patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Makaronai su vištiena ir Pesto padažu

makaronai su vistiena ir pesto padazu Mums reikės:
300 g spageti makaronų
2 vištienos krūtinėlių
800 g moliūgo
250 g vyšninių pomidorų
alyvuogių aliejaus
druskos, džiovintų žolelių mišinio
Pesto padažui:
50 g kedro riešutų
50 g tarkuoto Parmezano
100 ml natūralaus joguro
60-80 ml alyvuogių aliejaus
4 skiltelių česnako
25 g baziliko lapelių, druskos

Gaminame. Makaronai su vištiena ir Pesto padažu
Pirmiausia paruošiamas Pesto padažas.

Orkaitė įkaitinama iki 200 laipsnių temperatūros. Kepimo skarda išklojama kepimo popieriumi, suberiami kedro riešutai ir pakepinami orkaitėje apie 5 min., kol gražiai pagelsta. Riešutai suberiami į dubenį, kad atvėstų. Kedro riešutai, česnako skiltelės, baziliko lapeliai sudedami į blenderį ir susmulkinami. Pamažu pilamas alyvuogių aliejus, beriamas parmezano sūris ir viskas gerai išmaišoma iki vientisos masės. Supilamas jogurtas, įberiama druskos ir dar kartą viskas gerai išmaišoma.
Moliūgas supjaustomas nedideliais kubeliais, kurie apšlakstomi alyvuogių aliejumi ir apibarstomi druska. Moliūgo gabaliukai sudedami į skardą ir pakepinami 190 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių. Likus 10 min. iki kepimo pabaigos, sudedami pomidorai ir pakepinami kartu su moliūgais.
Spageti makaronai išverdami pasūdytame vandenyje ir supilami į kiaurasamtį. Vištiena supjaustoma plonomis juostelėmis ir apkepinama alyvuogių aliejuje iš abiejų pusių. Spageti makaronai sudedami į dubenį ir sumaišomi su Pesto padažu ir vištiena. Makaronai išdėliojami į lėkštes, ant viršaus uždedama kepintų moliūgų su pomidorais, papuošiama baziliko lapeliais. Makaronai su vištiena ir Pesto padažu paruošti. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

spageti su tunu ir kapareliais
Spageti su tunu ir kaparėliais
Spageti makaronai su kepintų pomidorų, tuno ir kaparėlių padažu.
makaronai su baklazanais ir suriu
Makaronai su baklažanais ir sūriu
Makaronai su kepintais baklažanais, svogūnais, žaliaisiais pipirais, varškės sūriu.
uzkepti makaronai
Užkepti makaronai
Užkepti makaronai su pertrintais pomidorais ir fermentiniu sūriu.
makaronai su lasisa grietineles padaze
Makaronai su lašiša grietinėlės padaže
Virti makaronai su pakepinta lašiša, prieskoniais ir žalumynais grietinėlės padaže.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Orkaitėje kepama mėsa bus minkšta, jei prieš dedant ją kepti apšlakstysite romu arba konjaku.
  • Kepami obuoliai ir kriaušės praras mažiau sulčių, jei prieš kepimą palaikysite juos 1-2 min. karštame vandenyje.
  • Jeigu varškė labai rūgšti, užpilkite ją šviežiu pienu, išmaišykite ir palikite valandai. Vėliau perkoškite, kad nuvarvėtų pienas ir varškė taps švelni ir skani.
  • Jei agurkai kartūs, nulupkite odelę, kelioms minutėms pamerkite į truputį pasaldintą pieną ir nuplaukite šaltu vandeniu.
  • Jei norite iškočioti lipnią bulvių košę, tai kočėlą ir paviršių kur kočiosite, patepkite aliejumi.
  • Jautiena greičiau iškeps, jei kepsnį pašlakstysite degtine.
  • Kad verdami makaronai nesuliptų, į vandenį įpilkite šlakelį aliejaus.
  • Kad agurkai ilgiau išsilaikytų švieži, daugiau nei iki pusės panardinkite į vandenį žemyn nuskinta virkštele.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena
Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.