patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Lazanija su vištiena ir grybais

lazanija su vistiena ir grybais Mums reikės:
12 lazanijos lakštų
500 g virtos vištienos krūtinėlės
500 g pievagrybių
500 g kieto fermentinio sūrio
200 ml grietinėlės
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
alyvuogių aliejaus
Padažui:
1 l pieno
120 g sviesto
3 valg. š. miltų
1 kiaušinio
druskos
žiupsnelio muskato riešuto

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Lazanija su vištiena ir grybais
Fermentinis sūris smulkiai sutarkuojamas. Virta vištienos krūtinėlė supjaustoma plonomis juostelėmis. Pievagrybiai švariai nuplaunami, nusausinami, supjaustomi juostelėmis ir apkepinami alyvuogių aliejuje. Sudedamos vištienos juostelės ir pakepinama dar 3-5 min. Supila grietinėlė ir ant silpnos ugnies paverdama kelias minutes, kol grietinėlė sutištėja. Pagardinama druska, pipirais.

Padažui: ant silpnos ugnies ištirpinamas sviestas ir jame apkepinami miltai. Nuolat maišant supilamas lengvai išplaktas kiaušinis, pienas, įberiama druskos, muskato riešuto ir pastoviai maišant pakaitinama, kol padažas sutirštėja.

Į kepimo indą įpilama truputėlis paruošto padažo, tolygiai paskirstoma ir išdėliojamas vienas sluoksnis lazanijos lakštų. Ant lazanijos lakštų dedamas sluoksnis vištienos su grybais, pabarstoma tarkuotu sūriu ir vėl užpilama šiek tiek padažo. Išdėliojamas antras sluksnis lazanijos lakštų, vėl dedamas sluoksnis vištienos su grybais, pabarstoma tarkuotu sūriu ir užpilama padažu. Taip susluoksniuojami visi produktai (sluoksnių skaičius priklauso nuo kepimo indo dydžio) ir užpilama likusiu padažu. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 35-40 min. Pabarstoma likusiu sūriu ir dar pakepama 10-15 min., kol sūris išsilydo ir lengvai apskruda. Iškepusi lazanija su vištiena ir grybais paliekama dar kelias minutes pastovėti, kad padažas geriau įsigertų į lakštus. Lazanija su vištiena ir grybais patiekiama su daržovėmis. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

makaronai su jautiena ir darzovemis
Makaronai su jautiena ir daržovėmis
Makaronai su apkepinta jautiena bei pakepintomis ir patroškintomis daržovėmis.
spageti su tunu ir kapareliais
Spageti su tunu ir kaparėliais
Spageti makaronai su kepintų pomidorų, tuno ir kaparėlių padažu.
lazanija su darzovemis ir grybais
Lazanija su daržovėmis ir grybais
Sluoksniuota makaronų lakštų lazanija su daržovėmis, grybais ir Bešamelio padažu.
makaronu apkepas su farsu
Makaronų apkepas su faršu
Vamzdelio formos makaronų apkepas su faršu ir konservuotų pomidorų sultimis.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jautiena greičiau iškeps, jei kepsnį pašlakstysite degtine.
  • Kepamos bulvės bus trapios ir labai skanios, jei jas supjaustytas apvoliosite miltuose.
  • Kad agurkai ilgiau išsilaikytų švieži, daugiau nei iki pusės panardinkite į vandenį žemyn nuskinta virkštele.
  • Jeigu į verdamas morkas įmesite du gabaliukus cukraus, tai jų skonis bus kaip ką tik išrautų.
  • Kepta šoninė bus trapi, traški, jei prieš kepant trumpam pamerksite į pieną ir apvoliosite miltuose.
  • Kad kotletai būtų minkštesni, į faršą įdėkite šaukštą grietinės, sutarkuotą bulvę.
  • Verdant daržoves, daugiau vitaminų išlaikysite virdami trumpai ant stiprios ugnies, nei ilgai ant silpnos.
  • Kad vanilė vienodai pasiskirstytų varškėje, ją ištirpinkite karštame vandenyje (šaltame vandenyje vanilė netirpsta).

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.
Em
Kokios talpos (ml) Jūsų stiklinė?
Laura
Ipilkite isspaustu apelsinu sulciu, skonis bus nerealus :-)
Lina
Tešla puiki, čeburėkai gaunasi minkštučiai ir labai skanūs. Rekomenduoju!