patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Lazanija su vištiena ir grybais

lazanija su vistiena ir grybais Mums reikės:
12 lazanijos lakštų
500 g virtos vištienos krūtinėlės
500 g pievagrybių
500 g kieto fermentinio sūrio
200 ml grietinėlės
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
alyvuogių aliejaus
Padažui:
1 l pieno
120 g sviesto
3 valg. š. miltų
1 kiaušinio
druskos
žiupsnelio muskato riešuto

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Lazanija su vištiena ir grybais
Fermentinis sūris smulkiai sutarkuojamas. Virta vištienos krūtinėlė supjaustoma plonomis juostelėmis. Pievagrybiai švariai nuplaunami, nusausinami, supjaustomi juostelėmis ir apkepinami alyvuogių aliejuje. Sudedamos vištienos juostelės ir pakepinama dar 3-5 min. Supila grietinėlė ir ant silpnos ugnies paverdama kelias minutes, kol grietinėlė sutištėja. Pagardinama druska, pipirais.

Padažui: ant silpnos ugnies ištirpinamas sviestas ir jame apkepinami miltai. Nuolat maišant supilamas lengvai išplaktas kiaušinis, pienas, įberiama druskos, muskato riešuto ir pastoviai maišant pakaitinama, kol padažas sutirštėja.

Į kepimo indą įpilama truputėlis paruošto padažo, tolygiai paskirstoma ir išdėliojamas vienas sluoksnis lazanijos lakštų. Ant lazanijos lakštų dedamas sluoksnis vištienos su grybais, pabarstoma tarkuotu sūriu ir vėl užpilama šiek tiek padažo. Išdėliojamas antras sluksnis lazanijos lakštų, vėl dedamas sluoksnis vištienos su grybais, pabarstoma tarkuotu sūriu ir užpilama padažu. Taip susluoksniuojami visi produktai (sluoksnių skaičius priklauso nuo kepimo indo dydžio) ir užpilama likusiu padažu. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 35-40 min. Pabarstoma likusiu sūriu ir dar pakepama 10-15 min., kol sūris išsilydo ir lengvai apskruda. Iškepusi lazanija su vištiena ir grybais paliekama dar kelias minutes pastovėti, kad padažas geriau įsigertų į lakštus. Lazanija su vištiena ir grybais patiekiama su daržovėmis. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

makaronai su vistiena ir pesto padazu
Makaronai su vištiena ir Pesto padažu
Makaronai su vištiena ir Pesto padažu, vyšniniais pomidorais bei moliūgais.
uzkepti makaronai
Užkepti makaronai
Užkepti makaronai su pertrintais pomidorais ir fermentiniu sūriu.
apkepti makaronai su suriu ir spinatais
Apkepti makaronai su sūriu ir špinatais
Apkepti makaronai su sūriu ir špinatais
makaronai su farsu ir suriu padazu
Makaronai su faršu ir sūrių padažu
Makaronai su faršu ir sūrių padažu - lengvas, itin pikantiško skonio patiekalas. Receptas su nuotraukomis.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Kad daržovės būtų skanesnės, verdant įberkite žiupsnelį cukraus.
  • Jei norite, kad salotos būtų skanesnės, salotinę patrinkite perpjauta česnako skiltele.
  • Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją pamirkysite piene arba šaltoje stiprioje arbatoje.
  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.
  • Pertrinta daržovių sriuba bus skanesnė, jeigu, baigiant jai virti, įpilsite grietinėlės arba įdėsite sviesto.
  • Kad kotletai būtų minkštesni, į faršą įdėkite šaukštą grietinės, sutarkuotą bulvę.
  • Jeigu į verdamas morkas įmesite du gabaliukus cukraus, tai jų skonis bus kaip ką tik išrautų.
  • Kepami obuoliai ir kriaušės praras mažiau sulčių, jei prieš kepimą palaikysite juos 1-2 min. karštame vandenyje.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Olga
Be galo geras receptas. Vertas demesio! Nuo visos seimos 10 balu Šypsena
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
Oksana
Ir as pameginau, labai skanius  Šypsena  Myliu
Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.