patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Lazanija su kumpiu ir pomidorais

lazanija su kumpiu ir pomidorais Mums reikės:
250 g lazanijos lakštų
1 kg pomidorų
500 g virto kumpio
300 g kieto fermentinio sūrio
100 g sūrio "Gauda"
2 skiltelių česnako
2 svogūnų
aliejaus, druskos, pipirų
žalumynų (svogūnų laiškų, petražolių)

Gaminame. Lazanija su kumpiu ir pomidorais
Pomidorus nuplauname, nusausiname ir supjaustome nedideliais kubeliais (3-4 pomidorus pasiliekame). Kumpį supjaustome kubeliais, žalumynus susmulkiname. Svogūnus, česnakus smulkiai supjaustome ir apkepiname aliejuje. Sudedame supjaustytus pomidorus, žalumynus, pabarstome druska, pipirais ir viską patroškiname apie 10-15 min. Kietą fermentinį sūrį smulkiai sutarkuojame.
Pasiruošiame bešamelio padažą.
Bešamelio padažui reikės:
100 g sviesto;
5 valg. š. miltų;
1 l pieno;
0,5 arb. š. muskato riešuto;
druskos;

Sviestą ištirpiname ir jame apkepiname miltus. Palaipsniui, nuolat maišant supilame pieną, įberiame druskos, muskato riešuto ir maišant pakaitiname, kol padažas sutirštėja (iki skystos grietinės konsistencijos).
Į kepimo indą (patogu naudoti 17x25 cm dydžio ir 5 cm aukščio kepimo formą) ištepame sviestu ar aliejumi ir išdėliojame vieną sluoksnį lazanijos lakštų (būtinai perskaitykite instrukciją ant įpakavimo ir jei reikia lazanijos lakštus apvirkite kaip nurodyta). Toliau dedame pusę kiekio troškintų pomidorų, ant jo suberiame pusę kiekio kumpio ir užpilame pusę kiekio bešamelio padažo. Užbarstome sūrio, toliau vėl dedame sluoksnį lazanijos lakštų, vėl – troškintų pomidorų sluoksnį, sluoksnį – kumpio kubelių ir užpilame bešamelio padažu. Pabarstome sūriu, sudedame lazanijos lakštus ir pabarstome sutarkuotu sūriu "Gauda". Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40 min. Tada lazaniją išimame iš orkaitės, ant viršaus išdėliojame pomidorų griežinėlius ir pabarstome likusiu "Gauda" sūriu. Dedame į orkaitę ir pakepame dar apie 10-15 min., kol sūris gerai išsilydis ir lengvai apskrus. Iškepusi lazanija paliekama 10 min. pastovėti, kad padažai geriau įsigertų į lakštus. Lazanija su kumpiu ir sūriu apibarstoma smulkintais žalumynais ir patiekiama. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

makaronu apkepas su farsu
Makaronų apkepas su faršu
Vamzdelio formos makaronų apkepas su faršu ir konservuotų pomidorų sultimis.
makaronai su jautiena ir darzovemis
Makaronai su jautiena ir daržovėmis
Makaronai su apkepinta jautiena bei pakepintomis ir patroškintomis daržovėmis.
makaronai su lasisa grietineles padaze
Makaronai su lašiša grietinėlės padaže
Virti makaronai su pakepinta lašiša, prieskoniais ir žalumynais grietinėlės padaže.
makaronai su farsu ir suriu padazu
Makaronai su faršu ir sūrių padažu
Makaronai su faršu ir sūrių padažu - lengvas, itin pikantiško skonio patiekalas. Receptas su nuotraukomis.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad svogūnai ir porai nebūtų tokie aštrūs, juos sudėkite į sietelį ir perpilkite verdančiu vandeniu arba 3 min. palaikykite pasūdytame ir pasaldintame verdančiame vandenyje, paskui nuvarvinkite.
  • Verdant mėsą nepjaustykite jos į mažus gabaliukus, nes išvirę maži gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.
  • Virdami žuvį, ilgai nevirinkite lauro lapelių, svogūnų, nes nuo jų prastėja žuvies skonis.
  • Mėsa bus sultinga, jei kepant ją kelis kartus palaistysite išsiskiriančiu skysčiu.
  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.
  • Agurkų nelaikykite kartu su obuoliais, nes dėl išsiskiriančių iš obuolių medžiagų, agurkai greičiau vysta.
  • Nuluptų burokėlių ir nuskustų morkų nelaikykite atvirame inde, nes suyra vitaminas C.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena