patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Lazanija su vištiena ir grybais

lazanija su vistiena ir grybais Mums reikės:
12 lazanijos lakštų
500 g virtos vištienos krūtinėlės
500 g pievagrybių
500 g kieto fermentinio sūrio
200 ml grietinėlės
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
alyvuogių aliejaus
Padažui:
1 l pieno
120 g sviesto
3 valg. š. miltų
1 kiaušinio
druskos
žiupsnelio muskato riešuto

Gaminame. Lazanija su vištiena ir grybais
Fermentinis sūris smulkiai sutarkuojamas. Virta vištienos krūtinėlė supjaustoma plonomis juostelėmis. Pievagrybiai švariai nuplaunami, nusausinami, supjaustomi juostelėmis ir apkepinami alyvuogių aliejuje. Sudedamos vištienos juostelės ir pakepinama dar 3-5 min. Supila grietinėlė ir ant silpnos ugnies paverdama kelias minutes, kol grietinėlė sutištėja. Pagardinama druska, pipirais.

Padažui: ant silpnos ugnies ištirpinamas sviestas ir jame apkepinami miltai. Nuolat maišant supilamas lengvai išplaktas kiaušinis, pienas, įberiama druskos, muskato riešuto ir pastoviai maišant pakaitinama, kol padažas sutirštėja.

Į kepimo indą įpilama truputėlis paruošto padažo, tolygiai paskirstoma ir išdėliojamas vienas sluoksnis lazanijos lakštų. Ant lazanijos lakštų dedamas sluoksnis vištienos su grybais, pabarstoma tarkuotu sūriu ir vėl užpilama šiek tiek padažo. Išdėliojamas antras sluksnis lazanijos lakštų, vėl dedamas sluoksnis vištienos su grybais, pabarstoma tarkuotu sūriu ir užpilama padažu. Taip susluoksniuojami visi produktai (sluoksnių skaičius priklauso nuo kepimo indo dydžio) ir užpilama likusiu padažu. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 35-40 min. Pabarstoma likusiu sūriu ir dar pakepama 10-15 min., kol sūris išsilydo ir lengvai apskruda. Iškepusi lazanija su vištiena ir grybais paliekama dar kelias minutes pastovėti, kad padažas geriau įsigertų į lakštus. Lazanija su vištiena ir grybais patiekiama su daržovėmis. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

makaronai su suriu ir krabu mesa
Makaronai su sūriu ir krabų mėsa
Virti makaronai su sūriu ir krabų mėsa apkepti orkaitėje.
spageti su rikotos suriu ir spinatais
Spageti su rikotos sūriu ir špinatais
Spageti makaronai su rikotos sūriu, špinatais, svogūnu, čili pipiru, česnaku, džiovintais pomidorais, graikiškais riešutais.
apkepti makaronai su suriu ir spinatais
Apkepti makaronai su sūriu ir špinatais
Apkepti makaronai su sūriu ir špinatais
lazanija su darzovemis ir grybais
Lazanija su daržovėmis ir grybais
Sluoksniuota makaronų lakštų lazanija su daržovėmis, grybais ir Bešamelio padažu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jei tešla limpa prie rankų, patepkite jas aliejumi.
  • Kad verdamos spurgos ar pyragėliai sugertų mažiau riebalų, įpilkite į tešlą šaukštą spirito.
  • Jeigu varškė labai rūgšti, užpilkite ją šviežiu pienu, išmaišykite ir palikite valandai. Vėliau perkoškite, kad nuvarvėtų pienas ir varškė taps švelni ir skani.
  • Kad gražiau atriektumėte labai šviežią duoną, peilį palaikykite verdančiame vandenyje.
  • Kietai virtą kiaušinį lengvai nulupsite, jei tik išvirę tuojau pamerksite į šaltą vandenį.
  • Verdant burokėlius, į vandenį įmeskite duonos plutelę - ji sugers nemalonų kvapą, atsirandantį burokėliams beverdant.
  • Jei plakamus baltymus įbersite žiupsnelį kepimo miltelių, putos bus standesnės.
  • Nevirinkite pieno ilgiau kaip tris minutes, nes jis praranda vitaminus.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Virginija
Siandien gaminau čeburėkus pagal šį receptą, aciu jums, be galo skanus!!!!
Dana
Geras receptas - pyragas labai skanus. Dejau maziau cukraus, skonis tapo gaivesnis. Aciu
Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
Milda
Labai skanu. Verta pabandyti. Siūličiau didinti porcijas. Šypsena
Aistė
Labai geras receptas. Paprikos nuostabaus skonio, visi namiskiai giria.Šypsena