus užbarstome sluoksnį sutarkuoto sūrio. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30-35 min. Lazanija su daržovėmis ir grybais - paprasta, greita ir skanu. Gero apetito.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

makaronai su baklazanais ir suriu
Makaronai su baklažanais ir sūriu
Makaronai su kepintais baklažanais, svogūnais, žaliaisiais pipirais, varškės sūriu.
spageti su krevetemis
Spageti makaronai su krevetėmis
Spageti makaronai su kepintomis krevetėmis ir daržovėmis.
makaronai su vistiena ir pesto padazu
Makaronai su vištiena ir Pesto padažu
Makaronai su vištiena ir Pesto padažu, vyšniniais pomidorais bei moliūgais.
makaronai su farsu ir suriu padazu
Makaronai su faršu ir sūrių padažu
Makaronai su faršu ir sūrių padažu - lengvas, itin pikantiško skonio patiekalas. Receptas su nuotraukomis.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad burokėliai neprarastų raudonumo, į verdantį vandenį įpilkite truputį acto arba įberkite šiek tiek citrinos rūgšties.
  • Jeigu į verdamas morkas įmesite du gabaliukus cukraus, tai jų skonis bus kaip ką tik išrautų.
  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.
  • Kepta žuvis bus ypač skani, jei prieš kepimą ją pamirkysite piene, po to apvoliosite miltuose ir tada dėsite į įkaitintą aliejų.
  • Nuluptų burokėlių ir nuskustų morkų nelaikykite atvirame inde, nes suyra vitaminas C.
  • Kad košė būtų skanesnė ir biresnė, prieš suberiant kruopas į verdantį vandenį įdėkite sviesto.
  • Kepami obuoliai ir kriaušės praras mažiau sulčių, jei prieš kepimą palaikysite juos 1-2 min. karštame vandenyje.
  • Prieš virinant pieną, puodo šonus patepkite sviestu, tuomet pienas neišbėgs.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Jurida
Aciu labai jums uz recepta, maniskis sake prosta Atas Šypsena Juokas
Algiukas
Apvolioju dziuveseliuose, paskui formuoju. Nededu nei miltu nei krakmolo. Skonis naturalus. Receptas geras.
Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena