patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Lazanija su kumpiu ir pomidorais

lazanija su kumpiu ir pomidorais Mums reikės:
250 g lazanijos lakštų
1 kg pomidorų
500 g virto kumpio
300 g kieto fermentinio sūrio
100 g sūrio "Gauda"
2 skiltelių česnako
2 svogūnų
aliejaus, druskos, pipirų
žalumynų (svogūnų laiškų, petražolių)

Gaminame. Lazanija su kumpiu ir pomidorais
Pomidorus nuplauname, nusausiname ir supjaustome nedideliais kubeliais (3-4 pomidorus pasiliekame). Kumpį supjaustome kubeliais, žalumynus susmulkiname. Svogūnus, česnakus smulkiai supjaustome ir apkepiname aliejuje. Sudedame supjaustytus pomidorus, žalumynus, pabarstome druska, pipirais ir viską patroškiname apie 10-15 min. Kietą fermentinį sūrį smulkiai sutarkuojame.
Pasiruošiame bešamelio padažą.
Bešamelio padažui reikės:
100 g sviesto;
5 valg. š. miltų;
1 l pieno;
0,5 arb. š. muskato riešuto;
druskos;

Sviestą ištirpiname ir jame apkepiname miltus. Palaipsniui, nuolat maišant supilame pieną, įberiame druskos, muskato riešuto ir maišant pakaitiname, kol padažas sutirštėja (iki skystos grietinės konsistencijos).
Į kepimo indą (patogu naudoti 17x25 cm dydžio ir 5 cm aukščio kepimo formą) ištepame sviestu ar aliejumi ir išdėliojame vieną sluoksnį lazanijos lakštų (būtinai perskaitykite instrukciją ant įpakavimo ir jei reikia lazanijos lakštus apvirkite kaip nurodyta). Toliau dedame pusę kiekio troškintų pomidorų, ant jo suberiame pusę kiekio kumpio ir užpilame pusę kiekio bešamelio padažo. Užbarstome sūrio, toliau vėl dedame sluoksnį lazanijos lakštų, vėl – troškintų pomidorų sluoksnį, sluoksnį – kumpio kubelių ir užpilame bešamelio padažu. Pabarstome sūriu, sudedame lazanijos lakštus ir pabarstome sutarkuotu sūriu "Gauda". Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40 min. Tada lazaniją išimame iš orkaitės, ant viršaus išdėliojame pomidorų griežinėlius ir pabarstome likusiu "Gauda" sūriu. Dedame į orkaitę ir pakepame dar apie 10-15 min., kol sūris gerai išsilydis ir lengvai apskrus. Iškepusi lazanija paliekama 10 min. pastovėti, kad padažai geriau įsigertų į lakštus. Lazanija su kumpiu ir sūriu apibarstoma smulkintais žalumynais ir patiekiama. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

makaronu apkepas su farsu
Makaronų apkepas su faršu
Vamzdelio formos makaronų apkepas su faršu ir konservuotų pomidorų sultimis.
makaronai su suriu ir krabu mesa
Makaronai su sūriu ir krabų mėsa
Virti makaronai su sūriu ir krabų mėsa apkepti orkaitėje.
makaronai su lasisa grietineles padaze
Makaronai su lašiša grietinėlės padaže
Virti makaronai su pakepinta lašiša, prieskoniais ir žalumynais grietinėlės padaže.
makaronai su vistiena ir pesto padazu
Makaronai su vištiena ir Pesto padažu
Makaronai su vištiena ir Pesto padažu, vyšniniais pomidorais bei moliūgais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.
  • Kotletai bus sultingesni, jei į faršą įpilsite truputį šalto vandens.
  • Specifinis avienos kvapas išnyks, jei prieš gamindami ją patepsite garstyčiomis.
  • Kad kotletai būtų minkštesni, į faršą įdėkite šaukštą grietinės, sutarkuotą bulvę.
  • Verdant mėsą nepjaustykite jos į mažus gabaliukus, nes išvirę maži gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.
  • Jei norite pašildyti vakar keptą mėsą, pašlakstykite ją keliais šaukštais šalto vandens ir apkepkite įkaitintuose riebaluose.
  • Kad daržovės būtų skanesnės, verdant įberkite žiupsnelį cukraus.
  • Karšti varškės patiekalai bus skanesni ir nesuirs, jei į varškę įbersite džiūvėsėlių, manų kruopų, krakmolo arba įdėsite bulvių košės.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Jurida
Aciu labai jums uz recepta, maniskis sake prosta Atas Šypsena Juokas
Algiukas
Apvolioju dziuveseliuose, paskui formuoju. Nededu nei miltu nei krakmolo. Skonis naturalus. Receptas geras.
Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena