patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Lazanija su kumpiu ir pomidorais

lazanija su kumpiu ir pomidorais Mums reikės:
250 g lazanijos lakštų
1 kg pomidorų
500 g virto kumpio
300 g kieto fermentinio sūrio
100 g sūrio "Gauda"
2 skiltelių česnako
2 svogūnų
aliejaus, druskos, pipirų
žalumynų (svogūnų laiškų, petražolių)

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Lazanija su kumpiu ir pomidorais
Pomidorus nuplauname, nusausiname ir supjaustome nedideliais kubeliais (3-4 pomidorus pasiliekame). Kumpį supjaustome kubeliais, žalumynus susmulkiname. Svogūnus, česnakus smulkiai supjaustome ir apkepiname aliejuje. Sudedame supjaustytus pomidorus, žalumynus, pabarstome druska, pipirais ir viską patroškiname apie 10-15 min. Kietą fermentinį sūrį smulkiai sutarkuojame.
Pasiruošiame bešamelio padažą.
Bešamelio padažui reikės:
100 g sviesto;
5 valg. š. miltų;
1 l pieno;
0,5 arb. š. muskato riešuto;
druskos;

Sviestą ištirpiname ir jame apkepiname miltus. Palaipsniui, nuolat maišant supilame pieną, įberiame druskos, muskato riešuto ir maišant pakaitiname, kol padažas sutirštėja (iki skystos grietinės konsistencijos).
Į kepimo indą (patogu naudoti 17x25 cm dydžio ir 5 cm aukščio kepimo formą) ištepame sviestu ar aliejumi ir išdėliojame vieną sluoksnį lazanijos lakštų (būtinai perskaitykite instrukciją ant įpakavimo ir jei reikia lazanijos lakštus apvirkite kaip nurodyta). Toliau dedame pusę kiekio troškintų pomidorų, ant jo suberiame pusę kiekio kumpio ir užpilame pusę kiekio bešamelio padažo. Užbarstome sūrio, toliau vėl dedame sluoksnį lazanijos lakštų, vėl – troškintų pomidorų sluoksnį, sluoksnį – kumpio kubelių ir užpilame bešamelio padažu. Pabarstome sūriu, sudedame lazanijos lakštus ir pabarstome sutarkuotu sūriu "Gauda". Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40 min. Tada lazaniją išimame iš orkaitės, ant viršaus išdėliojame pomidorų griežinėlius ir pabarstome likusiu "Gauda" sūriu. Dedame į orkaitę ir pakepame dar apie 10-15 min., kol sūris gerai išsilydis ir lengvai apskrus. Iškepusi lazanija paliekama 10 min. pastovėti, kad padažai geriau įsigertų į lakštus. Lazanija su kumpiu ir sūriu apibarstoma smulkintais žalumynais ir patiekiama. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

makaronai su lasisa grietineles padaze
Makaronai su lašiša grietinėlės padaže
Virti makaronai su pakepinta lašiša, prieskoniais ir žalumynais grietinėlės padaže.
makaronai su baklazanais ir suriu
Makaronai su baklažanais ir sūriu
Makaronai su kepintais baklažanais, svogūnais, žaliaisiais pipirais, varškės sūriu.
makaronai su vistiena ir pesto padazu
Makaronai su vištiena ir Pesto padažu
Makaronai su vištiena ir Pesto padažu, vyšniniais pomidorais bei moliūgais.
lazanija su vistiena ir grybais
Lazanija su vištiena ir grybais
Lazanija su vištiena ir grybais. Vištienos krūtinėlė, pievagrybiai, fermentinis sūris, lazanijos lakštai, grietinėlė.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Veršienos kepsniai greitai sudžiūva, todėl prieš kepant patartina juos aptepti aliejumi.
  • Jeigu obuoliai apvyto - panardinkite juos kelioms valandoms į šaltą vandenį.
  • Jeigu tešloje yra per daug cukraus, tai kepiniai greit paruduoja ir apdega.
  • Kad kepami vafliai būtų traškūs, vietoj pusės dalies pieno į tešlą įpilkite gazuoto mineralinio vandens.
  • Pertrinta daržovių sriuba bus skanesnė, jeigu, baigiant jai virti, įpilsite grietinėlės arba įdėsite sviesto.
  • Kepamos bulvės bus trapios ir labai skanios, jei jas supjaustytas apvoliosite miltuose.
  • Mišrainėms, didžkukuliams, apkepams, plokštainiams labiausiai tinka su lupenomis virtos bulvės.
  • Kotletai bus skanesni ir sultingesni, jei juos formuodami į vidų įdėsite sviesto gabaliuką

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.