Mums reikės:
✓
200 g varškės sūrio
✓
alyvuogių aliejaus
✓
aštraus žaliojo pipiro
✓
saujos baziliko lapelių
Gaminame.
Makaronai su baklažanais ir sūriuBaklažanas perpjaunamas pusiau, pabarstomas druska ir paliekamas 20-30 min. pastovėti. Vėliau nuplaunamas, nusausinamas ir supjaustomas gabaliukais. Svogūnas supjaustomas kubeliais. Pomidorai kelioms sekundėms panardinami į verdantį vandenį, apliejami šaltu vandeniu, kad lengviau nusiluptų odelė ir supjaustomi gabaliukais. Į keptuvę įpilama aliejaus ir ant vidutinės ugnies apie 5 min. pakepinami baklažanai ir svogūnai. Suberiami pomidorų gabaliukai ir viskas patroškinama dar 10-15 min. Baigiant troškinti suberiamas bazilikas, įdedama aštraus žaliojo pipiro, padruskinama, papipirinama. Varškės sūris supjaustomas riekelėmis ir apkepinamas keptuvėje su šlakeliu alyvuogių aliejaus. Makaronai išverdami pasūdytame vandenyje, supilami į kiaurasamtį ir nuvarvinami. Makaronai sudedami į lėkštes, užpilami baklažanų padažu, ant viršaus uždedamas apkepintas sūris, keli griežinėliai aštraus žaliojo pipiro.
Makaronai su baklažanais ir sūriu paruošti. Skanaus.