Mums reikės:
✓
250 g lazanijos lakštų
✓
300 g pievagrybių
✓
200 g fermentinio sūrio
✓
1-2 skiltelių česnako
✓
7 valg. š. alyvuogių aliejaus
✓
0,5 stiklinės pomidorų sulčių
Gaminame.
Lazanija su daržovėmis ir grybaisSvogūnus, česnakus smulkiai supjaustome ir apkepiname 1 šaukšte alyvuogių aliejuje. Sudedame juostelėmis supjaustytus pievagrybius, pabarstome druska, pipirais ir kartu pakepiname. Baklažanus supjaustome griežinėliais, pabarstome druska ir apkepiname likusiame alyvuogių aliejuje.
Bešamelio padažui:
2 valg. šaukštų sviesto
2 valg. šaukštų miltų
750 ml pieno
druskos, maltų juodųjų pipirų
žiupsnelio sutarkuoto muskato riešuto
Gaminame padažą lazanijai: sviestą ištirpiname ir jame apkepiname miltus. Pamažu, nuolat maišant, supilame pieną, įberiame druskos, pipirų, muskato riešuto ir maišant pakaitiname, kol padažas sutirštėja. Padažas lazanijai turi būti skystos grietinės tirštumo.
Jei ant įpakavimo nurodyta, kad lakštus prieš naudojant lazanijai reikia išvirti, tuomet remiantis instrukcija ant įpakavimo lakštus išvirkite. Išvirusius lakštus sudedame ant sietelio po vieną, kad nesuliptų, nusivarvėtų.
Kepimo formą patepame sviestu ar aliejumi ir sluoksniuojame lazaniją: sluoksnis lakštų, sluoksnis padažo, sluoksnis grybų, baklažanų, sluoksnis lakštų, sluoksnis padažo. Ant viršaus užbarstome sluoksnį sutarkuoto sūrio. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30-35 min. Lazanija su daržovėmis ir grybais - paprasta, greita ir skanu. Gero apetito.