patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Lazanija su daržovėmis ir grybais

lazanija su darzovemis ir grybais Mums reikės:
250 g lazanijos lakštų
600 g baklažanų
300 g pievagrybių
200 g fermentinio sūrio
1 svogūno
1-2 skiltelių česnako
7 valg. š. alyvuogių aliejaus
0,5 stiklinės pomidorų sulčių

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Lazanija su daržovėmis ir grybais
Svogūnus, česnakus smulkiai supjaustome ir apkepiname 1 šaukšte alyvuogių aliejuje. Sudedame juostelėmis supjaustytus pievagrybius, pabarstome druska, pipirais ir kartu pakepiname. Baklažanus supjaustome griežinėliais, pabarstome druska ir apkepiname likusiame alyvuogių aliejuje.
Bešamelio padažui:
2 valg. šaukštų sviesto
2 valg. šaukštų miltų
750 ml pieno
druskos, maltų juodųjų pipirų
žiupsnelio sutarkuoto muskato riešuto
Gaminame padažą lazanijai: sviestą ištirpiname ir jame apkepiname miltus. Pamažu, nuolat maišant, supilame pieną, įberiame druskos, pipirų, muskato riešuto ir maišant pakaitiname, kol padažas sutirštėja. Padažas lazanijai turi būti skystos grietinės tirštumo.

 Jei ant įpakavimo nurodyta, kad lakštus prieš naudojant lazanijai reikia išvirti, tuomet remiantis instrukcija ant įpakavimo lakštus išvirkite. Išvirusius lakštus sudedame ant sietelio po vieną, kad nesuliptų, nusivarvėtų.
Kepimo formą patepame sviestu ar aliejumi ir sluoksniuojame lazaniją: sluoksnis lakštų, sluoksnis padažo, sluoksnis grybų, baklažanų, sluoksnis lakštų, sluoksnis padažo. Ant viršaus užbarstome sluoksnį sutarkuoto sūrio. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 30-35 min. Lazanija su daržovėmis ir grybais - paprasta, greita ir skanu. Gero apetito.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

makaronai su suriu ir krabu mesa
Makaronai su sūriu ir krabų mėsa
Virti makaronai su sūriu ir krabų mėsa apkepti orkaitėje.
lazanija su vistiena ir grybais
Lazanija su vištiena ir grybais
Lazanija su vištiena ir grybais. Vištienos krūtinėlė, pievagrybiai, fermentinis sūris, lazanijos lakštai, grietinėlė.
apkepti makaronai su suriu ir spinatais
Apkepti makaronai su sūriu ir špinatais
Apkepti makaronai su sūriu ir špinatais
makaronai su baklazanais ir suriu
Makaronai su baklažanais ir sūriu
Makaronai su kepintais baklažanais, svogūnais, žaliaisiais pipirais, varškės sūriu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Agurkų nelaikykite kartu su obuoliais, nes dėl išsiskiriančių iš obuolių medžiagų, agurkai greičiau vysta.
  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.
  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.
  • Kotletai bus sultingesni, jei į faršą įpilsite truputį šalto vandens.
  • Jaučio kepenis prieš gaminimą rekomenduojama pamirkyti piene, tada jos bus minkštesnės ir skanesnės.
  • Kad agurkai ilgiau išsilaikytų švieži, daugiau nei iki pusės panardinkite į vandenį žemyn nuskinta virkštele.
  • Kad duona kuo ilgiau išliktų šviežia, šalia jos padėkite obuolio skiltelę.
  • Persikų odelę lengvai nulupsite - jei juos trumpam panardinsite į verdantį vandenį, o paskui į šaltą.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena
Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.
Em
Kokios talpos (ml) Jūsų stiklinė?
Laura
Ipilkite isspaustu apelsinu sulciu, skonis bus nerealus :-)