patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Lazanija su kumpiu ir pomidorais

lazanija su kumpiu ir pomidorais Mums reikės:
250 g lazanijos lakštų
1 kg pomidorų
500 g virto kumpio
300 g kieto fermentinio sūrio
100 g sūrio "Gauda"
2 skiltelių česnako
2 svogūnų
aliejaus, druskos, pipirų
žalumynų (svogūnų laiškų, petražolių)

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Lazanija su kumpiu ir pomidorais
Pomidorus nuplauname, nusausiname ir supjaustome nedideliais kubeliais (3-4 pomidorus pasiliekame). Kumpį supjaustome kubeliais, žalumynus susmulkiname. Svogūnus, česnakus smulkiai supjaustome ir apkepiname aliejuje. Sudedame supjaustytus pomidorus, žalumynus, pabarstome druska, pipirais ir viską patroškiname apie 10-15 min. Kietą fermentinį sūrį smulkiai sutarkuojame.
Pasiruošiame bešamelio padažą.
Bešamelio padažui reikės:
100 g sviesto;
5 valg. š. miltų;
1 l pieno;
0,5 arb. š. muskato riešuto;
druskos;

Sviestą ištirpiname ir jame apkepiname miltus. Palaipsniui, nuolat maišant supilame pieną, įberiame druskos, muskato riešuto ir maišant pakaitiname, kol padažas sutirštėja (iki skystos grietinės konsistencijos).
Į kepimo indą (patogu naudoti 17x25 cm dydžio ir 5 cm aukščio kepimo formą) ištepame sviestu ar aliejumi ir išdėliojame vieną sluoksnį lazanijos lakštų (būtinai perskaitykite instrukciją ant įpakavimo ir jei reikia lazanijos lakštus apvirkite kaip nurodyta). Toliau dedame pusę kiekio troškintų pomidorų, ant jo suberiame pusę kiekio kumpio ir užpilame pusę kiekio bešamelio padažo. Užbarstome sūrio, toliau vėl dedame sluoksnį lazanijos lakštų, vėl – troškintų pomidorų sluoksnį, sluoksnį – kumpio kubelių ir užpilame bešamelio padažu. Pabarstome sūriu, sudedame lazanijos lakštus ir pabarstome sutarkuotu sūriu "Gauda". Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40 min. Tada lazaniją išimame iš orkaitės, ant viršaus išdėliojame pomidorų griežinėlius ir pabarstome likusiu "Gauda" sūriu. Dedame į orkaitę ir pakepame dar apie 10-15 min., kol sūris gerai išsilydis ir lengvai apskrus. Iškepusi lazanija paliekama 10 min. pastovėti, kad padažai geriau įsigertų į lakštus. Lazanija su kumpiu ir sūriu apibarstoma smulkintais žalumynais ir patiekiama. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

lazanija su darzovemis ir grybais
Lazanija su daržovėmis ir grybais
Sluoksniuota makaronų lakštų lazanija su daržovėmis, grybais ir Bešamelio padažu.
spageti su tunu ir kapareliais
Spageti su tunu ir kaparėliais
Spageti makaronai su kepintų pomidorų, tuno ir kaparėlių padažu.
spageti su krevetemis
Spageti makaronai su krevetėmis
Spageti makaronai su kepintomis krevetėmis ir daržovėmis.
makaronai su vistiena ir pesto padazu
Makaronai su vištiena ir Pesto padažu
Makaronai su vištiena ir Pesto padažu, vyšniniais pomidorais bei moliūgais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad kotletai būtų minkštesni, į faršą įdėkite šaukštą grietinės, sutarkuotą bulvę.
  • Agurkų nelaikykite kartu su obuoliais, nes dėl išsiskiriančių iš obuolių medžiagų, agurkai greičiau vysta.
  • Vanduo į visus troškinamus patiekalus pilamas ne šaltas, o tiktai verdantis.
  • Pjaustyti daržoves geriau ant porcelianinės arba plastikinės lentelės, nes medis sugeria daug vertingų medžiagų.
  • Kepimo skardos turi būti tokio dydžio, kad aplink kepsnį liktų mažiausiai 2 cm laisvos erdvės.
  • Nevirinkite pieno ilgiau kaip tris minutes, nes jis praranda vitaminus.
  • Jeigu tešloje yra per daug cukraus, tai kepiniai greit paruduoja ir apdega.
  • Sukietėjusius lietinius pašildykite garuose ir jie vėl bus kaip švieži.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena
Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.
Em
Kokios talpos (ml) Jūsų stiklinė?
Laura
Ipilkite isspaustu apelsinu sulciu, skonis bus nerealus :-)