patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Lazanija su kumpiu ir pomidorais

lazanija su kumpiu ir pomidorais Mums reikės:
250 g lazanijos lakštų
1 kg pomidorų
500 g virto kumpio
300 g kieto fermentinio sūrio
100 g sūrio "Gauda"
2 skiltelių česnako
2 svogūnų
aliejaus, druskos, pipirų
žalumynų (svogūnų laiškų, petražolių)

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Lazanija su kumpiu ir pomidorais
Pomidorus nuplauname, nusausiname ir supjaustome nedideliais kubeliais (3-4 pomidorus pasiliekame). Kumpį supjaustome kubeliais, žalumynus susmulkiname. Svogūnus, česnakus smulkiai supjaustome ir apkepiname aliejuje. Sudedame supjaustytus pomidorus, žalumynus, pabarstome druska, pipirais ir viską patroškiname apie 10-15 min. Kietą fermentinį sūrį smulkiai sutarkuojame.
Pasiruošiame bešamelio padažą.
Bešamelio padažui reikės:
100 g sviesto;
5 valg. š. miltų;
1 l pieno;
0,5 arb. š. muskato riešuto;
druskos;

Sviestą ištirpiname ir jame apkepiname miltus. Palaipsniui, nuolat maišant supilame pieną, įberiame druskos, muskato riešuto ir maišant pakaitiname, kol padažas sutirštėja (iki skystos grietinės konsistencijos).
Į kepimo indą (patogu naudoti 17x25 cm dydžio ir 5 cm aukščio kepimo formą) ištepame sviestu ar aliejumi ir išdėliojame vieną sluoksnį lazanijos lakštų (būtinai perskaitykite instrukciją ant įpakavimo ir jei reikia lazanijos lakštus apvirkite kaip nurodyta). Toliau dedame pusę kiekio troškintų pomidorų, ant jo suberiame pusę kiekio kumpio ir užpilame pusę kiekio bešamelio padažo. Užbarstome sūrio, toliau vėl dedame sluoksnį lazanijos lakštų, vėl – troškintų pomidorų sluoksnį, sluoksnį – kumpio kubelių ir užpilame bešamelio padažu. Pabarstome sūriu, sudedame lazanijos lakštus ir pabarstome sutarkuotu sūriu "Gauda". Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40 min. Tada lazaniją išimame iš orkaitės, ant viršaus išdėliojame pomidorų griežinėlius ir pabarstome likusiu "Gauda" sūriu. Dedame į orkaitę ir pakepame dar apie 10-15 min., kol sūris gerai išsilydis ir lengvai apskrus. Iškepusi lazanija paliekama 10 min. pastovėti, kad padažai geriau įsigertų į lakštus. Lazanija su kumpiu ir sūriu apibarstoma smulkintais žalumynais ir patiekiama. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

spageti su rikotos suriu ir spinatais
Spageti su rikotos sūriu ir špinatais
Spageti makaronai su rikotos sūriu, špinatais, svogūnu, čili pipiru, česnaku, džiovintais pomidorais, graikiškais riešutais.
spageti su tunu ir kapareliais
Spageti su tunu ir kaparėliais
Spageti makaronai su kepintų pomidorų, tuno ir kaparėlių padažu.
lazanija su vistiena ir grybais
Lazanija su vištiena ir grybais
Lazanija su vištiena ir grybais. Vištienos krūtinėlė, pievagrybiai, fermentinis sūris, lazanijos lakštai, grietinėlė.
makaronai su baklazanais ir suriu
Makaronai su baklažanais ir sūriu
Makaronai su kepintais baklažanais, svogūnais, žaliaisiais pipirais, varškės sūriu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Verdant bulves su lupenomis, į vandenį įlašinkite truputį acto, tada bulvės nesutrukinės.
  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.
  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.
  • Žiediniai kopūstai bus itin skanūs, jei juos troškinsite piene.
  • Kad agurkai ilgiau išsilaikytų švieži, daugiau nei iki pusės panardinkite į vandenį žemyn nuskinta virkštele.
  • Jeigu obuoliai apvyto - panardinkite juos kelioms valandoms į šaltą vandenį.
  • Verdant burokėlius, į vandenį įmeskite duonos plutelę - ji sugers nemalonų kvapą, atsirandantį burokėliams beverdant.
  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.
Em
Kokios talpos (ml) Jūsų stiklinė?
Laura
Ipilkite isspaustu apelsinu sulciu, skonis bus nerealus :-)
Lina
Tešla puiki, čeburėkai gaunasi minkštučiai ir labai skanūs. Rekomenduoju!