patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Makaronai su vištiena ir Pesto padažu

makaronai su vistiena ir pesto padazu Mums reikės:
300 g spageti makaronų
2 vištienos krūtinėlių
800 g moliūgo
250 g vyšninių pomidorų
alyvuogių aliejaus
druskos, džiovintų žolelių mišinio
Pesto padažui:
50 g kedro riešutų
50 g tarkuoto Parmezano
100 ml natūralaus joguro
60-80 ml alyvuogių aliejaus
4 skiltelių česnako
25 g baziliko lapelių, druskos

Gaminame. Makaronai su vištiena ir Pesto padažu
Pirmiausia paruošiamas Pesto padažas.

Orkaitė įkaitinama iki 200 laipsnių temperatūros. Kepimo skarda išklojama kepimo popieriumi, suberiami kedro riešutai ir pakepinami orkaitėje apie 5 min., kol gražiai pagelsta. Riešutai suberiami į dubenį, kad atvėstų. Kedro riešutai, česnako skiltelės, baziliko lapeliai sudedami į blenderį ir susmulkinami. Pamažu pilamas alyvuogių aliejus, beriamas parmezano sūris ir viskas gerai išmaišoma iki vientisos masės. Supilamas jogurtas, įberiama druskos ir dar kartą viskas gerai išmaišoma.
Moliūgas supjaustomas nedideliais kubeliais, kurie apšlakstomi alyvuogių aliejumi ir apibarstomi druska. Moliūgo gabaliukai sudedami į skardą ir pakepinami 190 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių. Likus 10 min. iki kepimo pabaigos, sudedami pomidorai ir pakepinami kartu su moliūgais.
Spageti makaronai išverdami pasūdytame vandenyje ir supilami į kiaurasamtį. Vištiena supjaustoma plonomis juostelėmis ir apkepinama alyvuogių aliejuje iš abiejų pusių. Spageti makaronai sudedami į dubenį ir sumaišomi su Pesto padažu ir vištiena. Makaronai išdėliojami į lėkštes, ant viršaus uždedama kepintų moliūgų su pomidorais, papuošiama baziliko lapeliais. Makaronai su vištiena ir Pesto padažu paruošti. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

makaronai su rukyta lasisa
Makaronai su rūkyta lašiša
Virti makaronai su daržovių sultinio, varškės sūrio, laimo, miltų padažu ir rūkyta lašiša.
makaronai su jautiena ir darzovemis
Makaronai su jautiena ir daržovėmis
Makaronai su apkepinta jautiena bei pakepintomis ir patroškintomis daržovėmis.
spageti su tunu ir kapareliais
Spageti su tunu ir kaparėliais
Spageti makaronai su kepintų pomidorų, tuno ir kaparėlių padažu.
makaronai su lasisa grietineles padaze
Makaronai su lašiša grietinėlės padaže
Virti makaronai su pakepinta lašiša, prieskoniais ir žalumynais grietinėlės padaže.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Senų bulvių tyrė bus skanesnė ir puresnė, jei į ją įdėsite išplaktą kiaušinio baltymą.
  • Pjaustydami rokforo sūrį, peilį suvilgykite karštu vandeniu.
  • Verdama žuvis nesutrupės, jei į vandenį, kuriame ji verda, įpilsite šaukštą acto.
  • Mėsa bus sultinga, jei kepant ją kelis kartus palaistysite išsiskiriančiu skysčiu.
  • Orkaitėje kepama mėsa bus minkšta, jei prieš dedant ją kepti apšlakstysite romu arba konjaku.
  • Nuvalytą, nuplautą ir susmulkintą salierą, cikoriją, obuolį, kriaušę ir pievagrybius tuoj pat pašlakstykite citrinos sultimis, kad nepatamsėtų.
  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.
  • Jaučio kepenis prieš gaminimą rekomenduojama pamirkyti piene, tada jos bus minkštesnės ir skanesnės.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Jurida
Aciu labai jums uz recepta, maniskis sake prosta Atas Šypsena Juokas
Algiukas
Apvolioju dziuveseliuose, paskui formuoju. Nededu nei miltu nei krakmolo. Skonis naturalus. Receptas geras.
Rima
Isbandziau, labai skanu gaunasi, aciu uz recepta.
Monika
Skanu. Ši sriuba labai tiršta ir skalsi. Su vyru paėmėm pietų į darbą, tai nereikėjo antro patiekalo, vien sriubos pavalgėm. Sotu.
Laura
Labai skanus agurkurkeliai. Tik as anksciau kai gamindavau marinate nevirdavau agurku o stiklainiuose agurkus uzpildavau ir tada pasterizuodavau. Bet cia dar geriau laiko sutaupymas Šypsena